Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Na innych journalach, gdzie nie ma wejść jakoś takich uwag nie macie koledzy. :mrgreen: A tymczasem większość założeń i tak już znacie z wcześniejszych postów.

Nie gram pod dane makro.

Nie kieruję się analizą fundamentalną, czyste AT. Bez oscylatorów, wskaźników, czy formacji. Czysta cena. Nawet średnich nie ma. Po prostu czekam na okazję, czyli na dołek lub górkę. Dla wielu dziwne i awykonalne. Poobserwujcie sam wykres ceny, a po jakimś czasie zaczniecie czuć rynek.

Wielu poległo bo:

- nie trzymało się swoich zasada
- "ulepszało" je w czasie gry
- gra w czasie danych (ale nie pod nie po to dwie różne sprawy)

Dziennik powstał głównie na zarzut, że biorę udział w dyskusjach a sam nie wkleiłem swoich wyników. W związku z tym założyłem journal.

Nie będę wklejał poszczególnych wejść:

- z uwagi na brak czasu
- z uwagi na niski TF na którym działam
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Wrzucenie zrzutu z mt4 zajmuje chyba mniej czasu niż wrzucenie statementu ;) To tylko taka techniczna ciekawostka, bez żadnego ataku na Ciebie :)

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

A jeśli to nie tajemnica to czy masz jakiś określony cel powiedzmy w pipsach dziennie?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

xspojlerx pisze:Wrzucenie zrzutu z mt4 zajmuje chyba mniej czasu niż wrzucenie statementu ;) To tylko taka techniczna ciekawostka, bez żadnego ataku na Ciebie :)

A z czymś takim to nie ma problemu. W weekend zawsze moge coś takiego wrzucić. Nie chciałoby mi się co chwila wrzucać w ciagu dnia. Szkoda czasu. Ale tak to nie ma sprawy.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

jordan pisze:A jeśli to nie tajemnica to czy masz jakiś określony cel powiedzmy w pipsach dziennie?

Nie, nie stawiam sobie takich celów. To zdecydowanie usztywnia sytuację gracza. Moim jedynym celem jest nie tracić kapitału. Brzmi to dziwnie, ale wielu graczy niepotrzebnie się spina. Cierpliwość i tak tutaj popłaci. Cele usztywniają, potem zmuszają do dziwnych ruchów. Handel walutami za komuny nauczył mnie jednego. Nie ma się co niepotrzebnie stresować. kasa i tak przyjdzie.

HubGab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HubGab »

Napisałeś że brokerzy nie lubią skalpowania i robią problemy gdy są duże loty. Załóżmy że ktoś skalpuje i jest w stanie w ciągu miesiąca osiągnąć 200% kapitału, to broker będzie mu robić problemy? Jeśli tak to w jaki sposób? I jeśli mogę wiedzieć to z jakiego brokera korzystasz?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

HubGab pisze:Napisałeś że brokerzy nie lubią skalpowania i robią problemy gdy są duże loty. Załóżmy że ktoś skalpuje i jest w stanie w ciągu miesiąca osiągnąć 200% kapitału, to broker będzie mu robić problemy? Jeśli tak to w jaki sposób? I jeśli mogę wiedzieć to z jakiego brokera korzystasz?

Na tym forum jest wiele ciekawych przykładów tego, jak brokerzy utrudniają życie scalperom. Długi czas oczekiwania na zawarcie transakcji, rekwotownia, czy w końcu poślizgi cenowe wykraczające poza normy ogólnie przyjęte. Co do stopy zwrotu to wejdź na wątek Jarka dotyczący skalpowania. Zauważysz różnice pomiędzy tym samym systemem na demo i na koncie real.

Nie chcę nikogo reklamować więc napiszę, że w chwili obecnej korzystam z 3 zagranicznych brokerów i dwóch polskich. To co wrzucam tutaj na forum to polscy brokerzy.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Ostatni tydzień:

Obrazek

i ostatnie 4 tygodnie:

Obrazek

Jutro napiszę więcej. Dziś polscy kopacze doprowadzają mnie do białej gorączki.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Widzę, że lekko hedżujesz pozycje chyba? To chyba zamiast tych dalekich stop lossów, o których pisałeś na początku.
Faktycznie stabilnie do góry. :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Co to za transakcje gdzie systematycznie duży profit jest oddawany ?

Jarek mnie uprzedził ;)

Zablokowany