W armadzie np. mozesz otworzyc 0,01 lota czyli 1000 ( powiedzmy EUR) przy lewarze 500:1 to potrzebujesz 2 EUR czyli około 8,5 PLN
W HotForex taką samą pozycję jak w armadzie otworzysz za 4,25 PLN ( lewar 1000 :1 )
..... ale , bo zawsze jest ale. Mając taki lewar mozesz byc podatny na otwieranie pozycji na 1 lot czyli 100 000 EUR i zabezpieczenie na depozycie bedzie ci potrzebne 100 EUR czyli 420 PLN więc w teorii mozesz szaleć nawet lotem i zarobić full kasiurki

Lewar jest mądrą zeczą ale bardzo umiejętnie trzeba się z nim obchodzić.
Ja osobiscie mam trzy konta , główne w BZWBK gdzie nawet przez myśl mi nie przejdzie aby walić lewarem na full bo strata depo byłaby zbyt bolesna, drugie mam w armadzie i tam czasami zaszaleje z lewarem ale tylko czasami , atrzecie właśnie w HotForex i tam szaleję na fullu bo kwota jaką operuje jest mniejsza niz dniówka jaką zarabiam na głównym koncie i strata tego kompletnie mnie nie rusza.
Ale wyniki są takie że w BZWBK przyrost kapitału jest około 5-7 % na miesiąc, w armadzie 20-30 % a w HotForex jest dzień że przyrosnie 100- 150 % na dzień a na drugi dzień lub za kilka nastepnych wtopa na 50-60 % depa. No ale to taka moja rozrywka na uzupełnienie adrenaliny w organiźmie

Dobra rozpisałem się za bardzo.