bryczki

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Re: bryczki

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

bbq pisze:
Janek Trader pisze: Tak sobie pomyślałem że w PL nie ma warunków do jazdy sportowym autem.
Czy ja wiem drogi Janku.

W kraju (NL) w którym mieszkam, przekroczenie dozwolonej prędkości o 50 km/h grozi konfiskatą prawa jazdy, o reszcie nieprzyjemności zadecyduje prokurator.

Niedawno pierwszy raz odczułem jak traktują tutaj przekraczanie prędkości.
58km/h na dozwolone 50km/h kosztowało mnie około 240pln (58e).

Na początku wiadomo ciśnienie podskoczyło, ale po chwili oglądając "Piratów" TVN Turbo zatrzymana babka dostaje 500pln i 10pkt. karnych za 120km/h na dozwolone 50km/h pomyślałem sobie...... :mrgreen:

Żeby było ciekawiej, mandatu tutaj nie opłaca się chować pod poduszkę, ewentualnie w skarpetę.
Z tygodnia na tydzień kwota do uregulowania rośnie w zastraszającym tempie.

W sumie nie mam się czemu dziwić. Żyję w kraju wynalazcy fotoradarów. To za sprawą Greka pochodzącego z Jawy ( holenderska kolonia w latach przedwojennych).
Jego firma Gatso BV to po dziś dzień światowy lider w produkcji fotoradarów.

Pzdr.

ps. Co do tego kto płaci nie ma żadnych wątpliwości -> właściciel samochodu.

Obrazek
to teraz wychodzi na to, że tylko tor
albo w ogóle zaprzestać produkcji sportowych aut, bo po co ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

NOWY
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NOWY »

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Tymek pisze:No to ładnie cię złapali ;)
Tymek nawet nie wiesz jak się cieszę z tego mandatu, oczywiście patrząc przez pryzmat tego, co wyczyniałem wcześniej na tutejszych drogach, a jest gdzie, sam wiesz.
Janek Trader pisze: to teraz wychodzi na to, że tylko tor
albo w ogóle zaprzestać produkcji sportowych aut, bo po co ?
Ewentualnie osiedlić się gdzieś w Niemczech w okolicy autostrad bez limitów.
To chyba jedna z nich.
NOWY pisze:może nie wszedzie są fotoradary
http://www.maxior.pl/film/177684/jedzie ... z-tu-nagle
Ale i z tym trzeba się spieszyć, bo jak donosi wyborcza.

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

można by spróbować otworzyć biznes : sportowe samochody na wynajem na tor, wcześniej płatne przeszkolenie z prowadzenia takiego auta
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Janek Trader pisze:można by spróbować otworzyć biznes : sportowe samochody na wynajem na tor, wcześniej płatne przeszkolenie z prowadzenia takiego auta
Takie biznesy już działają spory czas.
Jakieś 3-4 lata temu, brat dostał od żony w prezencie urodzinowym przejażdżkę lambo galardo na torze w UK.
2 pierwsze okrążenia na małym gazie, instruktor tłumaczy Ci jak jeździć tym samochodem - w dosłownym tego słowa znaczeniu.
Reszta z kilku pozostałych należy do Ciebie :mrgreen: oczywiście w miarę rozsądku.
Na koniec dostaje się film nagrany z różnych kamer na płytce jako pamiątkę.

Wydaje mi się, że w Pl to już jest na 100%.
Michał Kościuszko, Robert Kubica, Tomasz Kuchar, Krzysztof Hołowczyc, śp. Janusz Kulig i Marian Bublewicz.
W końcu sporo konkretnych nazwisk, pochodzi z polskiego podwórka.

Wygląda to m/w tak
http://www.youtube.com/watch?v=23C1EwQeVHw ->to chyba najgorszy dzień w życiu tego instruktora :mrgreen:
Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

Jaki samochód byście polecali dla 50-latka taki odpowiedni na długie przejazdy?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Zdefiniuj długie przejazdy. Bo dla mnie długie to takie po 2-3k km, dla kogoś innego to będzie 200 km...

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

zapłacić tysiaka i zrobić 5 okrążeń po 3 kilometry, to nawet auta nie poznasz, a jak by ktos z Was miał auto o mocy powyżej 300KM, i by chciał sie bryknąć na przejazdzkę klik

oto nowa syrenka

-- Dodano: wt 04-02-2014, 20:26 --
Janus pisze:Jaki samochód byście polecali dla 50-latka taki odpowiedni na długie przejazdy?

wygodny :d
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

BOCZEK pisze:
oto nowa syrenka
10 lat to okres jaki potrzebny był, aby rozpocząć produkcję seryjną Poloneza Caro.

121 dni (2 lata po 4h/dziennie) to okres potrzebny na przerobienie starej syrenki.

Komentarz do porównania zbędny.

Wywiad z "twórcą".

Czy jeżdzi? :mrgreen:.

Pzdr.

ODPOWIEDZ