Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Zablokowany
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Post autor: JAREK67 »

Adrianoforex pisze: po przekroczeniu 40-tki zostałem pierwszy raz ojcem
Witaj w klubie. Ja miałem 40. :wink:
Bardzo żałuję, że tak późno.
A wynik tradingu :564:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Post autor: Adrianoforex »

[quote="Ink."]Adriano do zamykania transakcji używasz TS , TP czy z palca

TS nie używam już od trzech lat. Tam gdzie mieszkam net to nadal towar deficytowy. A wszystkie mobilne dosyć często się rozłączają. Ale teraz już myslę o tym VPS. Zamykam głównie z palca choć wcześniej i tak ustawiam TP. Jednak brak czasu, konieczność wyjścia przyśpieszają moją decyzję o zamknięciu pozycji, nierzadko z minusem.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

JAREK67 pisze:
Adrianoforex pisze: po przekroczeniu 40-tki zostałem pierwszy raz ojcem
Witaj w klubie. Ja miałem 40. :wink:
Bardzo żałuję, że tak późno.
A wynik tradingu :564:

Witaj Jarek! Ja pierwszy raz w wieku 41 lat, drugi w wieku 44 lat. Jak dla mnie ok bo przez 20 lat czynnej młodości zajmowałem się głównie zarabianiem pod Pewexami i imprezowaniem z koleżankami. :mrgreen: Wyszalałem się, wyszumiałem. Z tamtych czasów został jedynie ciąg do obracania walutom, tylko juz w inny sposób. Tutaj przynajmniej życia nie można stracić od strzału w plecy.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Veni pisze:Witam, bardzo fajny interwał!

Ciasny stop loss, TP spory, bomba, rynek można sprawdzać co 1h nawet i jest dobrze, jeżeli wie się na co się czeka.

A czasem jest tak!
Bez tytułu.png
Zarobić się da, ale zależy jak kto gra i czym się kieruje, tutaj widać stopa źle postawionego i wywalenie z dokładnością do 0,01 pipsa? ;-)

Później nie grałem, nie lubię takiej ceny co robi, spasowałem, a potem za późno (maks 5h gry)

Fajnie wygląda Twoja gra, jaki % kapitału na transakcje? Widzę tam bardzo dużo pozycji, jak dla mnie za dużo w porównaniu z moimi trzema tygodniowo :D

Pozdrawiam Mateusz ;-)

Wiesz to właśnie jedna z głównych zalet interwału M5 - sporo okazji w ciągu dnia, w ciągu tygodnia i tak na prawdę o każdej porze dnia. Choć z reguły w nocy nie gram tylko śpię. Jaki procent na transakcję? Nawet do 5% jeśli jest okazja choć i 7% na tym koncie się zdarzało. Jednak to tylko takie konto, aby pokazać, że nie jestem teoretykiem. 4 inne też dobrze funkcjonują ale nie ma się co zbytnio przechwalać. Problem w tym, że czasami mi się nie chce. W sumie do pisania na tym forum zmusił mnie mój siostrzeniec, który jest tutaj szanowaną personą :lol: z kilkoma tysiącami postów (pozdrawiam :mrgreen: ). Dziennik ma mnie mobilizować. Ale druga połowa grudnia to już szaleństwo w górach. Ale nie narty, nie deska. Grzaniec, góralskie jadło i dużo biegania. :mrgreen:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Takie pytanie off topic. Podpowiedzcie co lepiej kupić chłopakom w wieku 6 i 9 lat Xbox czy Sony Play Station????? Jestem w kropce, gdyz kompletnie sie na tym nie znam. A lubia pojeździć wirtualnie, powalczyć i postrzelać. :?:

JAREK67
Maniak
Maniak

Post autor: JAREK67 »

Adrianoforex pisze:
Veni pisze:Witam, bardzo fajny interwał!

Ciasny stop loss, TP spory, bomba, rynek można sprawdzać co 1h nawet i jest dobrze, jeżeli wie się na co się czeka.

A czasem jest tak!
Bez tytułu.png
Zarobić się da, ale zależy jak kto gra i czym się kieruje, tutaj widać stopa źle postawionego i wywalenie z dokładnością do 0,01 pipsa? ;-)

Później nie grałem, nie lubię takiej ceny co robi, spasowałem, a potem za późno (maks 5h gry)

Fajnie wygląda Twoja gra, jaki % kapitału na transakcje? Widzę tam bardzo dużo pozycji, jak dla mnie za dużo w porównaniu z moimi trzema tygodniowo :D

Pozdrawiam Mateusz ;-)

Wiesz to właśnie jedna z głównych zalet interwału M5 - sporo okazji w ciągu dnia, w ciągu tygodnia i tak na prawdę o każdej porze dnia. Choć z reguły w nocy nie gram tylko śpię. Jaki procent na transakcję? Nawet do 5% jeśli jest okazja choć i 7% na tym koncie się zdarzało. Jednak to tylko takie konto, aby pokazać, że nie jestem teoretykiem. 4 inne też dobrze funkcjonują ale nie ma się co zbytnio przechwalać. Problem w tym, że czasami mi się nie chce. W sumie do pisania na tym forum zmusił mnie mój siostrzeniec, który jest tutaj szanowaną personą :lol: z kilkoma tysiącami postów (pozdrawiam :mrgreen: ). Dziennik ma mnie mobilizować. Ale druga połowa grudnia to już szaleństwo w górach. Ale nie narty, nie deska. Grzaniec, góralskie jadło i dużo biegania. :mrgreen:
Dla mnie ideałem jest taki styl gry. http://www.acegazette.com/en/trading-ar ... g-2-2.html
Tylko to nie dla forexowych adhd-owców. :lol:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

To nie dla mnie. Prawda jest taka, że każdy musi znaleźć swojego grala. Inaczej to nie ma sensu jeśli nie pasuje do twojego charakteru, akceptowalnego poziomu ryzyka i codziennego stresu. Mam kolegę, który gra na D1 i codziennie o północy podejmuje jedną decyzję inwestycyjną na 24 h. Potem pomiędzy 22 a 24 dokonuje kolejnej analizy i kolejna pozycja. To tez nie dla mnie. Wtedy kiedy dany system współgra z naszym charakterem, osobowością ma to sens i szanse powodzenia.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: bfx »

Adrianoforex pisze:Takie pytanie off topic. Podpowiedzcie co lepiej kupić chłopakom w wieku 6 i 9 lat Xbox czy Sony Play Station????? Jestem w kropce, gdyz kompletnie sie na tym nie znam. A lubia pojeździć wirtualnie, powalczyć i postrzelać. :?:
Mam jedno i drugie. Sprzetowo to samo ale dla mnie Xbox jest wygodniejszy w uzyciu. Gry sa na obie konsole raczej te same. Ladnie wymiatasz! Pozdro
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Adrianoforex
Maniak
Maniak

bfx pisze:
Adrianoforex pisze:Takie pytanie off topic. Podpowiedzcie co lepiej kupić chłopakom w wieku 6 i 9 lat Xbox czy Sony Play Station????? Jestem w kropce, gdyz kompletnie sie na tym nie znam. A lubia pojeździć wirtualnie, powalczyć i postrzelać. :?:
Mam jedno i drugie. Sprzetowo to samo ale dla mnie Xbox jest wygodniejszy w uzyciu. Gry sa na obie konsole raczej te same. Ladnie wymiatasz! Pozdro

Dzięki za podpowiedź. A do jednego i drugiego można dokupić kierownicę z pedałami? Ja uwielbiam takie gierki. Oni za to Star Wars z mieczami i strzelanki.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: bfx »

Tak, kierownice są do obu. Do Star Wars lepszy będzie Xbox bo ma lepszy kontroler ruchu. Idę grac, call of duty ghosts :D
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Zablokowany