Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Swietny wynik, szczere gratulacje!
GoodGuy Czarny pisze:Gratulacje i powodzenia ;)
Jakbyś mógł jeszcze napisać czym jest bs trade, bo nie mogę nigdzie znaleźć ;) i zdradzisz nam kim jest twój mentor, czy wolisz to zachować tylko dla siebie ?;p
BS trade znaczy Bullshit trade czyli gowniany
Swoja droga wyglada na to ze w cytacie jest literowka - [...] is a BS trade[...] a nie [...] in a BS trade
Ostatnio zmieniony 16 lis 2013, 15:38 przez Kimkolwiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Tymek pisze:Gratulacje. Przede wszystkim niezłe jest to ze potrafisz analizować samego siebie, jest to dobry kierunek,
który jest bardzo potrzebny każdemu traderowi a nie każdy potrafi podejść do swoich zagrań sceptycznie.
Większość uważa ze są nieomylni ;) Dopiero wielka strata cudzych pieniędzy powoduje pokorę ;)
Jeżeli znasz angielski to proponowałbym znalezienie pracy w jednym z domów trejdowych w Amsterdamie.
Jest tam dożo firm zajmujących się trejdowaniem. Jest to najlepsza szkoła bo masz do czynienia z najlepszymi
na świecie. I jeżeli masz możliwości finansowe to nawet możesz zaproponować im pól roku darmowej "usługi"
tak by zdobyć wymagana pozycje i wiedzę.
Angielski znam na takim poziomie jak Polski )
Tak jak mówiłem chcę spróbować w centrali DE, jeżeli to się nie uda to pomyślę co dalej.
"Darmowa" usługa to dla mnie jasna sprawa, nie chcę iść na taki staż dla pieniędzy ale dla nauki.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Powodzenia Wuza w dalszym trejdowania,a przede wszystkim życzę otrzymania tego stażu W Deutsche Banku :)

Mam jedno pytanie jeśli można.Napisałeś ze wszystkie twoje wejście opierają się o h1 i m15.To znaczy że przy określaniu ważnych punktów na wykresie nie korzystasz z D1 czy nawet H4?Czy moze chodziło ci po prostu o to że na D1 prowadzisz analize tego co się dzieję a na h1 i m15 szukasz dokładnych miejsc wejścia? Z góry dzięki za odpowiedź bo trochę mnie to zaciekawiło :wink:

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Nemojimmy pisze:Powodzenia Wuza w dalszym trejdowania,a przede wszystkim życzę otrzymania tego stażu W Deutsche Banku :)

Mam jedno pytanie jeśli można.Napisałeś ze wszystkie twoje wejście opierają się o h1 i m15.To znaczy że przy określaniu ważnych punktów na wykresie nie korzystasz z D1 czy nawet H4?Czy moze chodziło ci po prostu o to że na D1 prowadzisz analize tego co się dzieję a na h1 i m15 szukasz dokładnych miejsc wejścia? Z góry dzięki za odpowiedź bo trochę mnie to zaciekawiło :wink:
Zawsze patrze na wyższe interwały oceniając punkty zwrotne, trend itp.
Ale wejście bazują na m15, max h1.
To odnosiło się do stwierdzenia o tym, że jeżeli grasz daytrading to nie ma sensu trzymać pozycji po 10 dni, jeżeli wejście opiera się o m15 to po pewnym ruchu wiesz już że nie idzie zgodnie z planem i lepiej jest takie wejście skasować niż szukać kolejnych punktów zwrotnych na wyższych tf, to mam na myśli.

makonak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: makonak »

Dzięki WUZA. Zmieniłeś moje podejście do foreksa i teraz dzielę wejścia na kilka etapów z o wiele mniejszym wkładem. Nie płaczę też że wyciął mnie SL a cena zawróciła kilka pipsów wyżej.
Nie wiem czy to tylko Twoja zasługa bo czytam Jurnal "andy11","czerwinek","ZielonaMgielka","klonmarcin","Midas" i wiele wiele innych. Brakuje mi informacji które wklejał "niemiaszek" na DT które były przydatne przy podejmowaniu decyzji.
Na pewno masz wkład w zrozumieniu foreksa przez ludzi którzy nie zawsze wczytują się w literaturę foreksową.
DZIĘKI.

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Gratulacje i czekamy na nastepny dziennik :)
Powodzenia :564:

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Wuza. Napiszę krótko.
Dzięki i powodzenia.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)

Super podsumowanie Wuza!. Życzę powodzenia w dalszej karierze.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Ja też gratuluje.
Jak będziesz otwierał szampana to wypij nasze zdrowie :)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Podejrzewam ze to najwiekszy zwort % na tym forum
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ