DayTrading: Piątek 22.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lis 2013, 00:00

Wzrost
18
45%
Bez zmian
3
8%
Spadek
19
48%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 22.11.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Bemowo1 pisze:
ForexTig3r pisze:
Nowy123 pisze:zobaczicie co kombnuja na KIWI na H4 i D1
Test Linii RGR ?
Bemowo1 pisze:obecnie dolna banda kanału,
9280 możemy podrosnąć.
Kiwi, kangur

Zdecydowanie nie dotknę (mam tu jakieś błedy logiczne)

Nie rozumiem obecnie mechanizmu, a mianowicie - umocnienie euro przekłada się na spadki na kangurze i kiwi (które w mianowniku mają właśnie dolara), chyba, że równolegle niekorzystne dane dla obu gospodarek mają miejsce.
Jeżeli rośnie eurodolar to równolegle rośnie eur/nzd i eur/aud (to jest zrozumiałe) - jeżeli euro umacnia się względem dolara to dlaczego kiwi i kangur osłabiają się względem dolara? Chyba, że amplituda wzrostów na eur/aud/nzd była na tyle silna, że doszło do arbitrażu na wspomnianiym kiwi i kangurze
wydaje mi sie ze spadaja razem ze zlotem
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

obejscie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: obejscie »

WIG 20 caly czas trwa trend wzrostowy kierunek 3000 pkt
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

obejscie pisze:WIG 20 caly czas trwa trend wzrostowy kierunek 3000 pkt
nie pokazales czasem Hawlett Packard?
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Należy zauważyć ,iż to nie JEN najbardziej tracił na wartości choć po Kangurze tego nie widać.
Warto spojrzeć na AUDJPY, teraz na wsparciu AUD trochę odbije...
Nowy500 pisze:
obejscie pisze:WIG 20 caly czas trwa trend wzrostowy kierunek 3000 pkt
nie pokazales czasem Hawlett Packard?
:lol:

Bemowo Czasami rynek żyje własnym życiem.
Tak się dzieje jak nie wiadomo co robić na głównej - powstają duże ruchy w jedną stronę.
RBA mówiło ostatnio o potencjalnej interwencji (wcześniej jak rosło też tak mówiło).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
helpfinance
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: helpfinance »

psxor pisze:Panowie jak widzicie złoto? zagrałem dzisiaj pierwszy raz na tym instrumencie najmniejszą możliwą pozycja (10oz) tak żeby zobaczyć jak to idzie, bo dostałem sygnał od znajomego brokera kupna po cenie rynkowej z SL na 1235. Generalnie pozycja już jest na 0, pytanie czy są szanse na wzrosty czy raczej dalej z trendem.
Trend is your friend ...na 1240 leci jedna dziwna kreska jako wsparcie ale jest testowana , ja bym osobiście poczekał przynajmniej na przebicie najszybszej linii trendu na godzinowym (ok.1260) jakby się coś zaczeło ruszać z tego badziewia bo może to być wyrzucanie sl z krótkich pozycji . teoria fal eliotta seguruje równiej wydłużenie podfali piatej w impulsie ponieważ 1 i 3 są przybliżenie równe (też na h1) , nie widać też żadnej świeczki sugerującej odwrócenie na dziennym .Wg mnie docelowo powinno sie zatrzymać na odbicie w strefie 1195-1200 gdzie zbiegają sie dwa ograniczenia dolne ograniczeń kanałow spadkowych , trochę poniżej jest tez ostatni dołek na 2184. A dalej 1150 fibo 61,8 ostatniej fali wzrostowej oraz 1115 dolne ograniczenie szerokiego kanału spadkowego także jeszcze może byc wiele okazji do zakupów :wink:
Lepiej nie grać niż stracić.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
czango
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: czango »

helpfinance pisze:
psxor pisze:Panowie jak widzicie złoto? zagrałem dzisiaj pierwszy raz na tym instrumencie najmniejszą możliwą pozycja (10oz) tak żeby zobaczyć jak to idzie, bo dostałem sygnał od znajomego brokera kupna po cenie rynkowej z SL na 1235. Generalnie pozycja już jest na 0, pytanie czy są szanse na wzrosty czy raczej dalej z trendem.
Trend is your friend ...na 1240 leci jedna dziwna kreska jako wsparcie ale jest testowana , ja bym osobiście poczekał przynajmniej na przebicie najszybszej linii trendu na godzinowym (ok.1260) jakby się coś zaczeło ruszać z tego badziewia bo może to być wyrzucanie sl z krótkich pozycji . teoria fal eliotta seguruje równiej wydłużenie podfali piatej w impulsie ponieważ 1 i 3 są przybliżenie równe (też na h1) , nie widać też żadnej świeczki sugerującej odwrócenie na dziennym .Wg mnie docelowo powinno sie zatrzymać na odbicie w strefie 1195-1200 gdzie zbiegają sie dwa ograniczenia dolne ograniczeń kanałow spadkowych , trochę poniżej jest tez ostatni dołek na 2184. A dalej 1150 fibo 61,8 ostatniej fali wzrostowej oraz 1115 dolne ograniczenie szerokiego kanału spadkowego także jeszcze może byc wiele okazji do zakupów :wink:
A ja jednak liczę na przebicie kanału w dół i porządny spadek , mam ustawiony bardzo duży sell na dolnej linii delty kanału z niezrealizowanej 5ej fali i liczę na co najmniej kilka fal gamma w dół .
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

helpfinance pisze:
No ja juz zamknalem to zloto z malym zyskiem bo cos tez mi sie wydaje ze bez sensu grac pod prad

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

To co mnie zastanawia to z jak dużym umocnieniem dolara będziemy mieli do czynienia w rozpoczynającym się tygodniu.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

Ciapul pisze:To co mnie zastanawia to z jak dużym umocnieniem dolara będziemy mieli do czynienia w rozpoczynającym się tygodniu.
W kalendarium na przyszły tydzień nie ma wystąpień członków FED. Właściwie zdominowane przez EBC.
Pierwsze wystąpienie już w nocy o 1:15.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

Zablokowany