Scalping
- adamkaluza
- Pasjonat
Re: Scalping
Edek +12
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
- adamkaluza
- Pasjonat
Edek -7,1
- adamkaluza
- Pasjonat
Edek -7,1
Grasz coś poza tym co wrzucasz? Jakaś druga strategia ?
Pozdro
Pozdro

- adamkaluza
- Pasjonat
Na armadzie czasem coś zagram na wyższych TF'ach i z większym stopem (do 20 p.).
Zauważyłem ostatnio że zatoczyłem takie koło, obrót o 360 stopni. Jak miałem już dopracowaną strategię na skalp to szukałem ulepszeń. Później szukałem strategi na dłuższe zagrania. W pewnym momencie intensywnie grałem kilkoma strategiami, i to już było za dużo. Wszystko zaczęło się mieszać. W strategiach i psychice a wyniki były coraz gorsze. Teraz staram się wrócić do strategii która dawała mi najlepsze wyniki i z którą najlepiej się czuję
Zauważyłem ostatnio że zatoczyłem takie koło, obrót o 360 stopni. Jak miałem już dopracowaną strategię na skalp to szukałem ulepszeń. Później szukałem strategi na dłuższe zagrania. W pewnym momencie intensywnie grałem kilkoma strategiami, i to już było za dużo. Wszystko zaczęło się mieszać. W strategiach i psychice a wyniki były coraz gorsze. Teraz staram się wrócić do strategii która dawała mi najlepsze wyniki i z którą najlepiej się czuję

To jest chyba jedna z rzeczy która u prawie każdego się zdarza
Dlatego ja nie dawno sobie spisałem jakieś główne założenia na których się opieram ( w moim przypadku nie da się wszystkiego spisać i podpiąć tego pod jakiś 'system') i codziennie je sobie czytam.Traktuje to jako swojego rodzaju biznesplan.No i powtarzam sobie cały czas żeby dać sobie spokój z szukaniem czegoś co będzie mi w 100% odpowiadać bo zawsze będzie jakieś 'ale 
Spróbuj może tobie też pomoże

Spróbuj może tobie też pomoże

Ja przestałem się ograniczać tylko do skalpu i czasem jak jest okazja to robię piramidy (przeważnie i tak 1 zlecenie jest z małym sl'em a potem na dokładkach mniejsze pozycje z dużym sl'em). Dzisiaj ciachnąłem 12p na kablu, wczoraj 8p na aud/cad. Ogólnie staram się nie napinać na wynik, na spokojnie bez ciśnienia. Jak piramida to nie patrzeć na zlecenia tylko odejść od kompa i coś porobić no i przede wszystkim gram z h1 (tzn wejścia są m5/m1) ale bez miejsca na h1 dobrego nie gram, bo to nie ma sensu. I swoją drogą zauważyłem, że tak naprawdę nawet grając tymi 2% ryzyka jak się nie daje dupy zbyt często to konto zaczyna się robić co raz większe 

- adamkaluza
- Pasjonat
Edek -6,9

Kabel +30,1 (TP)
Właśnie tak najbardziej lubię grać. Dwie godziny przed wykresami, dwie pozycje i dzień na plus 
- adamkaluza
- Pasjonat
Kabel -7
- adamkaluza
- Pasjonat
Nie wiem czy przed świętami coś jeszcze zagram, więc już dzisiaj życzę wszystkim Wesołych Świąt! 
Ejek +12,7

Ejek +12,7