Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Veni

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Adrianoforex pisze:
Wiesz to właśnie jedna z głównych zalet interwału M5 - sporo okazji w ciągu dnia, w ciągu tygodnia i tak na prawdę o każdej porze dnia. Choć z reguły w nocy nie gram tylko śpię. Jaki procent na transakcję? Nawet do 5% jeśli jest okazja choć i 7% na tym koncie się zdarzało. Jednak to tylko takie konto, aby pokazać, że nie jestem teoretykiem. 4 inne też dobrze funkcjonują ale nie ma się co zbytnio przechwalać. Problem w tym, że czasami mi się nie chce. W sumie do pisania na tym forum zmusił mnie mój siostrzeniec, który jest tutaj szanowaną personą :lol: z kilkoma tysiącami postów (pozdrawiam :mrgreen: ). Dziennik ma mnie mobilizować. Ale druga połowa grudnia to już szaleństwo w górach. Ale nie narty, nie deska. Grzaniec, góralskie jadło i dużo biegania. :mrgreen:
Witam,
podobnie do mnie, ale cały czas idę coraz niżej aż dojdę do 2% na transakcje.
Czyli grasz na raz na 4 kontach, czy to takie małe zabezpieczenie? Czy może są podpięte pod jedno konto?

Odnośnie gry z trendem to jest tak, że każdy ma swoją definicje, tak jak i szaleństwa. Dla mnie deska + grzaniec od czasu do czasu to frajda, ale bieganie i oddychanie w mrozie też jest super ;]
Adrianoforex pisze:Adrianoforex pisze:
Takie pytanie off topic. Podpowiedzcie co lepiej kupić chłopakom w wieku 6 i 9 lat Xbox czy Sony Play Station????? Jestem w kropce, gdyz kompletnie sie na tym nie znam. A lubia pojeździć wirtualnie, powalczyć i postrzelać.
To zależy co wolisz tak naprawdę. Jeżeli nie chcesz latać i wydawać 250 złoty na gry co miesiąc, może i więcej to Xbox z RGH będzie idealny (taki crack na zawsze, można linuxa zainstalować po tym).
Jeżeli chcesz grać online to polecam PS3, chyba, że znowu chcesz płacić abonament do gry online to xboxa , jeżeli nic nie zmienili.

Dodatkowo nie zapomnij o fifie 13 (14 jak dla mnie odpada) i dwóch padach!
JAREK67 pisze:Dla mnie ideałem jest taki styl gry. http://www.acegazette.com/en/trading-ar ... g-2-2.html
Tylko to nie dla forexowych adhd-owców.
SD bardzo fajnie wychodzi, jedynie czas oczekiwania jest irytujący oraz jeżeli gra się na zleceniach oczekujących to dane potrafią wyczyścić nasze zlecenia :wink:

Pozdrawiam i Życzę miłego weekendu.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Cześć Veni. Dzięki za odpowiedź. Skłaniam sie ku Xbox. Co do kont. To jest po to, by nie zarzucano mi już na forum, że wypowiadam się, dyskutuję a sam nic nie robię. Inne są u innych brokerów. To taki sposób zabezpieczenia na wypadek upadłości czy innych numerów.

Na innych gram do 5%. :mrgreen: Jadę na zakupy. Z mojej wśi to kilkadziesiąt kilometrów. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Kupuj PS'a, 2 moich znajomych miało xboxa 360 - oba się roz**** w ciągu paru miesięcy. Za to 2 innym kolegom PS chodzi do teraz bez żadnych problemów, mi zresztą też. Ja ogólnie wolę PS, pady przyjemniejsze i jakoś taką mam sympiatę większą :D Z tym, że jak młodzi nie mieli styczności to nie zależnie co kupisz to i tak pokochają sprzęt :P

Pozdro

Adrianoforex
Maniak
Maniak

No to jestem w kropce. Młodzi widzę są spragnieni czegoś takiego. Chciałbym im kupić do tego jakieś kontrolery, czy jak to się tam nazywa w postaci kierownicy z pedałami, pistoletów. Trochę by sobie poszaleli. Do tego sa fanatykami Star Wars a widzialem gdzieś w necie reklamę gry z tym kinect gdzie mogliby troche pomachac. :mrgreen:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Co byś im nie kupił to się im spodoba,bo obie konsole są świetne.
Jednak myślę że Xbox będzie trafniejszy.Midasa koledzy pewnie pecha mieli po prostu,bo wadliwe modele zdarzają się i tu i tu.Poza tym zawsze jest też gwarancja :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Czas na zrzut transakcji na wykresach (dzięki Inkowi :lol: ).

zagrania na edku:

Obrazek

zagrania na kangurze:

Obrazek

zagrania na szwajcarze:

Obrazek

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Adrian ja jako początkujący na rynku nie mogę zrozumieć jednej rzeczy przeglądając Twój dziennik. Tez próbuję na m5. W którymś z postów napisałeś, że używasz tylko analizy technicznej, nie używasz żadnych formacji, poziomów s/r, wskaźników itp. Więc tak siedzę i główkuje co jest dla Ciebie sygnałem kupna bądź sprzedaży i nie mogę wykombinować? :)

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Też jestem ciekaw czego szukasz na wykresach :D Fajnie by było jakbyś wrzucał tez screeny z M5. I taka mała podpowiedź; jak robisz screeny to wycinaj tak żeby było widac skale czasu, ceny i górny prawy róg gdzie jest pokazane jaki to interwał i para.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Jordan być może nie dość jasno wyartykuowałem swoje myśli. Nie używam formacji powszechnie znanych bądź uznanych. Patrzę na wykres i dostrzegam pewne pkt zwrotne. Przez kilkadziesiąt lat patrzyłbyś na te same stadne zachowania, obserwowałbyś wykresy. Tu się nic nie zmieniło. Rynek wbrew pozorom jest przewidywalny, a gdy przychodzi okres dużej niepewności lub szaleńczych decyzji pozostań poza nim.

W przeszłości miałem systemy oparte tylko o średnie albo o RSI i tez dawały zarobić.

Tak na prawdę nie popełniajcie szkolnych błędów:

- traktujcie forex jako pracę
- analizujcie codziennie co dzieje się na rynkach, co pozwoli wam uniknąć (pozostać poza rynkiem) niebezpieczeństw
- odpowiedni money managment to 50% sukcesu

i najważniejsze moim zdaniem:

- NIE STAWIAJCIE SOBIE ŻADNYCH CELÓW!!!

* to usztywnia
* to stresuje
* to niszczy wasze systemy

Adrianoforex
Maniak
Maniak

bfx pisze:Też jestem ciekaw czego szukasz na wykresach :D Fajnie by było jakbyś wrzucał tez screeny z M5. I taka mała podpowiedź; jak robisz screeny to wycinaj tak żeby było widac skale czasu, ceny i górny prawy róg gdzie jest pokazane jaki to interwał i para.

Oki już się biorę do roboty.

Mniej więcej o coś takiego chodziło?

Obrazek

Obrazek

Zablokowany