dlaczego?jen-yy pisze:Ciapul pisze:zależy od pary, dźwigni i od tego jak szybko chcesz to depo stracića.mickiewicz pisze:Jaki trzeba mieć margin żeby zagrać na całego lota?
konto w złotówkach
się ubawiłem![]()
DayTrading: Wtorek 19.11.2013
-
- Bywalec
Re: DayTrading: Wtorek 19.11.2013
Czyli chodzi o to ze znajduje się w srodku konsolidacji i nie daje pewnego sygnalu? dobrze rozumiem?sureshot pisze:range , zasieg od wczoraj od 14 jest 45 pipsowa konsolidacja, a to doji jest dokladnie w jej srodku, czy wybije do gory czy do dolu to zgadywanka,
Kolego jeszcze jedno laickie pytanie LT??? Co to?
grzybów już nie maBemowo1 pisze:tak już dzisiaj zbaraniałem, że sobie odpuszczam dzisiaj

Ostatnio zmieniony 19 lis 2013, 10:32 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Grubo się zastanawiam nad edkiem.. ale myślę że po wykresie i EMA widac że jednak jest ciągle up up up, do tego MACD wskazuje że jest potencjał na dalszy impuls w górę. Co myślicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
-
- Bywalec
nie chce tracić, instrument eurusd, lot to nie dźwignia?Ciapul pisze:zależy od pary, dźwigni i od tego jak szybko chcesz to depo stracića.mickiewicz pisze:Jaki trzeba mieć margin żeby zagrać na całego lota?
konto w złotówkach
RTFM... read the fucking manualKRobert pisze:Czyli chodzi o to ze znajduje się w srodku konsolidacji i nie daje pewnego sygnalu? dobrze rozumiem?sureshot pisze:range , zasieg od wczoraj od 14 jest 45 pipsowa konsolidacja, a to doji jest dokladnie w jej srodku, czy wybije do gory czy do dolu to zgadywanka,
Kolego jeszcze jedno laickie pytanie LT??? Co to?

będę się DT (day trading) dużo łatwiej., przyjemniej i zrozumialej czyta : )

-- Dodano: 19 lis 2013, 11:30 --
RTFM ....a.mickiewicz pisze:nie chce tracić, instrument eurusd, lot to nie dźwignia?Ciapul pisze:zależy od pary, dźwigni i od tego jak szybko chcesz to depo stracića.mickiewicz pisze:Jaki trzeba mieć margin żeby zagrać na całego lota?
konto w złotówkach

Jutro też jest dzień.
granda pisze:[
Świadczą tylko o tym, że była duża zmienność na danych, ale jeśli kogoś tam wycięło to tylko ludzi, którzy grają w "powietrzu".[/quote]MasterFx pisze:takie wycinki czesto swiadcza o tym ze własciwy ruch jest tuz tuz
Była a będzie to róznica. Kontekst wypowiedzi Ci sie pomylił. To ze była zmiennośc na danych to dziecko potrafi wywnioskować, natomiast poddac analizie nalezy dlaczego akurat taki a nie inny range tej zmienności i jakie niesie on zazwyczaj skutki w niedalekiej przyszłości.
Otóż nie zgodzę się - Kolega Żaba odesłał mnie do definicji trendu. Trend jako pojęcie statystyczne swą pierwotną definicje właśnie stamtąd czerpie. I wcale nie udaje że mądre, bo równanie linii prostej dzieci w podstawówce przerabiają, podobnie jak uczą się jak określić czy dany punkt leży na tej prostej czy nie. Jeżeli to dla Ciebie za mądre to sorry...granda pisze:Nie dość, że bzdury piszesz, to jeszcze udajesz, że mądre. Wystarczyło napisać: "jak cena jest nad to wzrostowy jak pod to spadkowy ale jak tą linię poprowadzić to nie mam pojęcia" i już by to zabrzmiało konkretniej
A skoro uważasz, że przebity kanał wzrostowy jest źle wyznaczony to pokaż jak powinien wyglądać prawidłowo. Proponuję również prześledzić forum, bo w moich wpisach ten kanał funkcjonuje już od połowy września... ale wtedy to Cie tu jeszcze nie było...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
ujek na reteście? i do retestu?
teraz sss na ejku jak do zoltej sr 500 min dojdzie albo juz do 134.45 tp1Bemowo1 pisze:chyba S na ejku trzeba zajmować