Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

JAREK67 pisze:Widzę, że lekko hedżujesz pozycje chyba? To chyba zamiast tych dalekich stop lossów, o których pisałeś na początku.
Faktycznie stabilnie do góry. :)

Zwykła, cinkciarska piramidka. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ostatnio tłumaczyłem młodemu zapaleńcowi z rynku forex, że w tym biznesie poza upowszechnieniem dzięki internetowi nic a nic sie nie zmieniło. Nawet dźwignia wtedy była jak brałeś od zaprzyjaźznionego dyrektora regionalnego oddziału NBP lub PKO w komis. Są SL tylko w ciągu tych cztere ch tygodni na kilkaset transakcji raz został uruchomiony. Dziś z rana. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Ink. pisze:Co to za transakcje gdzie systematycznie duży profit jest oddawany ?

Jarek mnie uprzedził ;)
Co to za transakcje? A no stabilnego systemu, który działa od 1980 roku. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: I nigdy nie było Margin Call. Raz było blisko bodajże w 1985 albo 1988 (ciut mi się myli). "opiekunowie" ze Służby Bezpieczeństwa chyba próbowali sprywatyzować mnie tuz przed zmiana ustrojową i chcieli mi dograć MC z 200 koła marek niemieckich i 100 koła zielonych. Skończyło się tym, że ich koledzy mieli z nich polewkę a ja kilka ostatnich lat spędziłem za granicą :lol: :lol: :lol: :lol:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Średnio odpowiedziałeś na pytanie ale mi tez to wyglada na hedga, lub przytrzymywanie strat, zastanawia mnie jak wyglada twój wykres equity

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Żaden headge. System wbrew pozorom bardzo zbliżony do Wuzy. Tylko, że nic nie mam na wykresie prócz ceny. Nie patrzę na żadne opory, żadne wsparcia. Nie patrzę na wyższe interwały niż M5 i niższe niż M5. Gdybyś kilkadziesiąt lat spoglądał dzień, w dzień na wykres, gdybyś przez kilkadziesiąt lat żył tym wykresem to pewne sytuacje powtarzają sie niezmiennie na przestrzeni lat. Mało tego śmiem twierdzić, że to wykres rządzi danymi makro. Jest to szokujące, ale według mnie prawdziwe.

To tak jak w dobrym strzelcu, służącym w siłach specjalnych jest odruch czyli tzw. "pamięć mięśniowa". Im dłużej to ćwiczy tym jest lepszym strzelcem. Kilka, kilkanaście godzin dziennie, przez kilkanaście lat i jest good.

Oczywiście teraz wielu zna sie na programowaniu, wysubliowanej AT ale co z tego skoro nie traktują tego poważnie. Skoro z tego nie żyją.

DD nie przekracza nigdy 15%

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Fajnie się czyta to co piszesz. Byłoby jeszcze ciekawiej gdybyś okrasił dziennik kilkoma screenami. Zastanawiam się gdzie w latach 80'-ych analizowałeś wykresy?
BTW. Myślałem, że ja jestem dinozaurem na tym forum. Ale widzę, w tamtych latach to bym ci pewnie najwyżej mógł po papierosy skoczyć. :d

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

No to nie zostało nic innego jak czekać na obiecane wrzucenie transakcji w wikend, i zobaczymy jak trejdujesz ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

JAREK67 pisze:Fajnie się czyta to co piszesz. Byłoby jeszcze ciekawiej gdybyś okrasił dziennik kilkoma screenami. Zastanawiam się gdzie w latach 80'-ych analizowałeś wykresy?
BTW. Myślałem, że ja jestem dinozaurem na tym forum. Ale widzę, w tamtych latach to bym ci pewnie najwyżej mógł po papierosy skoczyć. :d
Może nie będę wchodził w same szczegóły handlu walutą, aby niektórzy koledzy nie mieli pretensji. Wielu z nas na noc nie zasypiała z kasą, szczególnie z dolarami, tylko oddawaliśmy je do zaprzyjaźnionych ludzi w tych dwóch bankach. Oni byli chyba najlepiej opłacanymi polskimi bankierami. :mrgreen: :mrgreen: Dostawali kasę z banku, od nas i kto wie skąd jeszcze. Byli w tamtych czasach (aż do 1991) najlepszymi źródłami informacji. Dostawaliśmy ciekawe opracowania, informacje o większej kasie płynącej na rynek. I wszystko w formie papierowej. :mrgreen: Aż muszę poszukać w piwnicy. Może cos wygrzebię to wrzucę na forum (oczywiście usunę dane identyfikacyjne). Ale innym dobrym źródłem informacji był... kościół. To oni stanowili dużą część obrotu na rynku walutowym, tym podziemnym. Zawsze mieli z nami dobre układy, nigdy nie zostali oszukani a potrafili sie na prawdę odwdzięczyć. Gdyby ludzie znali rolę koników w słynnej sprawie 80 milionów Solidarności to by docenili kunszt nasz i kościelnych.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Już cos wrzucam. Ale to i tak nic a nic nie da.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz czas na młodych. Jadę z nimi poszaleć.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Wrzuciłeś spis ze środka twojej historii, gdzie akurat nie ma tych szczytów w krzywej kapitału a nie ostatni, dlaczego? druga sprawa lepiej i przejrzyściej wrzucić wykres z naniesionymi transakcjami niż taką listę ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Ink. pisze:Wrzuciłeś spis ze środka twojej historii, gdzie akurat nie ma tych szczytów w krzywej kapitału a nie ostatni, dlaczego? druga sprawa lepiej i przejrzyściej wrzucić wykres z naniesionymi transakcjami niż taką listę ;)
Wykres z naniesionymi transakcjami? :roll: Brr a można to jakos zautomatyzować :?: Ale o co chodzi? :lol: :lol: :lol:

Zablokowany