DayTrading: Wtorek 19.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 lis 2013, 00:00

Wzrost
17
39%
Bez zmian
6
14%
Spadek
21
48%

Liczba głosów: 44

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 19.11.2013

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

A jednak to tylko korekta i flaga.
Najdziwniej wygląda to na AUDUSD szczególnie na większych interwałach, choć tak naprawdę nadal nic nie można powiedzieć , misz-masz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2013, 15:15 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

ZielonaMgielka pisze:
psxor pisze:Zdziwisz się :) no ale ja też mogę się zdziwić, jednak w/g moich analiz dzisiaj pokonamy 1.3480 i lecimy robić kolejne minima na edku, a na gu niedlugo bedziemy testowali znowu 1.6080, jak trwale przejdziemy to lecimy razem z edkiem.
Mozliwe ale aktualnie wsparcie pozostaje nie pokonane na kablu jak i fiberze.
pamiętajmy, że jutro minutes - jak w końcu zrozumieją, że spadek bezrobocia nie oznacza wprost podwyżki stóp to funt nie bedzie miał powodu do wzrostu...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Ciapul pisze:
ZielonaMgielka pisze:
psxor pisze:Zdziwisz się :) no ale ja też mogę się zdziwić, jednak w/g moich analiz dzisiaj pokonamy 1.3480 i lecimy robić kolejne minima na edku, a na gu niedlugo bedziemy testowali znowu 1.6080, jak trwale przejdziemy to lecimy razem z edkiem.
pamiętajmy, że jutro minutes - jak w końcu zrozumieją, że spadek bezrobocia nie oznacza wprost podwyżki stóp to funt nie bedzie miał powodu do wzrostu...
Ale dlaczego tak usilnie szukac powodow do spadkow kiedy kurs tego nie potwierdza. Stale rosniemy od poczatku ostatniego tygodnia a dzisiejsza szpila po penetracji dolkow tez nie jest swiadectwem silnej podazy na tej parze.

Przeciez grajac DT bedzie wiele okazji do wejscia kiedy zaczna pekac wsparcia :)
Jesli jutrzejsze dane potwierdza twoje slowa to fajnie... wtedy bedzie czas na sprzedaz.

https://www.tradingview.com/x/fYnktoqL/

Pozdrawiam :564:

Awatar użytkownika
Haffey
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Haffey »

myślę ze jutro będzie dzień sądny co do eur/usd ;)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Zeby nie byc tylko gadajaca glowa :) Long GU na aktualnych poziomach.

https://www.tradingview.com/x/yNiC74E1/

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:Ale dlaczego tak usilnie szukac powodow do spadkow kiedy kurs tego nie potwierdza. Stale rosniemy od poczatku ostatniego tygodnia a dzisiejsza szpila po penetracji dolkow tez nie jest swiadectwem silnej podazy na tej parze.
Pozdrawiam :564:
https://www.tradingview.com/x/nLhIcL0y/

ale podobną szpilę miałeś 4 h wcześniej w drugą stronę po odbiciu od oporu... to z kolei nie świadczy dobrze o popycie :)
a poważnie rzecz biorąc kurs nie ma siły wejść w strefę oporów wyznaczoną przez dołki z czasów ustanawiania szczytów z drugiej poł.października - na cztery próby jedna wytrzymała tam dłużej niż godzinę a co dopiero główna linia bessy... oczywiście mam świadomość, że może jednak być strzał ale o wejściu w L będę myślał dopiero nad linią bessy...

oczywiście pozdrawiam również :564:
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

ZielonaMgielka pisze:Zeby nie byc tylko gadajaca glowa :) Long GU na aktualnych poziomach.

https://www.tradingview.com/x/yNiC74E1/
Ryzykant, ja to mam eske na 1.6145 z slem na 0 :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

S na edku to dopiero ryzyko ;). Idealne odbicie od LT. Na razie nic nie wskazuje, żeby miało wybić dołem i prawdopodobnie do wieczora zaatakujemy lokalny szczyt.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:Zeby nie byc tylko gadajaca glowa :) Long GU na aktualnych poziomach.
Powodzenia :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ZielonaMgielka pisze:
Nowy123 pisze: SP500 probuja nie otworzyc z luka ale podbitka jaks i znow u sprzedawanko powinno byc ogolnie patrzac na wykresy tygodniowe i dzienne to korekta sie rozpoczac powinna lub juz rozpoczela a kazde podbicie to okazja do sprzedawania
Ostatni tydzien zamknal sie na historycznych maksach i aktualnie flirtujemy z psychologiczna bariera 1800. Mysle ze to jeszcze nie czas na szukanie shortow. S&P z wielkim trudem penetruje wsparcia i mysle ze warto poczekac na zdecydowane pokonanie jednego z nich przed wchodzeniem w pozycje krotka.

https://www.tradingview.com/x/BUviAXym/

-- Dodano: 19 lis 2013, 16:02 --
psxor pisze: Zdziwisz się :) no ale ja też mogę się zdziwić, jednak w/g moich analiz dzisiaj pokonamy 1.3480 i lecimy robić kolejne minima na edku, a na gu niedlugo bedziemy testowali znowu 1.6080, jak trwale przejdziemy to lecimy razem z edkiem.
ta kpatrz na analogie co pokazywalem na wykresach i mysle ze odchodzi przygotowanie pod korekt i jeszcze zanim rajd SW Mikolaja zobaczymy

Zablokowany