Pierwszy broker+pytanie odnośnie prowizji

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pierwszy broker+pytanie odnośnie prowizji

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

No , mozliwe że zlikwidowali w BRE konta mini. Pomysl nad Armadą na początek lub coś z naprwadę duzym lewarem np HotForex lewar 1000 : 1 , ale pamiętaj że lewar to bardzo skuteczne narzędzie do zarabiania jak cena idzie tam gdzie chcesz, ale .... jeśli idzie nie tam gzdzie byś chciał to albo błyskawicznie tniesz straty godząc sie z jakąś tam stratą lub zerujesz konto. MC , koniec , game over :)
W armadzie np. mozesz otworzyc 0,01 lota czyli 1000 ( powiedzmy EUR) przy lewarze 500:1 to potrzebujesz 2 EUR czyli około 8,5 PLN
W HotForex taką samą pozycję jak w armadzie otworzysz za 4,25 PLN ( lewar 1000 :1 )
..... ale , bo zawsze jest ale. Mając taki lewar mozesz byc podatny na otwieranie pozycji na 1 lot czyli 100 000 EUR i zabezpieczenie na depozycie bedzie ci potrzebne 100 EUR czyli 420 PLN więc w teorii mozesz szaleć nawet lotem i zarobić full kasiurki ;) lecz takie podejscie jest mega zgubne i szybko kończy się zerem na koncie. Plusem duzego lewara jest to że jeśli jest wysokie prawdopodobieństwo że cena pójdzie tak jak planujesz ( bo pewnosci na FX NIGDY nie ma ) to możesz wejść grubiej w rynek.
Lewar jest mądrą zeczą ale bardzo umiejętnie trzeba się z nim obchodzić.
Ja osobiscie mam trzy konta , główne w BZWBK gdzie nawet przez myśl mi nie przejdzie aby walić lewarem na full bo strata depo byłaby zbyt bolesna, drugie mam w armadzie i tam czasami zaszaleje z lewarem ale tylko czasami , atrzecie właśnie w HotForex i tam szaleję na fullu bo kwota jaką operuje jest mniejsza niz dniówka jaką zarabiam na głównym koncie i strata tego kompletnie mnie nie rusza.
Ale wyniki są takie że w BZWBK przyrost kapitału jest około 5-7 % na miesiąc, w armadzie 20-30 % a w HotForex jest dzień że przyrosnie 100- 150 % na dzień a na drugi dzień lub za kilka nastepnych wtopa na 50-60 % depa. No ale to taka moja rozrywka na uzupełnienie adrenaliny w organiźmie ;)
Dobra rozpisałem się za bardzo.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W BRE mini są dostępne jako konto dodatkowe, najpierw trzeba mieć założone konto Standard. Reszta już chyba z grubsza została wyjaśniona ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Dobra wszystkie moje wątpliwości zostały rozjaśnione,wielkie dzięki Panowie.
Konto założę póki co w Armadzie ( mam nadzieję że żadnych wałków nie uświadczę).W przyszłości jak będzie dobrze szło to założę konto w jakimś typowy ECN,pewnie BRE albo Dukascopy.

Cartmann
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Cartmann »

Nie zakładam nowego wątku, bo moje pytanie dotyczy właśnie pierwszego brokera, gdzie otworzyć konto centowe? chciałbym wpłacić chociaż 10USD żeby nie grać na demo a real gdzie dochodzi psychika, bo na demo to setki% już zarobione, ale szkoda mi ryzykować np. 500pln.

ODPOWIEDZ