Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Stabilny portfel "konika"

Post autor: MasterFx »

A wiec wszystko zostało powiedziane. Krowa niech zostanie krowa a trader traderem. 8)

Na PW uzgodnimy szczegóły.

Niech moc i NADZIEJA zostanie na tym jurnalu :)

SEEYAA 8)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Post autor: Ink. »

Jak to jest ? Ano tak jak z moja gra na wysokich TF, to ze ja gram na wysokich TF z trendem nie wykluczam ze gra na niskich przeciw jest destrukcyjna, a to w związku z tym ze trend na H4 trwa od 2 tygodni w gore i granie przeciw jest bezsensowna bo możemy trzymać stratę tygodniami to przeciw trendowi na m5 jest nieco inaczej bo trend może trwać pare h w gore i nie trzymamy straty X dni czy tygodni ale juz po 1-2 h wiemy ze pozycja była zła.
Czyli trzeba byc po prostu otwartym na inne możliwości, to ze nasz sposób działa nie czyni automatycznie innych sposobów błędnymi , one sa w dalszym ciagu po prostu inne ale nie koniecznie błędne

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Zapowiada sie ciekawe wyzwanie :D

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: zaccny »

Heh również mi się podoba to wyzwanie;-) może być ciekawie i oby więcej takich inicjatyw (oczywiście pokojowych) ;-) powodzenia Wam życzę :-)

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4

JAREK67
Maniak
Maniak

Post autor: JAREK67 »

Adrianoforex pisze:MasterFX masz odmienne zdanie i takie twoje prawo. Powtarzam to nie dział systemy i strategia, gdzie "uczyłbym" innych jak inwestować pieniądze na FOREX według ściśle określonych zasad. To dział journal, gdzie piszę po to, aby nikt mi nie zarzucił, że dużo gadam a sam nic nie osiągam. I to nie przyszłość pokazuje, kto miał rację tylko PIT, który co roku składasz w urzędzie skarbowym. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Powtarzam wybór TF 5 to kwestia dopasowania do mojego charakteru. To kwestia ilości nadarzających się okazji inwestycyjnych. Po prostu gra na wyższych interwałach czasowych kłóciłaby się ze mną.

Zawsze zamiast gadania możemy porównać, kogo system jest bardziej skuteczny. Zakładamy konta mikro u tego samego brokera, wpłacamy taki sam depozyt i zamiast czczego gadania pokazujemy kto jest krową a kto traderem. :mrgreen: Po roku, czy 6 miesiącach sprawdzamy. A właściwie to na bieżąco moglibyśmy wklejać to na forum. :mrgreen:
Adriano. Daj na luz. Masz zapewne: pieniądze, zdrowie, szczęśliwe życie rodzinne. Brakowało ci tylko pomasowania ego. No i masujący się szybko znaleźli.
Ale dla równowagi mógłbyś trochę z samego warsztatu coś zaprezentować. Jakieś setupy, elementy na które zwracasz szczególną uwagę w tradingu. Cokolwiek żeby nie było tylko tak słodko, ale również trochę merytorycznie.
Zapewniam cię, że będziesz miał wtedy znacznie większy szacun na forum.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Jarek 29 stron masz napisane ze nie ma przepisu ani sposobu na sukces jest tylko ciężka praca a ty dalej prośba o magiczne setupy ;)

anonim09383

Post autor: anonim09383 »

Moim zadanie to musisz mieć ciężkie życie. Stopa masz na 100 pipsów od zlecenia. A jak ty to mówisz średnio 10 pipsów wpada z jednej transakcji wybacz ale mi by się nie opłacało nawet zlecenia otwierać. Też myślałem nad dziennikiem ale stwierdziłem że będzie to frustrujące dla osób przeglądających to . Dlaczego a no dlatego że nic bym w nim nie pokazywał tylko krzywą i czas kiedy dane zagranie było otwarte i zamknięte odnośnie samej pełnej godziny. Zamieściłem stratement z zagrań przedstawiający od samego początku tworzenie systemu wraz z zleceniami i gdybym miał podejście takie jak ty Sl na 100 pipsów to wszystkie moje zagrania były by udane oprócz kilku liczących na placach jednej ręki bo zasugerowałem się zagraniem banku. Rok temu to może bym się wstydził że gram w oparciu o wskaźniki i w cale nie mam żadnej choinki na wykresie po prostu zauważyłem pewną prawidłowość. Ty łapiesz na m5 średnio 10 pipsów nie obraź się ale ja na m1 złapie więcej moją paczką wskaźników . Jak byś wchodził w momentach decyzyjnych to poślizgów byś nie miał a że przyłączasz się do tłumu to wcale mnie to nie dziwi. W ecn nie masz racji bytu a MM to relikty. I CHŁOPAKI WIĘCEJ WAZELINY Z WASZEJ STRONY BO adrianka ob..... a on tego kosmetyku na Was nie szczędzi :d

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Post autor: Adrianoforex »

Poszedłbym jeszcze dalej. Jakąś część zysku przeznaczyłbym na nagrody dla młodszych kolegów. Za zgodą administratora i moderów przeznaczylibyśmy część zysku własnie na nagrodę np. dla tych co przy jak najmniejszym ryzyku, przy jak najmniejszym drawdown osiągnęli najwyższy zysk.

Oko a teraz przerwa bo dziadki z prezentami przyjęchały a mnie się schabowe smażą.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Post autor: JAREK67 »

Ink. pisze:Jarek 29 stron masz napisane ze nie ma przepisu ani sposobu na sukces jest tylko ciężka praca a ty dalej prośba o magiczne setupy ;)
Ink. Niczego nie zrozumiałeś z mojego wpisu. Ale nie ciebie to dotyczy, więc pewnie dlatego.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Post autor: Adrianoforex »

Oki umówmy się, że na razie zawieszam prowadzenie journala na forum, gdyż moim zamiarem nie było wywołanie emocji. :mrgreen: A tak pojawia się momentami nawet agresja. Dlatego dla uspokojenia mały oddech. Z masterem poprowadzimy nowy journal. Będę w nim grał identycznie jak teraz, bez żadnych modyfikacji.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Zablokowany