figura to 100 pips ??TsunamiPL pisze:Znaczy się, że 2-3 figury up pewne.Bemowo1 pisze:na edku już 71,3%TsunamiPL pisze:Cisną równo. Wygląda na to, że zjazd z 1.38 na 1.33 był tylko korektą.
a kabel 78% na S - takiego czegoś jeszcze nie widziałem
DayTrading: Piątek 22.11.2013
Re: DayTrading: Piątek 22.11.2013
ja sie prawie w pełni z tym zgadzam , analiza techniczna jak i wiekszość wskaźników którymi niektóre osoby sie tu posługuja nijak maja sie do forexu , po pierwsze dlatego , że zostały stworzone nie rzadko 50 czy 100 lat temu dla rynku akcji i obligacji i tego typu instrumentów. na forexie to w nie działa w wieszkosci z tego względu , ze te analizy odnosza sie do długotrwałych tendow , na forexie nie można spotkac sytuacji z rynku akcji gdzie trendy trwaja mieisącami , czy latami nawet. tutaj tygodnie to max i zmiana. Dzieje się tak , dlatego , że forex nie jest niczym regulowany , przy akcjach nie da sie robic takich manewrów , wszystko jest bardziej przejrzyste. Sam po 15 latach na GPW doznałem zderzenia czołowego z tym co tu sie wyprawia , jednak moje podejscie do forexu to bardziej odskocznia do Parkietu , traktuje bardziej na zasadzie totolotka , pieniądze które przeznaczam na forex nie stanowią zadnej znaczacej części, lubie od czasu do czasu puscić sobie 0.5 czy 1 lot po dzwigni 500 tak o "a może wpadnie" przeważnie na danych. reszta co gram to 0.14.Zona do kasyna chodzić nie pozwala. Moim zdaniem zbyt dużo ludzi widzi zbyt wysokie zyski poprzez wybujałą wyobraźnie, taka napompowana reklama propaganda. Da sie na tym zarobić, ale trzeba podchodzić na luzie i nigdy nie zaryzykowałbym pieniędzy które maja byc "na życie". Realnie te 5-7-10% spoko , ale jak ktoś mysli , ze zainwestuje 1000zł i zrobi milion to zaliczy dzwon zwyczajnie. Tak samo nie rozumiem osob, które rzeźbią na kontach demo, moim zdaniem nawet kilka lat na koncie demo nie uczy niczego , bo z realnym pieniądzem , z realnymi stratami przed oczami dopiero sie zaczyna wyciągać wnioski i czuć zimny pot. Ja z mojej strony , kopsałem wam 2-3 razy co warto na GPW. Ogólnie na naszym rynku mozna brac w ciemno wszystkie debiuty z NewConnect i GPW bez żadnego zastanowienia wyjdzie sie na plus.Kto chce niech sprawidzi jaka stopa zwrotu wyszła w tym roku , czy w zeszłym czy nawet 2010 inwestując we wszystkie debiuty jakie sie pojawiły. Jest także sporo instrumentów którymi można bardzo fajnie lewarować sobie kapitał , GPW czy Turcja to nie wypalone parkiety , tam jeszcze przed wieskzym tąpnięciem czeka jakies 25% tego co mamy teraz. Warto też "luźne" grosze po 2-3 tyś wysyłać do afryki tam za te kwoty ludzie otwierają całkiem spore firmy , to najszybciej rozwijający sie region na ziemi , nawet jak 2 z 10 tych biznesów wypali , to w perspektywie 10 lat moga być z tego ładne "grosiki" szlaki są już przetarte dawno, polski kapitał wchodzi bez problemu do afrykanskich chrześcinaskich krajów warto i na prawde polecam.Janek80 pisze:Przepraszam że ja tak wchodze w dyskusję między wódkę a zakaskę ale może warto poczytać wpis kogoś kto zjadł zęby na giełdzie, szcególnie ciekawie odnosi się do AT i wpisów na forach dotyczących forexu, nic dodać nic ująć:
"borawski.jacek
2013/11/20 10:49:24
dla mnie forex to przede wszystkim zmienność i to ta unikatowa. stworzyłem system uwzględniający taką unikatową zmienność i jestem zadowolony z wyników. skuteczność bliska 100% każda transakcja na plusie (wykresy godzinowe) czego chcieć więcej. fakt rzadko padają sygnały, ale na 2-3-4 tygodniowo można liczyć.
Nie radzę nikomu korzystać z analizy technicznej w oparciu o forex bo wtopa murowana, Znam statystyki forexowe (większośc traci i to nie 51%),
i zawsze pod tym względem kierowałem się dobrem inwestora.
Wejdźcie na blogi forexowe i poczytajcie - wszystko po fakcie - i oczywiście z zyskiem.
jeśli chodzi o mnie sposób i zarządzanie kapitałem nie pozwala mi z tego żyć. ale myślę, że spokojnie mogę liczyc na 20-30 tys. rocznie przy niewielkim ryzyku - a to ciągle za mało. oczywiście zysk mógłby być większy ale odbyłoby się to kosztem zwiększenia ryzyka i poziomu stresu a tego zawsze unikam.
z mojej strony jedna myśl dla wszystkich : jak najdalej od forexu, zwłaszcza dotyczy to niezdecydowanych i początkujących
u mnie lewar 1:50"
I jeszcze kwiatek:
"borawski.jacek
2013/11/21 09:03:11
s..ystem który wymyśliłem działa do pierwszego zysku. tam gdzie zaliczy pierwsze 50-70 pipsów , potem umiera śmiercią naturalną - na krótkiej był zysk . teraz czekam do następnego sygnału, a analiza techniczna Forexu znaczy tyle co nic - kiedyś o tym trochę więcej."
ED:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Co ma piernik do wiatraka, dla mnie parametr nieistotny, chyba, że wspomniany autor nie wie co to lewarJanek80 pisze:
"u mnie lewar 1:50"
Nasz rynek prawdopodobnie dalej do góry, choć widać mocny opór:
Rozumiem, jeśli chodzi o niezdecydowanych ale początkujących dlaczego? Gdzie mają się uczyć grać jeśli chcą? Trzeba samemu doświadczyć pewnych rzeczy żeby zdać sobie sprawę czy ta droga jest odpowiednia. Czasem można stracić wiele słuchając takich rad. Jeśli ktoś chce niech próbuje i to nie na demo bo demo to zabawka i bynajmniej na mnie nie działa w kwestii opanowywania psychiki a to jednak jest najważniejsze oprócz MM, stosowania się do systemu. To realna strata daje kopa nie wirtualna i właśnie taka uzmysławia czy będziemy grać dalej czy nie i W JAKI SPOSÓB....Z resztą to bardzo szerokie zagadnienie natury psychologicznej i można by tak gadać i gadać....Janek80 pisze: z mojej strony jedna myśl dla wszystkich : jak najdalej od forexu, zwłaszcza dotyczy to niezdecydowanych i początkujących
u mnie lewar 1:50"
w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć
- ForexTig3r
- Maniak
Test Linii RGR ?Nowy123 pisze:zobaczicie co kombnuja na KIWI na H4 i D1
9280 możemy podrosnąć.Bemowo1 pisze:obecnie dolna banda kanału,
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Wygląda na to, że na edku mamy nadal klin zwyżkujący. Spadek na 1,32 zapowiedziano owszem ale do końca roku.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
witam. Wiem, ze troche poza tematem ale tu odpowiedz bedzie najszybsza. Jak wygladala u Was wyplata z tradimo 212? Wyslalem prosbe o wyplate z nrem konta ale byl tam odnosnik ze wyplata bedzie zaakceptowana jesli wyplaca sie na to samo konto co wplata, a ja tam zadnej wplaty nie robilem.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Kiwi, kangurForexTig3r pisze:Test Linii RGR ?Nowy123 pisze:zobaczicie co kombnuja na KIWI na H4 i D19280 możemy podrosnąć.Bemowo1 pisze:obecnie dolna banda kanału,
Zdecydowanie nie dotknę (mam tu jakieś błedy logiczne)
Nie rozumiem obecnie mechanizmu, a mianowicie - umocnienie euro przekłada się na spadki na kangurze i kiwi (które w mianowniku mają właśnie dolara), chyba, że równolegle niekorzystne dane dla obu gospodarek mają miejsce.
Jeżeli rośnie eurodolar to równolegle rośnie eur/nzd i eur/aud (to jest zrozumiałe) - jeżeli euro umacnia się względem dolara to dlaczego kiwi i kangur osłabiają się względem dolara? Chyba, że amplituda wzrostów na eur/aud/nzd była na tyle silna, że doszło do arbitrażu na wspomnianiym kiwi i kangurze