DayTrading: Poniedziałek 09.12.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 gru 2013, 00:00

Wzrost
14
31%
Bez zmian
4
9%
Spadek
27
60%

Liczba głosów: 45

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 09.12.2013

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

adk77 pisze:teraz może być tak, że edek nadrabia wzrostami względem funta. wyjście powyżej 1,38 na d1 to wybicie linii bessy i kurs na 1,41. tam mogą zacząć retest wybitej linii bessy i korektę. głębokość uzależniona od czasu. 1,35?
a ja powiem tak - nie mam zielonego pojęcia, czemu po ubiegłotygodniowych danych dolar nie jest 200p mocniejszy... i w związku z tym nie mam zamiaru otwierać pozycji na jego osłabienie
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Ciapul pisze:
adk77 pisze:teraz może być tak, że edek nadrabia wzrostami względem funta. wyjście powyżej 1,38 na d1 to wybicie linii bessy i kurs na 1,41. tam mogą zacząć retest wybitej linii bessy i korektę. głębokość uzależniona od czasu. 1,35?
a ja powiem tak - nie mam zielonego pojęcia, czemu po ubiegłotygodniowych danych dolar nie jest 200p mocniejszy... i w związku z tym nie mam zamiaru otwierać pozycji na jego osłabienie
Nikt nie ma zamiaru, nawet instytucje, a jednak edek rosnie. Dziwne.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

psxor pisze:Nikt nie ma zamiaru, nawet instytucje, a jednak edek rosnie. Dziwne.
pytanie, czy Ci którzy sprzedają dolara wiedzą czemu to robią, czy sprzedają bo inni to robią?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Ciapul pisze:
Inni też nie mają zielonego pojęcia i ładują S, a oni (czyli tamci) wiedzą, że Wy nie macie zielonego pojęcia - i tak to działa

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Bemowo1 pisze:
Ciapul pisze:
Inni też nie mają zielonego pojęcia i ładują S, a oni (czyli tamci) wiedzą, że Wy nie macie zielonego pojęcia - i tak to działa
do czasu...:) górna banda kanału i będę zdziwiony jak pęknie... ale to tylko forex
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

atlanticos pisze:
Bemowo1 pisze:
Ciapul pisze:
do czasu...:) górna banda kanału i będę zdziwiony jak pęknie... ale to tylko forex
Na marginesie, zielonego nie użyłem w kontekscie do koloru Twojej skóry :wink:

-- Dodano: 09 gru 2013, 13:47 --

Sebastian Seliga opublikował fajne analizy kiwi, obecnie patrzę na eur/nzd i usd/nzd i tak się zastanawiam, co oni wykombinują?

ostatnio przy wzrostach edka eur/nzd strzelało do góry - kiwi spało, a teraz wygląda na wzrosty na kiwi i eur/nzd równolegle.....??

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

psxor pisze:
Ciapul pisze:
Nikt nie ma zamiaru, nawet instytucje, a jednak edek rosnie. Dziwne.
podaż dolara jest zbyt duża (dodruk) żeby umocnic jego wartosc pomimo dobrych danych makro :)

im więcej jabłek na rynku, tym są one tansze... dolarow rzeka plynie, ogromna rzeka... masa dolarow na rynku, gielda rosnie, gospodarka wychodzi na plus, teoretycznie powinien byc odwrot, i umocnienie dolara, ale... ale nie jest, bo jest nienaturalna podaż w postaci QE...

wczesniej bad news is a good news - glownie dla gield, bo wiadomym bylo, ze fed nie zakreci kurka,

a teraz wracamy chyba (się okaże w najbliższych odczytach danych), że good news is a good news :) zatem bankstera pogrywa wszystkim na nosie :)

a spekulacja na zawyzanie wartosci EUR, czy innych walut, i jednoczesne zanizanie wartosci dolara jest starym mykiem, od ponad 20 lat stosowanym przez chinczykow :) nie oni pierwsi zanizali kurs wlasnej waluty, aby byc konkurencyjnymi... to samo teraz robią pejsate berety, :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Mozesz miec racje, ja natomiast zmienie sentyment jak mi wybije SLe na edku na 1.3840.

Aktualnie z bardzo małą eSka od 1.3725 na edku i tak samo z mala eska na kablu 1.6390.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

psxor pisze:Mozesz miec racje, ja natomiast zmienie sentyment jak mi wybije SLe na edku na 1.3840.

Aktualnie z bardzo małą eSka od 1.3725 na edku i tak samo z mala eska na kablu 1.6390.
Ja juz Eske kiszę od 1.3701 ;)
Jak ty to robisz ze wchodzisz w pozycje zawsze na szczycie ?:)

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Kusus pisze:
psxor pisze:Mozesz miec racje, ja natomiast zmienie sentyment jak mi wybije SLe na edku na 1.3840.

Ja juz Eske kiszę od 1.3701 ;)
Jak ty to robisz ze wchodzisz w pozycje zawsze na szczycie ?:)
Mialem na 1.3703 z piatku, ale widzialem ze ma parcie jeszcze zeby szlo wyzej, to ja zamknalem z zyskiem 5 pipsow jak spadlo ponizej 1.37 i czekalem jak bedzie szlo, podeszlo pod 1.3728, czekalem czekalem, zobaczylem ze nie ma sily i sie cofa to sprzedalem na 25 :)

Co do kabla to wiadomo, opor.

Zablokowany