Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
danders
Bywalec
Bywalec

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: danders »

JAREK67 pisze:
Adrianoforex pisze:
Ja korzystam z danych z forexlive, bossa i tutaj na forum andy wkleja u siebie na wątku z nędzy do pieniędzy. Istotne jest oznaczenie czy dane są bardzo istotne, średnio czy mało. Wtedy ceny zachowują się zupełnie inaczej. Do tego liczy się reakcja ceny po danych. Jesli cena po nich gwałtownie spada w ciągu pierwszych minut a przez kolejne nie chce rosnąć to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że nadal będzie kontynuowała obrany kierunek. Gdy cena po gwałtownym rajdzie zmienia kierunek o 180 stopni to wolę poczekać dłużej bo rynek nie wie jak zinterpretować dane infżrmacje czy też wystapienia szefa FED.
Ja stosuję takiego przypominacza.
Obrazek
залить картинку
Na 5 i 10 minut przed ważnym wydarzeniem przypomina mi o nim sygnałem dźwiękowym. Dane pobiera z ForexFactory.
https://www.dropbox.com/s/c9wmsdevdgfjiav/News.ex4
Jarku, powiesz mi jak znalesc ten "custom indicator - news" bo nie potrafie go znalesc na swojej platformie

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Chłopaki, spokojnie i bez napinki, ja nikogo tu nie atakuje. Adriano gratuluje wyników i absolutnie nie zazdroszcze bo dobrze wiem ze za wynikami najczesciej kryje sie ciezka praca. Ja to wszsytko przechodziłem poczawszy od prawie rozpadu rodziny az po niemalze wykluczenie społeczne. Wszystko z powodu ze nie raz i nie dwa zaliczyłem konkretne MC. Tkaze jesli szukacie
zazdrosci u mni jej nie ma.

Natomiast, nadal podtrzymuje to co wczesniej pisałem. Chcesz pomagać - super, ale ja osobiście nic w tym jurnalu nie znajduje, co mogłoby w sposob realny pomóc traderom (wrecz znajduje aspekty, które sa z reguły destrukcyjne), za wyjatkiem nadziei którą dajesz. Jak widac po reakcji, niektórym to wystarcza... :roll:

Pozdrawiam

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

MasterFx pisze:Chłopaki, spokojnie i bez napinki, ja nikogo tu nie atakuje. Adriano gratuluje wyników i absolutnie nie zazdroszcze bo dobrze wiem ze za wynikami najczesciej kryje sie ciezka praca. Ja to wszsytko przechodziłem poczawszy od prawie rozpadu rodziny az po niemalze wykluczenie społeczne. Wszystko z powodu ze nie raz i nie dwa zaliczyłem konkretne MC. Tkaze jesli szukacie

Natomiast, nadal podtrzymuje to co wczesniej pisałem. Chcesz pomagać - super, ale ja osobiście nic w tym jurnalu nie znajduje, co mogłoby w sposob realny pomóc traderom (wrecz znajduje aspekty, które sa z reguły destrukcyjne), za wyjatkiem nadziei którą dajesz. Jak widac po reakcji, niektórym to wystarcza... :roll:

Pozdrawiam

Skoro nic nie widzisz dla siebie to ok. To nie jest żadna manufaktura, produkująca gotowce do tradingu. :mrgreen: Które to aspekty w twojej ocenie są destrukcyjne? Bardzo mnie to interesuje. Po naszej dyskusji widać jak różne może być podejście do inwestycji na rynku FOREX. Nie traktuj moich pytań jako ataku na ciebie ale jak długo jesteś na rynku i czy masz system, który regularnie zarabia (tzn. od kilku lat). Ja tez na początku pisałem tutaj nie wklejając swoich statemant i poproszono mnie, abym pokazał coś od siebie, coś wiarygodnego. Więc wrzuciłem konto na którym jest część środków a broker nie ma nic przeciw temu, abym to upubliczniał w takiej właśnie formie.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ja korzystam z kalendarza na http://www.myfxbook.com/forex-economic-calendar a jako ze mam tel z netem zawsze pod ręka to zawsze mam wgląd w dane :)

Master nikt tutaj ciebie nie atakuje, otrzymujesz po prostu odpowiedzi na pytania :)

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze:
MasterFx pisze:Chłopaki, spokojnie i bez napinki, ja nikogo tu nie atakuje. Adriano gratuluje wyników i absolutnie nie zazdroszcze bo dobrze wiem ze za wynikami najczesciej kryje sie ciezka praca. Ja to wszsytko przechodziłem poczawszy od prawie rozpadu rodziny az po niemalze wykluczenie społeczne. Wszystko z powodu ze nie raz i nie dwa zaliczyłem konkretne MC. Tkaze jesli szukacie

Pozdrawiam

Skoro nic nie widzisz dla siebie to ok. To nie jest żadna manufaktura, produkująca gotowce do tradingu. :mrgreen: Które to aspekty w twojej ocenie są destrukcyjne? Bardzo mnie to interesuje. Po naszej dyskusji widać jak różne może być podejście do inwestycji na rynku FOREX. Nie traktuj moich pytań jako ataku na ciebie ale jak długo jesteś na rynku i czy masz system, który regularnie zarabia (tzn. od kilku lat). Ja tez na początku pisałem tutaj nie wklejając swoich statemant i poproszono mnie, abym pokazał coś od siebie, coś wiarygodnego. Więc wrzuciłem konto na którym jest część środków a broker nie ma nic przeciw temu, abym to upubliczniał w takiej właśnie formie.
Aspekty destrukcyjne masz juz w pierwszym poscie:
----
"TF to M5 i nic więcej
- pary walutowe to EUR/USD, USD/CHF i AUD/USD
- inwestowanie tylko przeciw trendowi w pkt zwrotnych
- i to na tyle"
-----
Nawet nie bede tego komentował bo połaczenie tych dwóch = katastrofa szczegolnie dla poczatkujacych. Powiem tylko: "Nie idzcie ta droga!" :wink:

Moj system w skrocie opisałem wczoraj, wiec nie wiem czemu ciagle o niego pytasz. Chcesz szczegółów to odkop prosze moj jurnal.

@Ink, rozczarowujesz mnie coraz bardziej, akurat po Tobie sie nie spodziewałem, że połkniesz haczk w postaci nadziei.
aaa, i nie mowie ze mnie tu ktos atakuje, pisze wyraznie ze to ja nikogo nie atakuje, troche róznica. :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

TF tylko m5 destrukcyjne ? W jakim sensie? Mozna przecież robić analizy multiTF jak i tylko na jednym TF, nie ma znaczenia jaki TF obieramy bo cena zachowuje sie wszędzie tak samo a im niżej tym ruchy szybsze .

Inwestowanie przeciw trendowi destrukcyjne ? A czyż nie wszyscy szukają punktów zwrotnych czy tona m5 czy d1 ?

Osobiście nie odnalazłem tutaj rzeczy destrukcyjnych kolego :)

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:TF tylko m5 destrukcyjne ? W jakim sensie? Mozna przecież robić analizy multiTF jak i tylko na jednym TF, nie ma znaczenia jaki TF obieramy bo cena zachowuje sie wszędzie tak samo a im niżej tym ruchy szybsze .

Inwestowanie przeciw trendowi destrukcyjne ? A czyż nie wszyscy szukają punktów zwrotnych czy tona m5 czy d1 ?

Osobiście nie odnalazłem tutaj rzeczy destrukcyjnych kolego :)
To niech ludzie zaczna grac w ten sposob a historia sama nas oceni :lol: No nie moge, ze tez takie rzeczy propagujecie. :shock:

Poza tym gubisz sie w zeznaniach. Teraz piszesz ze gra przeciw trend jest cool a innym razem:

"Trend jest podstawowym pojęciem analizy technicznej i określa kierunek ruchu cen całego rynku bądź jakiegoś papieru. Trend ma podstawowe znaczenie przy podejmowaniu decyzji o kupnie czy sprzedaży, ponieważ jedna z podstawowych zasad analizy technicznej głosi, że inwestowanie zawsze powinno odbywać się w zgodzie z trendem (kierunkiem ruchu cen).

I ta definicja będzie mi towarzyszyć w tym jurnalu przez cały czas, ponieważ dużo dużo łatwiej jest grać z trendem niż szukać miejsca jego odwrócenia, co jest chyba główną przyczyną porażek wielu spekulantów"

To w koncu jak jest? :lol:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

MasterFX masz odmienne zdanie i takie twoje prawo. Powtarzam to nie dział systemy i strategia, gdzie "uczyłbym" innych jak inwestować pieniądze na FOREX według ściśle określonych zasad. To dział journal, gdzie piszę po to, aby nikt mi nie zarzucił, że dużo gadam a sam nic nie osiągam. I to nie przyszłość pokazuje, kto miał rację tylko PIT, który co roku składasz w urzędzie skarbowym. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Powtarzam wybór TF 5 to kwestia dopasowania do mojego charakteru. To kwestia ilości nadarzających się okazji inwestycyjnych. Po prostu gra na wyższych interwałach czasowych kłóciłaby się ze mną.

Zawsze zamiast gadania możemy porównać, kogo system jest bardziej skuteczny. Zakładamy konta mikro u tego samego brokera, wpłacamy taki sam depozyt i zamiast czczego gadania pokazujemy kto jest krową a kto traderem. :mrgreen: Po roku, czy 6 miesiącach sprawdzamy. A właściwie to na bieżąco moglibyśmy wklejać to na forum. :mrgreen:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze:
Zawsze zamiast gadania możemy porównać, kogo system jest bardziej skuteczny. Zakładamy konta mikro u tego samego brokera, wpłacamy taki sam depozyt i zamiast czczego gadania pokazujemy kto jest krową a kto traderem. :mrgreen: Po roku, czy 6 miesiącach sprawdzamy. A właściwie to na bieżąco moglibyśmy wklejać to na forum. :mrgreen:
Przyjmuje wyzwanie. Od 10 stycznia mozemy zaczynac.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

MasterFx pisze:
Adrianoforex pisze:
Przyjmuje wyzwanie. Od 10 stycznia mozemy zaczynac.

Ok. Może być do końca roku 2014. :564: To miodzio. Na PW napisz jakiego broka wybieramy. :mrgreen: Chyba założymy nowy journal pt. WYŚCigi

Zablokowany