Real 200zł PA SD SR bauns pips

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
oloxolo
Gaduła
Gaduła

Re: Real 200zł PA SD SR bauns pips

Nieprzeczytany post autor: oloxolo »

Nemojimmy pisze:Na USD/CAD to strefa została w przeszłości pare razy 'atakowana' i już przebita,więc jest nie aktualna.Pamiętaj że przy S/D im dynamiczniejszy ruch tym lepiej,no i najlepiej trejdować na świeżych strefach
USD/CAD dokładnie, strefa kilka razy testowana - im więcej razy testowana tym jej siła niższa, po przebiciu traci ważność.
GP/USD dobrze wyznaczona, można było zagrać 2x, nad pierwszym szczytem biegła co pamiętam linia trendu (TP przed) więc można było spodziewać się cofnięcia, drugie zagranie dłuższy SL - silny powrót ceny mogło wybić przypadkiem - większy szum.
EUR/USD dobrze wyznaczona, ciut powyżej kolejna - ale uwaga przed ważnym poziomem 1.3600 więc nie koniecznie do grania.

Pilnujemy S/R, okrągłych poziomów linie trendu też czasami pomocne.
Strefy wyznaczamy na bieżąco, niekoniecznie musimy obserwować na m5, widać dobrze na H1, M30.
Wchodzimy na niższych TF, i ZAWSZE z trendem. Pieniądze idą z trendem nie przeciw, podobne ruchy w przeciwnym kierunku mogą świadczyć o zamykaniu pozycji lub ich części.
Najlepsze są strefy świeże, im dalej od aktualnej ceny i często testowane tym słabsze, nie na wszystkich cena wraca często po niewielkiej korekcie cena pędzi dalej.
Pieniądz robi pieniądz.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

A czy ten wykres przedstawia poprawnie narysowaną strefe SD? Dzisiaj bez wejść na realu więc nic nie wstawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Awatar użytkownika
oloxolo
Gaduła
Gaduła

forexkiller pisze:A czy ten wykres przedstawia poprawnie narysowaną strefe SD? Dzisiaj bez wejść na realu więc nic nie wstawiam.
Z technicznego punktu jet to poprawne, ale...
nie koniecznie na tej parze, może się mylę ale w większości ruch tutaj jest wynikową pomiędzy EUR/USD a GBP/USD więc skuteczność może być taka sobie. Osobiście nigdy na niej nie grałem - może niech się wypowie ktoś kto na tym grywa.
Lepiej sprawdza się na głównych parach tzw. majorsach niż na crosach.
Pieniądz robi pieniądz.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Witam, dzisiaj wejście oparte o strefe SD. Niestety na minus. W tej chwili konto -10%...ale dla mnie to i tak na + ponieważ się uczę opanowywać emocje i poznaje swoje reakcje.

Obydwa załączniki są różne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Zastanawiam się nad hedgowaniem pozycji do pewnego poziomu w każdej transakcji ale to wymaga chyba większej szkoły jazdy, macie może jakieś ciekawe materiały na temat hedgingu?

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Nie hedżguj, to ma sens dopiero jak już swoje zarobisz i masz odpowiednie doświadczenie na rynku, inaczej prowadzi to do jeszcze większego stresu i strat.

Pozdro

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Okej Midas, dzięki:) Pozostało dopracowywanie strategii.

Awatar użytkownika
oloxolo
Gaduła
Gaduła

forexkiller pisze:Witam, dzisiaj wejście oparte o strefe SD. Niestety na minus. W tej chwili konto -10%...ale dla mnie to i tak na + ponieważ się uczę opanowywać emocje i poznaje swoje reakcje.

Obydwa załączniki są różne.
Na styk chyba Cię złapało, ale to chyba przez dość duży spread na tej parze, o tym trzeba pamiętać grając na niskim TF.
Spokojnie poobserwuj, popróbuj na różnych TF, zwracaj uwagę na to jak zachowuje się cena w tych poziomach,
zwróć uwagę jak czasami stają się poziomami wsparć/oporów.
Powodzenia
Pieniądz robi pieniądz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

forexkiller pisze:Zastanawiam się nad hedgowaniem pozycji do pewnego poziomu w każdej transakcji ale to wymaga chyba większej szkoły jazdy, macie może jakieś ciekawe materiały na temat hedgingu?
hedz jest bez sensu, mówi tylko ze boisz sie zamknąć stratna pozycje walac przeciwstawną ( po to tylko aby chronić depo przed większa stratą ) albo pokazuje ze do końca nie wiesz co robisz S i L na jednej parze? to tak jak byś jednocześnie chciał wejść i wyjść ;)

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Czyli hedgowanie odpada, wejscie dobre bo zgode z zasadami ale SL za maly, chyba ogranicze sie do par ktore maja maksymalnie spread 3 u mojego brokera. Teraz tak patrze na to SD i chyba tam.jest za duza baza...duzo swieczek

ODPOWIEDZ