Stabilny portfel "konika"
Re: Stabilny portfel "konika"
Trochę z innej beczki, $ australijski do złotówki kupno 2,889 na dzień dzisiejszy. Chcę kupić trochę egzotycznej waluty tak na dłuższy okres. Proste pytanie jakie są opinie w świecie cinkciarzy, kantorowców? Znasz kogoś kto specjalizuje się w australijskim dolarze, chętnie usłyszę twoich opinii, porad.
-
- Maniak
Karamba pisze:Trochę z innej beczki, $ australijski do złotówki kupno 2,889 na dzień dzisiejszy. Chcę kupić trochę egzotycznej waluty tak na dłuższy okres. Proste pytanie jakie są opinie w świecie cinkciarzy, kantorowców? Znasz kogoś kto specjalizuje się w australijskim dolarze, chętnie usłyszę twoich opinii, porad.
Rządzącym Australią, ani jej mieszkańcom nie zależy na umocnieniu dolara aussie do amerykańskiego. Jakiś czas temu szef banku centralnego przemawiał w tym samym tonie. I jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem. Był mocny zjazd z 1,0580 na 0,8900 w kilka miesięcy. Wzrost od sierpnia jak na razie ma charakter czysto korekcyjny i ponownie zaczyna się obsuwać w dół. Jeśli przebije poziom 0,8900 w dół to śmielej pójdzie w kierunku 0,8000

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
-
- Maniak
Kolejny tydzień dobiega końca. Bardzo pracowity zresztą przez publikowane dane makro i wystąpienia szefów banków centralnych. Może nie było jakichś spektakularnych ruchów na poszczególnych parach walutowych, ale okazji do zarobku nie zabrakło chyba nikomu. W sumie już bym wkleił jakieś podsumowanie, ale jeszcze się czaję na małą okazję. Jednak najważniejszym wydarzeniem jest niewątpliwie Adaś Hofman 

Ja na razie próbuje podobnie jak Ty na m5 bo nie mam za dużo czasu dziennie ale marnie mi to idzie ale nie tracę nadziei. A co do Adasia to widać, że zaczęło się polowanie na czarownice między PiS a PO a nawet w samej PO już szczują sami na siebie ale i tak wiadomo, że nikt za nic nie beknie 

-
- Maniak
M5 jak dla mnie to najlepsze rozwiązanie. Zawsze w ciągu dnia nadarzy się kilka okazji do zajęcia pozycji. Nie będzie sytuacji "wyszedłem do kibla i uciekła mi długo wyczekiwana okazja". Ja mam dwójkę młodych, których codziennie rano muszę zawieźć do szkoły. Następnie ich przywożę, robię obiad, odrabiam lekcje. Do tego kilka razy w tygodniu jakieś zajęcia dodatkowe. Dlatego M5 to najbardziej optymalny timeframe.
Co do Adasia to jest to bardzo dobry kolega właśnie ministra Nowaka. Razem sie prowadzali wiele razy. Razem mieli upodobania do dobrych zegarków i aut. To nie przypadek, że razem wpadli i nawet Jarosław Kaczyński ochoczo skorzystał z okazji, by pozbyć się gościa.
Co do Adasia to jest to bardzo dobry kolega właśnie ministra Nowaka. Razem sie prowadzali wiele razy. Razem mieli upodobania do dobrych zegarków i aut. To nie przypadek, że razem wpadli i nawet Jarosław Kaczyński ochoczo skorzystał z okazji, by pozbyć się gościa.
M5 fajny TF , często na nim gram DT, ale jak to bywa z prawem pana Murphy'ego na ogół mam sygnał jak zaprowadzam dzieci do szkoły albo akurat obieram ziemniaki i w wirze tego pasjonującego zajęcia zapomnę na wykres spojrzeć ;-)
-
- Maniak
Microbi pisze:M5 fajny TF , często na nim gram DT, ale jak to bywa z prawem pana Murphy'ego na ogół mam sygnał jak zaprowadzam dzieci do szkoły albo akurat obieram ziemniaki i w wirze tego pasjonującego zajęcia zapomnę na wykres spojrzeć ;-)
Dzieci sa najważniejsze. Ja dopiero po przekroczeniu 40-tki zostałem pierwszy raz ojcem więc mam sporo cierpliwości do młodych. Ale zawsze przy sobie mam albo komórkę, albo tableta. Co nie zmienia aktu, że i tak wiele okazji ucieka. Napisany przez fachowców automat nie dał rady, dlatego jak na razie tylko gra manualna.

-
- Maniak
Jeszcze zestawienie samego piątego tygodnia. Sztuczkę z naniesionymi transakcjami na wykres, którą pokazał mi ink zróbmy w weekend. Teraz czas położyć dzieci do łóżka.

Adriano do zamykania transakcji używasz TS , TP czy z palca ?
Witam, bardzo fajny interwał!
Ciasny stop loss, TP spory, bomba, rynek można sprawdzać co 1h nawet i jest dobrze, jeżeli wie się na co się czeka.
A czasem jest tak!
Zarobić się da, ale zależy jak kto gra i czym się kieruje, tutaj widać stopa źle postawionego i wywalenie z dokładnością do 0,01 pipsa? ;-)
Później nie grałem, nie lubię takiej ceny co robi, spasowałem, a potem za późno (maks 5h gry)
Fajnie wygląda Twoja gra, jaki % kapitału na transakcje? Widzę tam bardzo dużo pozycji, jak dla mnie za dużo w porównaniu z moimi trzema tygodniowo
Pozdrawiam Mateusz ;-)
Ciasny stop loss, TP spory, bomba, rynek można sprawdzać co 1h nawet i jest dobrze, jeżeli wie się na co się czeka.
A czasem jest tak!
Zarobić się da, ale zależy jak kto gra i czym się kieruje, tutaj widać stopa źle postawionego i wywalenie z dokładnością do 0,01 pipsa? ;-)
Później nie grałem, nie lubię takiej ceny co robi, spasowałem, a potem za późno (maks 5h gry)
Fajnie wygląda Twoja gra, jaki % kapitału na transakcje? Widzę tam bardzo dużo pozycji, jak dla mnie za dużo w porównaniu z moimi trzema tygodniowo

Pozdrawiam Mateusz ;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.