DayTrading: Poniedziałek 09.12.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 gru 2013, 00:00

Wzrost
14
31%
Bez zmian
4
9%
Spadek
27
60%

Liczba głosów: 45

Awatar użytkownika
purcu
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 09.12.2013

Nieprzeczytany post autor: purcu »

Dzień dobry

AUD/USD w ciekawym punkcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

Ciapul pisze:
adk77 pisze:teraz może być tak, że edek nadrabia wzrostami względem funta. wyjście powyżej 1,38 na d1 to wybicie linii bessy i kurs na 1,41. tam mogą zacząć retest wybitej linii bessy i korektę. głębokość uzależniona od czasu. 1,35?
a ja powiem tak - nie mam zielonego pojęcia, czemu po ubiegłotygodniowych danych dolar nie jest 200p mocniejszy... i w związku z tym nie mam zamiaru otwierać pozycji na jego osłabienie

a może przez to że nie ważne są dane, ważne że nikt nie wspomniał o zakończeniu dodruku z powodu pojedynczych dobrych danych
Money flow.
"pips to the people"

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

molmomas pisze:
Ciapul pisze:
adk77 pisze:teraz może być tak, że edek nadrabia wzrostami względem funta. wyjście powyżej 1,38 na d1 to wybicie linii bessy i kurs na 1,41. tam mogą zacząć retest wybitej linii bessy i korektę. głębokość uzależniona od czasu. 1,35?
a ja powiem tak - nie mam zielonego pojęcia, czemu po ubiegłotygodniowych danych dolar nie jest 200p mocniejszy... i w związku z tym nie mam zamiaru otwierać pozycji na jego osłabienie

a może przez to że nie ważne są dane, ważne że nikt nie wspomniał o zakończeniu dodruku z powodu pojedynczych dobrych danych
Nie wiem, nie ma co sie stresować, grubszej eSki będę szukał w okolicach 1.3750-60 jak podleci, wszystko z SLem na 1.3840. Wybije, poleci wyżej, to wam pogratuluje.

Na razie jak pisalem jestem jeszcze nastawiony ultra niedzwiedzio, uwazam ze teraz wlasnie jestesmy w fazie konczenia ostatniej fali korekcyjnej C, i potem lecimy do piekła, wiec dopoki nie wybije 1.3840 to takie moje zdanie a rynek zweryfikuje :564:

Awatar użytkownika
xPabloo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xPabloo »

po piątku też nie wiedziałem co się dzieje, dlaczego kursy poszły w przeciwną stronę po takich danych i jak dla mnie coraz bardziej prawdopodobnym taperingu i nie dawało mi to spokoju cały weekend (ba nadal nie daje), lecz wielu ludzi jak widać zbyt wielu twierdzi że FED nie przykręci kurka w grudniu i MOŻE przykręci go w marcu - także hossa na giełdach trwa w najlepsze i zacznie się panika w ostatnim tygodniu (nawet jeśli FED przykręci kurek to przecież do 18.12 jest jeszcze czas).
Idąc ideologia Oandiańską to im mniej ludzi wierzy w Tapering tym bardziej prawdopodobne iż tak będzie i efekt też będzie lepszy (nie dla wszystkich), zresztą FED pokazał już że nie lubi podążać za oczekiwaniami rynków i lubi robić im na przekór.

Podobno już we wrześniu głosy były mocno podzielone więc może tym razem FED postąpi tak jak rynek tego nie oczekuje czyli ograniczy - co zresztą jest całkiem logiczne bo przecież oni nie chcą mieć za mocnego dolara ani za słabego euro czyli pozwolą nam urosnąć żeby potem za głęboko nie spaść...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dzis masakruja po 10 20 pipsa zeminnosci :)

psxor
Pasjonat
Pasjonat

xPabloo pisze:po piątku też nie wiedziałem co się dzieje, dlaczego kursy poszły w przeciwną stronę po takich danych i jak dla mnie coraz bardziej prawdopodobnym taperingu i nie dawało mi to spokoju cały weekend (ba nadal nie daje), lecz wielu ludzi jak widać zbyt wielu twierdzi że FED nie przykręci kurka w grudniu i MOŻE przykręci go w marcu - także hossa na giełdach trwa w najlepsze i zacznie się panika w ostatnim tygodniu (nawet jeśli FED przykręci kurek to przecież do 18.12 jest jeszcze czas).
Idąc ideologia Oandiańską to im mniej ludzi wierzy w Tapering tym bardziej prawdopodobne iż tak będzie i efekt też będzie lepszy (nie dla wszystkich), zresztą FED pokazał już że nie lubi podążać za oczekiwaniami rynków i lubi robić im na przekór.

Podobno już we wrześniu głosy były mocno podzielone więc może tym razem FED postąpi tak jak rynek tego nie oczekuje czyli ograniczy - co zresztą jest całkiem logiczne bo przecież oni nie chcą mieć za mocnego dolara ani za słabego euro czyli pozwolą nam urosnąć żeby potem za głęboko nie spaść...
Wystarczy że wspomną 18.12 że ograniczą nie ważne kiedy, czy w styczniu, czy w marcu. Rynek i tak już zareaguje tak jak by to ograniczenie było robione w danej chwili.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

molmomas pisze:
i tu się mylisz... dwóch członków FED już w czwartek i piątek komentowało że nie jest wykluczone rozpoczęcie ograniczenia w styczniu lub nawet w grudniu... a rynek to zignorował... ale znamy takie sytuacje z historii że ignoruje, ignoruje a jak w końcu pierd...nie to z butów niektórzy wyskakują :mrgreen: :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

tak, na razie to ignorują, bo być może grubasy wolą by wszyscy myśleli że nie przykręca kurka i tak jak mówisz będzie pier*olnięcie.
Money flow.
"pips to the people"

psxor
Pasjonat
Pasjonat

atlanticos pisze:
molmomas pisze:
i tu się mylisz... dwóch członków FED już w czwartek i piątek komentowało że nie jest wykluczone rozpoczęcie ograniczenia w styczniu lub nawet w grudniu... a rynek to zignorował... ale znamy takie sytuacje z historii że ignoruje, ignoruje a jak w końcu pierd...nie to z butów niektórzy wyskakują :mrgreen: :564:
Ja na to liczę, co tam strata 100 pipsow, jak potencjalny zysk może być z 700 ;)

Dzisiaj 3 gosci z fedu bedzie gadalo, zobaczymy, moze cos powiedzą miłego w końcu

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Jakbym był "grubasem" to chciałbym zapakować grube S w przedziale 1,38 -1,39 mając przed sobą ograniczenie QE i teoretycznie kilka dobrych miesięcy umocnienia dolara :-)

Zablokowany