a ja powiem tak - nie mam zielonego pojęcia, czemu po ubiegłotygodniowych danych dolar nie jest 200p mocniejszy... i w związku z tym nie mam zamiaru otwierać pozycji na jego osłabienieadk77 pisze:teraz może być tak, że edek nadrabia wzrostami względem funta. wyjście powyżej 1,38 na d1 to wybicie linii bessy i kurs na 1,41. tam mogą zacząć retest wybitej linii bessy i korektę. głębokość uzależniona od czasu. 1,35?
DayTrading: Poniedziałek 09.12.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 09.12.2013
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Nikt nie ma zamiaru, nawet instytucje, a jednak edek rosnie. Dziwne.Ciapul pisze:a ja powiem tak - nie mam zielonego pojęcia, czemu po ubiegłotygodniowych danych dolar nie jest 200p mocniejszy... i w związku z tym nie mam zamiaru otwierać pozycji na jego osłabienieadk77 pisze:teraz może być tak, że edek nadrabia wzrostami względem funta. wyjście powyżej 1,38 na d1 to wybicie linii bessy i kurs na 1,41. tam mogą zacząć retest wybitej linii bessy i korektę. głębokość uzależniona od czasu. 1,35?
pytanie, czy Ci którzy sprzedają dolara wiedzą czemu to robią, czy sprzedają bo inni to robią?psxor pisze:Nikt nie ma zamiaru, nawet instytucje, a jednak edek rosnie. Dziwne.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Inni też nie mają zielonego pojęcia i ładują S, a oni (czyli tamci) wiedzą, że Wy nie macie zielonego pojęcia - i tak to działaCiapul pisze:
a ja powiem tak - nie mam zielonego pojęcia, czemu po ubiegłotygodniowych danych dolar nie jest 200p mocniejszy... i w związku z tym nie mam zamiaru otwierać pozycji na jego osłabienie
- atlanticos
- Maniak
do czasu...Bemowo1 pisze:Inni też nie mają zielonego pojęcia i ładują S, a oni (czyli tamci) wiedzą, że Wy nie macie zielonego pojęcia - i tak to działaCiapul pisze:
a ja powiem tak - nie mam zielonego pojęcia, czemu po ubiegłotygodniowych danych dolar nie jest 200p mocniejszy... i w związku z tym nie mam zamiaru otwierać pozycji na jego osłabienie

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Na marginesie, zielonego nie użyłem w kontekscie do koloru Twojej skóryatlanticos pisze:do czasu...Bemowo1 pisze:Inni też nie mają zielonego pojęcia i ładują S, a oni (czyli tamci) wiedzą, że Wy nie macie zielonego pojęcia - i tak to działaCiapul pisze:
a ja powiem tak - nie mam zielonego pojęcia, czemu po ubiegłotygodniowych danych dolar nie jest 200p mocniejszy... i w związku z tym nie mam zamiaru otwierać pozycji na jego osłabieniegórna banda kanału i będę zdziwiony jak pęknie... ale to tylko forex

-- Dodano: 09 gru 2013, 13:47 --
Sebastian Seliga opublikował fajne analizy kiwi, obecnie patrzę na eur/nzd i usd/nzd i tak się zastanawiam, co oni wykombinują?
ostatnio przy wzrostach edka eur/nzd strzelało do góry - kiwi spało, a teraz wygląda na wzrosty na kiwi i eur/nzd równolegle.....??
podaż dolara jest zbyt duża (dodruk) żeby umocnic jego wartosc pomimo dobrych danych makropsxor pisze:Nikt nie ma zamiaru, nawet instytucje, a jednak edek rosnie. Dziwne.Ciapul pisze:a ja powiem tak - nie mam zielonego pojęcia, czemu po ubiegłotygodniowych danych dolar nie jest 200p mocniejszy... i w związku z tym nie mam zamiaru otwierać pozycji na jego osłabienieadk77 pisze:teraz może być tak, że edek nadrabia wzrostami względem funta. wyjście powyżej 1,38 na d1 to wybicie linii bessy i kurs na 1,41. tam mogą zacząć retest wybitej linii bessy i korektę. głębokość uzależniona od czasu. 1,35?

im więcej jabłek na rynku, tym są one tansze... dolarow rzeka plynie, ogromna rzeka... masa dolarow na rynku, gielda rosnie, gospodarka wychodzi na plus, teoretycznie powinien byc odwrot, i umocnienie dolara, ale... ale nie jest, bo jest nienaturalna podaż w postaci QE...
wczesniej bad news is a good news - glownie dla gield, bo wiadomym bylo, ze fed nie zakreci kurka,
a teraz wracamy chyba (się okaże w najbliższych odczytach danych), że good news is a good news

a spekulacja na zawyzanie wartosci EUR, czy innych walut, i jednoczesne zanizanie wartosci dolara jest starym mykiem, od ponad 20 lat stosowanym przez chinczykow

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Mozesz miec racje, ja natomiast zmienie sentyment jak mi wybije SLe na edku na 1.3840.
Aktualnie z bardzo małą eSka od 1.3725 na edku i tak samo z mala eska na kablu 1.6390.
Aktualnie z bardzo małą eSka od 1.3725 na edku i tak samo z mala eska na kablu 1.6390.
Ja juz Eske kiszę od 1.3701psxor pisze:Mozesz miec racje, ja natomiast zmienie sentyment jak mi wybije SLe na edku na 1.3840.

Jak ty to robisz ze wchodzisz w pozycje zawsze na szczycie ?:)
Mialem na 1.3703 z piatku, ale widzialem ze ma parcie jeszcze zeby szlo wyzej, to ja zamknalem z zyskiem 5 pipsow jak spadlo ponizej 1.37 i czekalem jak bedzie szlo, podeszlo pod 1.3728, czekalem czekalem, zobaczylem ze nie ma sily i sie cofa to sprzedalem na 25Kusus pisze:Ja juz Eske kiszę od 1.3701psxor pisze:Mozesz miec racje, ja natomiast zmienie sentyment jak mi wybije SLe na edku na 1.3840.
Jak ty to robisz ze wchodzisz w pozycje zawsze na szczycie ?:)

Co do kabla to wiadomo, opor.