DayTrading: Piątek 22.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lis 2013, 00:00

Wzrost
18
45%
Bez zmian
3
8%
Spadek
19
48%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 22.11.2013

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Ciapul pisze:To co mnie zastanawia to z jak dużym umocnieniem dolara będziemy mieli do czynienia w rozpoczynającym się tygodniu.
Dlaczego wykluczyles juz spadki na USD?

PA na Kablu sugeruje nadchodzacy test obszaru 1.63. Po wielokrotnych testach mozna sie spodziewac glebszej penetracji tego obszaru a nawet trwalego przebicia.

https://www.tradingview.com/x/D0QWQ5Y8/

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Bemowo1 pisze:
ForexTig3r pisze:
Nowy123 pisze:zobaczicie co kombnuja na KIWI na H4 i D1
Test Linii RGR ?
Bemowo1 pisze:obecnie dolna banda kanału,
9280 możemy podrosnąć.
Kiwi, kangur

Zdecydowanie nie dotknę (mam tu jakieś błedy logiczne)

Nie rozumiem obecnie mechanizmu, a mianowicie - umocnienie euro przekłada się na spadki na kangurze i kiwi (które w mianowniku mają właśnie dolara), chyba, że równolegle niekorzystne dane dla obu gospodarek mają miejsce.
Jeżeli rośnie eurodolar to równolegle rośnie eur/nzd i eur/aud (to jest zrozumiałe) - jeżeli euro umacnia się względem dolara to dlaczego kiwi i kangur osłabiają się względem dolara? Chyba, że amplituda wzrostów na eur/aud/nzd była na tyle silna, że doszło do arbitrażu na wspomnianiym kiwi i kangurze

Tm bardziej patrzyl bym w strone RZADOW i bankow centralnych na KWI ostatnio inwerwencje slowne ze dolar jest za drogi ze nie odzwierciedla kondycji gospodarki to samo na Kangurze plu slabsze dane z CHIN i trend

-- Dodano: ndz 24-11-2013, 13:50 --

http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU#t=171 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

-- Dodano: ndz 24-11-2013, 13:54 --

http://freewilliamsburg.com/douglas-ell ... al-buyers/

Awatar użytkownika
helpfinance
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: helpfinance »

helpfinance pisze:
psxor pisze:Panowie jak widzicie złoto? zagrałem dzisiaj pierwszy raz na tym instrumencie najmniejszą możliwą pozycja (10oz) tak żeby zobaczyć jak to idzie, bo dostałem sygnał od znajomego brokera kupna po cenie rynkowej z SL na 1235. Generalnie pozycja już jest na 0, pytanie czy są szanse na wzrosty czy raczej dalej z trendem.
Trend is your friend ...na 1240 leci jedna dziwna kreska jako wsparcie ale jest testowana , ja bym osobiście poczekał przynajmniej na przebicie najszybszej linii trendu na godzinowym (ok.1260) jakby się coś zaczeło ruszać z tego badziewia bo może to być wyrzucanie sl z krótkich pozycji . teoria fal eliotta seguruje równiej wydłużenie podfali piatej w impulsie ponieważ 1 i 3 są przybliżenie równe (też na h1) , nie widać też żadnej świeczki sugerującej odwrócenie na dziennym .Wg mnie docelowo powinno sie zatrzymać na odbicie w strefie 1195-1200 gdzie zbiegają sie dwa ograniczenia dolne ograniczeń kanałow spadkowych , trochęć poniżej jest tez ostatni dołek na 2184. A dalej 1150 fibo 61,8 ostatniej fali wzrostowej oraz 1115 dolne ograniczenie szerokiego kanału spadkowego także jeszcze może byc wiele okazji do zakupów :wink:
chociaż jak popatrzyłem na wykres tygodniowy logarytmiczny to zatrzymało się dokładnie na długoterminowej linii trendu wzrostowego ,a na liniowym tygodniowym wychodzi wsparcie 1224 , . reasumując może to i dobry pomysł żeby zagrać long na złocie ale ze sl na 1110 :D
Lepiej nie grać niż stracić.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Jak sądzicie :?:

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

dzisiaj śnił mi się horror, a śniło mi się:

nikomu nie życzę takich horrorów

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Bemowo1 pisze:dzisiaj śnił mi się horror, a śniło mi się:

To chyba był sen erotyczny .
Tak wynika z rysunku :lol:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

ZielonaMgielka pisze:
Ciapul pisze:To co mnie zastanawia to z jak dużym umocnieniem dolara będziemy mieli do czynienia w rozpoczynającym się tygodniu.
Dlaczego wykluczyles juz spadki na USD?

PA na Kablu sugeruje nadchodzacy test obszaru 1.63. Po wielokrotnych testach mozna sie spodziewac glebszej penetracji tego obszaru a nawet trwalego przebicia.

https://www.tradingview.com/x/D0QWQ5Y8/
kabel strzeli jak z procy. Oandianie na golasa zostaną

-- Dodano: 24 lis 2013, 18:11 --
cugan pisze:
Bemowo1 pisze:dzisiaj śnił mi się horror, a śniło mi się:

To chyba był sen erotyczny .
Tak wynika z rysunku :lol:
niestety nie :mrgreen: bo obudziłem się już po :cry: (o czym świadczy knot świecy)

Awatar użytkownika
grz3siek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grz3siek »

cugan pisze:Jak sądzicie :?:

Obrazek
ja wole mulatki, czyli eSka na edku
Grzegorz

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

grz3siek pisze:
cugan pisze:Jak sądzicie :?:

Obrazek
ja wole mulatki, czyli eSka na edku
Potwierdzam. Zresztą ta blondi jest trochę kwadratowa :P
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
grz3siek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grz3siek »

Trochę wychudzona tez, to efekt tych ujemnych stóp które mogą wprowadzić.
Grzegorz

Zablokowany