Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Tak np. wyglądało piątkowe granie na edku:

Obrazek

na japońcu:

Obrazek
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

no dla mnie to wyższa szkoła jazdy bez swiec :mrgreen: ale podobnie jak Tobie lepiej gra mi się pod prąd więc pomęcze jeszcze te doij bo wydaje mi się, że ide dobrą drogą. Oby tylko nie wyprowadziła mnie w pole jak nie jedna nawigacja :mrgreen:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

jordan pisze:no dla mnie to wyższa szkoła jazdy bez swiec :mrgreen: ale podobnie jak Tobie lepiej gra mi się pod prąd więc pomęcze jeszcze te doij bo wydaje mi się, że ide dobrą drogą. Oby tylko nie wyprowadziła mnie w pole jak nie jedna nawigacja :mrgreen:

Z tymi nawigacjami to prawda. :mrgreen: Sam sie kiedyś naciąłem jak mnie w Hiszpanii wyprowadziła. Co do świec kiedys je "kochałem", ale na akcyjnym. Tutaj te wszystkie pinbary, wsparcia, opory nie są dla mnie. Cinkciarz, który wiele lat temu wprowadzał mnie w świat handlu walutami był również moim mentorem, nauczycielem. Z zawodu był strażakiem (tak, tak)i tak układał sobie pracę, że tyrał tylko w nocy a za dnia stał z nami pod Pewexem. Ale miał głowę i w przeciwieństwie do innych uczył się cały czas, sprowadzał amerykanckie gazety, w których pokazywał nam jak poruszają sie waluty i co na nie wpływa. Zresztą mój PEWEX był nietypowy. Strażak, student, były lekarz, zapaśnik i były wicemistrz Polski w boksie. Fajnie było.

Ale ten świat nic a nic się nie zmienił jeśli chodzi o ruchy walut. Teraz jest łatwiej, bo przez internet i mobilne urządzenia można grac nawet w kiblu. Już nie ma wytłumaczenia, że wyszedłem do kibla i uciekł mi sygnał na który czekałem od 342 dni (to dla tych, co grają na D1 i wyższych interwałach). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Adrianoforex pisze:Tak np. wyglądało piątkowe granie na edku:

Obrazek

na japońcu:

Obrazek
Do takiego skubania bardzo by ci się przydał wskaźnik volumenu i delty kontraktów z CME. Tam jak na dłoni - zwłaszcza na takich niskich tf - widać, w którym momencie jakie wchodzą zlecenia.
http://forex-nawigator.biz/forum/s-d-ta ... ml#p610550

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

no ja tych czasów nie pamiętam bo wtedy to w pieluchy robiłem :mrgreen: ale przypuszczam, że rynkiem kieruje cały czas to samo- chciwość kiedys oglądałem jakis program, że koleś sie dorobił bo oglądał programy o słoniach i ich migracjach, powtarzających się zachowaniach i to jakos przeniósł na forex :mrgreen: głupie ale prawdziwe

Adrianoforex
Maniak
Maniak

jordan pisze:no ja tych czasów nie pamiętam bo wtedy to w pieluchy robiłem :mrgreen: ale przypuszczam, że rynkiem kieruje cały czas to samo- chciwość kiedys oglądałem jakis program, że koleś sie dorobił bo oglądał programy o słoniach i ich migracjach, powtarzających się zachowaniach i to jakos przeniósł na forex :mrgreen: głupie ale prawdziwe

Jestem w stanie w to uwierzyć. Widziałem dziwniejsze przypadki. Najważniejsze jest, aby zacząć regularnie zarabiać. A najlepiej jak z tego musisz utrzymać rodzinę, odłożyć na własną emeryturę, zadbać o prywatną służbę zdrowia. To niewątpliwie mobilizuje i traktujesz to w pełni profesjonalnie. Odpowiednio dobierasz MM. I nagle FOREX zmienia się z hazardu w ciężką codzienną, wielogodzinną pracę przed monitorem.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

JAREK67 pisze:
Adrianoforex pisze:Tak np. wyglądało piątkowe granie na edku:

Obrazek

na japońcu:

Obrazek
Do takiego skubania bardzo by ci się przydał wskaźnik volumenu i delty kontraktów z CME. Tam jak na dłoni - zwłaszcza na takich niskich tf - widać, w którym momencie jakie wchodzą zlecenia.
http://forex-nawigator.biz/forum/s-d-ta ... ml#p610550

Cześć Jarek. Pewnie jeszcze wiele rzeczy by mi się przydało w trakcie pracy. Ale ja już wielu rzeczy nie ogarniam. :mrgreen: Mam znajomego jubilera, który produkuje cudeńka, że każda laska aż kwiczy. Jednak jest osoba starszej daty i nie jest w stanie przyjąć nowych technologii. Ale nie przeszkadza mu to zarabiać na prawdę ładnych pieniędzy. Ostatnio robił coś dla holenderskiej czy belgijskiej rodziny królewskiej.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Bez jakichś konkretnych danych ciężko o zmienność na rynku. Do świąt to chyba już spokojniejszy trading będzie. Ale jakąś normę trzeba wyrobić. Miałem wszystko wypłacić. Będę jednak na koniec każdego grudniowego tygodnia wypłacał jedynie nadwyżkę ponad te 30 koła, które są na koncie. Po nowym roku troszkę zmienimy zasady.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Adriano mam pytanie z innej beczki: czy zaliczyłeś kiedyś MC :D ? Czy odrazu system wszedł?
Ciekaw jestem czy dużo osób jest, które na fx zaczęły zarabiać od początku.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Zeziu07 pisze:Adriano mam pytanie z innej beczki: czy zaliczyłeś kiedyś MC :D ? Czy odrazu system wszedł?
Ciekaw jestem czy dużo osób jest, które na fx zaczęły zarabiać od początku.

Na klasyczny Margin Call nigdy nie było mnie stać. bardzo kocham wydawać zarabiane przez siebie pieniądze. Ale pewną odmianę zaliczyłem kilka razy. Za komuny obrali mnie z kasy SBcy a raz napadli mnie źli ludzie :mrgreen: . A w nowych warunkach kilka razy straciłem część depozytu. Dlaczego część. Bo co tydzień z zysku zawsze wypłacałem połowę. To taki element zarządzania pieniędzmi, czy jak kto woli z angielska money managemt. I te zrealizowane w połowie zyski już nie trafiały na forex. Te odkładane zyski znacząco przekraczały straty, które po drodze się przytrafiały.

Największa wmoka to strata 50% depozytu. Potem z miesiąc dochodziłem do siebie. Przeanalizowałem złe zachowania, wyciągnąłem wnioski i wróciłem do grania. Gdy odrobiłem stratę kolejne wypłaty połowy tygodniowego zysku ponownie zasilały rachunki poza forex. :mrgreen:

Zablokowany