Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

maver1ck
Bywalec
Bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: maver1ck »

Mamy w Polsce jakiegoś Introducing Agent, który daje 40% rabatu ?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

Niestety Szwajcarska legenda obecnie ma chwilowe trudności. Płynność tragiczna poślizgi od 20 do 50 pipsów. Mój rekord 75 :D. Ostatnio zaczęły pojawiać się jakieś dziwne komunikaty o błędach po stronie serwera. Reklamacje rozpatrują na korzyść, ale tego co mogłeś zarobić nigdy nie odzyskasz. Mam wrażenie że problemy te są związane z napływem "planktonu" po otwarciu europejskiej wersji gdzie można grać już od 100 dolarów. Ostatnio również wiadomości w kalendarzu (tym na platformie) pojawiają się z dużym opóźnieniem i ostatni nawet z błędami. A jeszcze 3 miesiące temu wszystko działało bez zarzutu. Sumując jeśli komuś nie zależy na płynności to to mogę polecić ale grającym na "wiadomościach" już odradzam.
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Niestety ale na danych u brokerów ECN zawsze będzie ryzyko wystąpienia poślizgów. Dziś u innego brokera na demie po NFP widziałem poślizg rzędu 25 pips na głównej parze więc i tam starają się symulować realne warunki na danych...

Prawda jest też taka, że płynność spadła ale na całym rynku Forex. I taka tendencja utrzymuje się od dłuższego czasu... Szczegóły na obrazku poniżej.

Kapitał odpływa na inne rynki więc i poślizgi mogą trafiać się większe, a na codzień zmienność jest bardzo marna. W kontekście Dukascopy Europe, ta spółka działa już ze dwa lata więc sporo klientów napłynęło już wcześniej i to może mieć co najwyżej wpływ na obciążenie serwera, a tu mówimy o płynności na danych - brak większych powiązań... Aczkolwiek słyszałem o błędzie o którym piszesz i faktycznie bardzo sporadycznie się to zdarza. Wtedy pozostaje reklamacja..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Ten błąd to nie tak sporadycznie dzisiaj już 3 razy mi się wyświetlał nawet zrzut za 3 razem zrobiłem. Poślizgi są masakryczne. Znajomy zagrywał na 3 sekundy przed wiadomościami i weszło mu z 4 pipami poślizgu. Ja wejścia wystawiłem 3 minuty wcześniej. Właśnie przejrzałem logi i pojawia się tam jakiś dziwny komunikat : "Multiple simultaneus order in execution. Order executed on first in/first out basic." Generalnie to dzisiaj zlecenie zostało zrealizowane po 46 sekundach od czasu osiągnięcia poziomu. Co do reklamacji to już trochę mi się przejadły bo zamiast zarabiać walczę o zwroty bo gram maksimum na takich wiadomościach. Później powrzucam zdjęcia żeby nie było że malkontent ze mnie.

-- 08 lis 2013, 21:10 --

poślizg z dzisiejszego dnia o którym pisałem i błąd dodam że relog nie pomaga

-- 08 lis 2013, 21:19 --

podsumowując dwa ostatnie dni u tego brokera. Dzisiaj grałem sumą mniejszą niż powinienem ponieważ wczoraj też był "poślizg" rzędu 40 pipsów oczywiście reklamacja w toku. Wiec zamiast grać 9 tyś grałem 6tyś. Dzisiaj wpiąłem się za 90 procent sumy (dźwignia 300%) i na chwile obecną powinienem mieć około 15 tyś. Czyli z grubsza licząc gdyby płynność nie "kulała" powinienem mieć około 20 tyś. A tymczasem mam tysiąc i dwie reklamacje. Tak "drobna" różnica.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Z płynnością i poślizgami na danych będziesz miał u każdego ECNa podobny problem (raz większy, raz mniejszy) i nie ma co się łudzić, że będzie inaczej. Natomiast jak zdecydujesz się na MM, który tylko symuluje rynek to jak zaczniesz zarabiać pojawią się inne problemy. Taki urok news tradingu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

A o jakich problemach mówimy i o jakich brokerach bo obecnie poszukuje nowego i nie chciał bym trafić z deszczu pod rynnę ? Obecnie rozważam Armadę i Lmax i Saxo.
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ci, których wymieniłeś to STP i ECN więc będą tam "problemy" podobnie do tych jakie masz w Dukascopy. Jeśli chodzi o brokerów MM to przy zarabiających kontach najczęściej trafia się do dealing desku, gdzie realizacja zleceń jest opóźniana itd.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

podobno u Armady ludzi na poślizgi nie narzekają ale ostatnio jakieś problemy z platformą mają. Jedynym wyjście chyba będzie otworzyć konta na wszystkich w/w porównać. A może ktoś już to zrobił ?
Obrazek

roger2000
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: roger2000 »

Ktoś kiedyś pytał o przenoszenie danych z jforex do np. excela
Znalazłem coś takiego:
http://www.dukascopy.com/fxcomm/fx-arti ... ad&id=1473
Zapis historii wybranych zleceń do pliku csv, txt.
Plik (strategia) można pobrać stąd: http://goo.gl/Um3vd4 :lol:

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

@Raposo

Często występują SL/GAP. Klienci zgłaszali Ci już takie rzeczy?

ODPOWIEDZ