Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Sentyment raczej słabo obrazuje sytuację w skali godzinowej, no ale nie zamierzam się z Tobą kłócić. EOT :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Człowiek, czynnik ludzki ma jedną przewagę nad każdym EA - inteligencje. Robot zagra każdy setup, każdy, człowiek nie, czasami nie zagra, bo coś mu się podświadomie nie podobało, nie leżało, intuicja wypracowana przez doświadczenie powie uważaj, coś nie gra, i ta cecha moim zdanie kładzie wszystkie EA na łopatki porównując z człowiekiem. Ea do zarządzania pozycji ok, do samodzielnego grania w długiej perspektywie być może, ale pod nazdzorem :-) Oczywiście to moje zdanie wynika z mojej małej wiedzy odnośnie EA, ale takie EA o których piszecie takie własnie chyba są. Są pewnie EA zarabiające ogromne siano, ale tam pewnie siedzi sztab jajogłowych i non stop je optymalizuje i nadzoruje, więc nie są do końca samodzielne chyba, takie ułatwiacze w klikaniu.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Gdy koncepcja gry jest prosta i klarowna, jeżeli sprawdzi się na historycznych danych
i po forward testach nie będzie traciła to masz system, który zarabia przez długi okres czasu.
Pisałem i widziałem strategie działające non stop przez 5 lat na rynku opcji bez żadnej ingerencji.
Często jest tak, że 1 koncepcja nie działa tak jak powinna , wtedy spędza się czas by zobaczyć
gdzie i jak usprawnić, gdzie zniwelować doły albo dlaczego traci. Dokłada się warunki a na koniec
jest strategia która młóci rynek ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Tymek pisze:Często jest tak, że 1 koncepcja nie działa tak jak powinna , wtedy spędza się czas by zobaczyć
gdzie i jak usprawnić, gdzie zniwelować doły albo dlaczego traci. Dokłada się warunki a na koniec
jest strategia która młóci rynek ;)
a nie jest tak ze im bardziej komplikujemy strategie, poprzez dawanie filtrów i warunkow to pogarsza nam wynik? przeciez w nieskonczonosc nie bedziemy dawali warunkow. A rynek sie ciagle zmienia..
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Opisałem metodę firmy, w której pracowałem.
Przy tysiącach zleceń na minute nie ma to większego znaczenia.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

ade25
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ade25 »

eeeeee tam zobaczcie tą nowość na allegro: http://allegro.pl/skuteczny-system-fore ... 18973.html

uni1306
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: uni1306 »

Na pierwszy rzut oka wygląda dobrze. Ciekawie jak prezentuje się w praktyce. Gdyby ktoś byłby chętny do zrobienia zrzutki na ten system piszcie.

ade25
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ade25 »

A jak wyglądałaby zrzutka :?:

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Zdanie klucz.
Obrazek
snagit
Czytaj. Masz system, przeszedłeś szkolenie ale jakby co to musisz decydować sam żeby stwierdzić, że właśnie zmieniają się warunki rynkowe.

ferdekfx6600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ferdekfx6600 »

ade25 pisze:eeeeee tam zobaczcie tą nowość na allegro: http://allegro.pl/skuteczny-system-fore ... 18973.html
Kurde, albo ja czegoś nie kminię, albo coś ze mną nie halo :?
Zarabiając ze 15 tyś miesięcznie, tj jak wyszło z moich skromnych wyliczeń sprzedawca zarobił na tym systemie od początku roku do dzisiaj 141 954,3, mając zajebisty system, kto by się bawił w jakąś sprzedaż na allegro za marne 459??? Chyba, że ktoś nie wierzy w sukces owego systemu i sprzedaje go za takie marne grosze (porównuję to z zyskiem 15k PLN miesięcznie)

Ps. Ja bym zgarnął z milion ew. 2 miliony profitu, a resztę przekazywał na cele charytatywne i potrzebującym :wink:
Pozdrawiam i pipsów życzę

ODPOWIEDZ