Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Kimkolwiek pisze:
FxTag pisze:A więc Wuza wybrnął.
Szwajcarowi można dać pochwałę za opanowanie :)
Kto to jest Szwajcar :?:
Ja. Mam podwójne obywatelstwo.
EurUsd nadal mocno spada i spełnia się to co pisałem wcześniej o docelowym poziomie 1.3450. tam kurs posiedzi trochę. Będzie konsola.

Po tych postach wcześniejszych naganiaczy na Longi ponad 1.38 to widać jak znacie się na rynku i jak krótko jesteście na FX. Stale was zaskakuje i boicie się zmienności a to ona daje najbardziej zarobić.

Co do stylu gry Wuzy to gram podobnie, ale z o wiele większym nastawieniem na dokładanie z zysku niż tłuczenie w konsoli. Wg mnie jednak sposób gry z tego dziennika to wzór do naśladowania.

Ostatnia pozycja na te 9 lotów przy rachunku ponad 70 000$ była OK co do wielkości. Nie rozumiałem dlaczego po ruchu 240 pips na niekorzyść zaczęła się nagonka na odwrócenie. I co? Odwróciłby wtedy i znowu by tracił. A może przeraziła Was strata 18 000$ ??? Procentowo to sporo, bo 25%, ale dopuszczalnie jak robi się setki %.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Kwestia poruszana kilkukrotnie ~

Suma wejść 9 lotów nie przeraża i jest w jakiś sposób spójna z tym jakie były/są plany gry tym akurat kontem, od początku założenia były inne niż próba robienia np. 5% miesięcznie co też jest świetnym wynikiem jeżeli udałoby się utrzymać to w dłuższym terminie.
Moim problemem nie jest ani analiza, ani wielkość wejść ani system w tej chwili, chociaż to nie jest możliwe do ocenienia jeżeli część wejść wyłamuje się ze schematu i wyprzedza plany.
Problemem znowu była niecierpliwość i dokładanie zleceń poza tymi z góry ustawionymi, to powoduje że sam sobie znacznie skracam zasięg skalowania się w pozycje, co jest GŁÓWNYM założeniem tego systemu tak naprawdę.
Z perspektywy czasu te 9 lotów przy zakładanym podejściu "starczyłoby" na obstawienie S do minimum 1,371 ~ to dawałoby już trochę inny obraz niż wejścia skumulowane w okolicy 1,36.

Prawdziwy test zacznie się dla mnie za miesiąc, tutaj mimo wszystko gdzieś pokutuje czasami myślenie, że to jest "free money" mogę sobie pozwolić na większe ryzyko a każdą stratę w jakiś sposób usprawiedliwić tym, że gdybym w maju w czasie trwania konkursu przeliczył się raz to nie miałbym o czym dzisiaj pisać.
Przypominam, że konkurs był na kontach demo i zrobienie 700% w 10 dni roboczych wiąże się z ryzykiem które przy jednym błędzie zamyka sprawę ewentualnej wygranej stąd tekst o jednym złym kliknięciu.

Jestem młody, niecierpliwy i chciwy jak większość z Was :)
Często to my gonimy wejścia zamiast czekać na te które mają największy sens.
Pokutuje we mnie przeświadczenie, że pominę jakiś ruch, a tak naprawdę z perspektywy czasu przez te 5 miesięcy było tyle okazji na łapanie kolosalnych ruchów które naprawdę były dosyć bezpieczne ~
Czas zacząć traktować trading jako pracę jak każdą inną a nie jako hobby i czasami nawet sposób na nudę.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że słysząc w mediach biznesowych "euro przebiło dwuletnią linię oporu.. dla wielu jest to sygnałem zajęcia długich pozycji" To jest dopiero rekomendacja;). Ciekawe ilu nowych wskoczyło w longi?
Wuza oczywiście mógł stracić depozyt, ale wziął szorta w okololicach 1,36, a nie 1,27, no i nie na egzotycznej parze gdzie carry trade ma rację bytu, ale na E/USD, której zmienność nie jest powalająca. Poza tym Wuza nie może hedgować pozycji. Skalp jest zabroniony, bo musi trzymać minimum 15 min pozycję. A myślę, że pewnie skorzystał by z tych udogodnień.
Poza tym do analizy technicznej, należy interesować się fundamentami, bo to w końcu one tworzą wykres nie fibo czy ilość fal, ale news-y. Nic specjalnego nie było słychać, co by mogło jeszcze osłabić dolara.
A jak wcześniej napisałem. Duży zysk=duże ryzyko. Inaczej nie ma.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

FxTag pisze:Najlepsze w tym wszystkim jest to, że słysząc w mediach biznesowych "euro przebiło dwuletnią linię oporu.. dla wielu jest to sygnałem zajęcia długich pozycji" To jest dopiero rekomendacja;). Ciekawe ilu nowych wskoczyło w longi?
Wuza oczywiście mógł stracić depozyt, ale wziął szorta w okololicach 1,36, a nie 1,27, no i nie na egzotycznej parze gdzie carry trade ma rację bytu, ale na E/USD, której zmienność nie jest powalająca. Poza tym Wuza nie może hedgować pozycji. Skalp jest zabroniony, bo musi trzymać minimum 15 min pozycję. A myślę, że pewnie skorzystał by z tych udogodnień.
Poza tym do analizy technicznej, należy interesować się fundamentami, bo to w końcu one tworzą wykres nie fibo czy ilość fal, ale news-y. Nic specjalnego nie było słychać, co by mogło jeszcze osłabić dolara.
A jak wcześniej napisałem. Duży zysk=duże ryzyko. Inaczej nie ma.
Mogę grać hedge i nie muszę trzymać pozycji 15 min ~ to były warunki do zrobienia 300 lotów obrotu, w tej chwili jest około 800 lotów więc te 300 jest już dawno zaliczone zgodnie z zasadami Admirala )

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Nie kusiło Cię brać górek na krótką metę? Albo hedge w okolicy 1,3720? Zawsze można sie próbować bronić.

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Szwajcar pisze:Dobra decyzja Wuza o wyjściu z pozycji na tym poziomie. Dobrze, że nie dałeś się naganiaczom, a po swojemu wszystko rozegrałeś.

Powoli do mnie dociera ze jest chyba wlasnie swiety grall na FX - tzn nie sluchac innych tylko robic swoje, miec wiecej pewnosci siebie i nie sluchac porad innych osob.

edit. Bylo wiele sytuacji kiedy mialem jakies swoje zdanie co do kierunku, zasiegu czy czegos jeszcze innego, ale zawsze sie znalazl ktos kto twierdzil inaczej -> bralem sobie te slowa do siebie bo wg mnie powiedzial je ktos ktos ma wieksze doswiadczenie, wieksza wiedze na temat danych makro czy po prostu byla to osoba ktora regularnie zarabia.

Efektem czesto bylo to ze pod wplywem takich wpisow czy opinii "co ktos sobie mysli" watpilem w swoje analizy ktore akurat okazywaly sie poprawne. Wiadomo nie zawsze, ale co najmniej kilka razy zdarzaly mi sie takie momenty.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Wuza pisze: Mogę grać hedge i nie muszę trzymać pozycji 15 min ~ to były warunki do zrobienia 300 lotów obrotu, w tej chwili jest około 800 lotów więc te 300 jest już dawno zaliczone zgodnie z zasadami Admirala )
Mam nadzieje ze Admiral juz potwierdzil osiagniecie celu i teraz wyplata jest tylko kwestia formalnosci :)
Ladna sumka na poczatek i przy grze rozsadnym lotem powinna dac duzo komfortu w zarzadzaniu pozycja.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Marek12578 pisze:
Szwajcar pisze:Dobra decyzja Wuza o wyjściu z pozycji na tym poziomie. Dobrze, że nie dałeś się naganiaczom, a po swojemu wszystko rozegrałeś.

Powoli do mnie dociera ze jest chyba wlasnie swiety grall na FX - tzn nie sluchac innych tylko robic swoje, miec wiecej pewnosci siebie i nie sluchac porad innych osob.

edit. Bylo wiele sytuacji kiedy mialem jakies swoje zdanie co do kierunku, zasiegu czy czegos jeszcze innego, ale zawsze sie znalazl ktos kto twierdzil inaczej -> bralem sobie te slowa do siebie bo wg mnie powiedzial je ktos ktos ma wieksze doswiadczenie, wieksza wiedze na temat danych makro czy po prostu byla to osoba ktora regularnie zarabia.

Efektem czesto bylo to ze pod wplywem takich wpisow czy opinii "co ktos sobie mysli" watpilem w swoje analizy ktore akurat okazywaly sie poprawne. Wiadomo nie zawsze, ale co najmniej kilka razy zdarzaly mi sie takie momenty.
Zasada nr 1 - jeśli zajmujesz pozycję nie wchodź na forum:-D uwierz mi ze tak będzie dużo lepiej.

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Marek12578 pisze:

To akurat najważniejsza zasada )
Problem z forami internetowymi jest taki, że często masz złudne wrażenie, że ktoś kto ma 5000 postów, wrzuca 20 analiz dziennie lub pisze ile nastukał pipsów musi mieć rację albo chociaż warto spojrzeć na to co on myśli.
Często jednak są to ludzie którzy tak naprawdę grają na demo lub zerują konta co chwile )
Nie pije tutaj do nikogo osobiście, żeby nie było domysłów. Akurat navigator wygląda pod tym względem dużooo lepiej niż np Forex factory gdzie samozwańczych guru są tysiące a ich analiza i pogląd na rynek zmienia się co 10 pipsów ;)

@Greenhaze ~

Mam potwierdzenie spełnienia warunków na e-mailu już od dłuższego czasu więc w teorii nie powinno być problemów ;)
Dziennik i otwarte pokazywanie stanu konta to taka dodatkowa "polisa' na wypadek jakiś dziwnych akcji z ich strony

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Wuza
Akurat ja sie bardziej sugerowalem tym ze czyjes analizy sie sprawdzaly lub tym ze ma ogromna wiedze na temat AF.
Co tez nie bylo madre.

ODPOWIEDZ