DayTrading: Środa 30.10.2013
Re: DayTrading: Środa 30.10.2013
tak samo jest z trojkatami i innymi formacjami - niby powinno sie wybic dolem/gora ale nie zawsze sie tak dzieje. Nie powiesz mi ze tych formacji tam wtedy nie ma bo one sa nie tylko na tym forum sa tez na platnych serwisach i wielu innych mniej lub bardziej profesjonalnych analizach.
Pax Panowie. Po co tyle nerwów. Wróćmy do merytoryki i analiz.entropia pisze:Ależ prowadź swój "biznes", jak Ci się tylko podoba, Niczego Ci nie każe, po prostu zastanawiałem się, czy dobrze robisz. Jak widać, jesteś bardzo niepewny siebie i każda wątpliwość przyjmujesz jako atak na siebie.Ciapul pisze: 2) nie martw sie o to co ja rozumie a czego nie bo to nie twoj biznes
Dobrze, że to wiesz. Ostatnio pisałem o "zamkniętych umysłach", jesteś jednym z nich. Co więcej, z takim podejściem nigdy nie będziesz traderem, bez względu na to o czym marzysz i jakie masz wyobrażenie.Ciapul pisze: 3) rady mozesz dawac tym, ktorzy je chca przyjmowac, jezeli o mnie chodzi to dziekuje
Nie przypominam sobie, żeby Ci coś kazał robić z rysunkami. Nie zabroniłem Ci przecież rysowania bzdur - jak lubisz, to rysuj - nic mi do tego.Ciapul pisze: 4) nie bedziesz mi mowil co mam robic ze swoimi "rysunkami"
Gdybyś Ty był człowiekiem myślącym, to w końcu byś odkrył, że formacje są w głowie a nie na wykresie. Trójkąt, RGR itp można narysować na tysiące sposobów i podobno każdy jest poprawny. Ale najlepsze jest zawsze stwierdzenie - "formacja była ale ją zanegowali". Nie widziałem tu jeszcze, żeby ktoś napisał: pomyliłem się, to nie było to. Zawsze jest "rynek zrobił inaczej, ale miałem rację". O czym to świadczy? O nieumiejętności przyznania się do błędu.Ciapul pisze: 5) gdybys byl "czlowiekiem myslacym" choć mam watpliwosci zarówno do czlowieka jak i myslacego, to widzialbyc jakas figure geometryczna, z przecietym jednym z bokow, okreslonym zasiegiem, ktory zostal zrealizowany - o to chodzi w formacjach.
Widzisz, jaki jesteś prymitywny? Nie potrafisz trzymać emocji na wodzy i do tego ubliżasz rozmówcy. Cieszę się, że zarobiłeś - zastanów się, czy to nie był jednak łut szczęścia.Ciapul pisze: Ja na tym wejściu zarobilem i mam gleboko gdzies co taki pajac jak ty sobie na ten temat mysli - jasne ?
i to jest ostatnie co pisze w twoja strone
Ale jesteś słabym człowiekiem... 10 minut temu pisałeś, żeby mnie olać a sam teraz odpowiadasz.
AT to nie jest przewidywanie przyszłości. To próba przeciągnięcia "prawdopodobieństwa na swoją korzyść".
Coś w stylu: na kostce do gry wychodzi mi, że przy wyrzuceniu 1,2,3 i 4 - wygrywam. Przy wyrzuceniu 5 i 6 przegrywam. Oczywiście obstawiam, że wypadnie 1-4. Moje prawdopodobieństwo na wygraną jest większe. Jeżeli wypadnie 5 lub 6 to przegrałem, ale nie znaczy, że jestem głupi / niedouczony / zrobiłem błędną analizę.
Tak więc postuluję o trochę wzajemnego szacunku

Wyłącz myślenie...
- kk.dreamer
- Pasjonat
Hej. Chłopaki proszę Was, bo się zaraz porzygam
Skupcie się na łapaniu pipsów. 

Drodzy Panowie Panie również trejdują...
na edku na m30 totalne bez trendzie, na h1, czy h4 można to beztrendzie odczytać jako koretkę płaską, w trendzie wzrostowym 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Zadaniem formacji jest pokazanie stanu rynku. Skoro rynek zachowuje się inaczej, niż przypuszczaliśmy, to znaczy że stan jest inny niż się nam wydaje, a sama formacje jest błędna.xPabloo pisze:tak samo jest z trojkatami i innymi formacjami - niby powinno sie wybic dolem/gora ale nie zawsze sie tak dzieje. Nie powiesz mi ze tych formacji tam wtedy nie ma bo one sa nie tylko na tym forum sa tez na platnych serwisach i wielu innych mniej lub bardziej profesjonalnych analizach.
Ja sam formacji nie stosuje, w moim środowisku również się tego nie robi i uważam formacje za zbędny i zwodniczy element. Zaraz ktoś w stylu TVN-Gazeta Wyborcza zarzuci, że skoro nie stosuję to nie znam - proszę bardzo, będzie ubaw

@weryk
Dokładnie o to chodzi: coś JA zrobiłem źle w analizie, a nie zanegowana formacja czy może rynek zrobił mi na złość. Rynek zrobi co ma zrobić, podejrzewam, że dzisiejsze wydarzenia już są zdyskontowane.
Oj przydałby się tu moderator który wypieprzyłby wszystkie posty które nie zawierają załączniki z wykresem i opisem widzianego przez autora scenariusza!!!
Do tematu to EURUSD po wykonaniu RGR i zejścia w 61.8% fibo do poziomu 1,3732 gdzie także wspiera EMA200, aktualnie widzimy odbicie które wg. mnie może być w konsekwencji ponownym testem szczytu 1,3831 I tam rynek zadecyduje czy dalej tkwimy w trendzie wzrostowym z możliwością wejścia na 1,3940 czy wracamy na 1,3650.
Do tematu to EURUSD po wykonaniu RGR i zejścia w 61.8% fibo do poziomu 1,3732 gdzie także wspiera EMA200, aktualnie widzimy odbicie które wg. mnie może być w konsekwencji ponownym testem szczytu 1,3831 I tam rynek zadecyduje czy dalej tkwimy w trendzie wzrostowym z możliwością wejścia na 1,3940 czy wracamy na 1,3650.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
srodowisko gimnazjalistow i ucniow szkol srednich juz tak ma, ze wszystko wiedza dopiero zycie ich prostuje, na razie niech entropia nas bawi, gdyby wszystkie formacje dzialaly to nie podawano by ich skutecznosci, no ale statystyka to chyba jakos w 2 lub 3 klasie liceum sie pojawia wiec mu wybaczmyentropia pisze:
Ja sam formacji nie stosuje, w moim środowisku również się tego nie robi

Ostatnio zmieniony 30 paź 2013, 11:55 przez sureshot, łącznie zmieniany 3 razy.
spokojnie kabel jest super.atlanticos pisze:uważaj na kable bo może CI jaja do gardła podciągnąćBemowo1 pisze:kabel
chyba retest do tl![]()
![]()
poniżej kabel widziany z dwóch perspektyw... trend chyba widać aż za bardzo... będzie lament i jak mówi Bemowo - krew się poleje...
Żaba na kablu nie wiadomo gdzie zakończyła się 5 fala (jeżeli się zakończyła) Ostatnie maksima nie ustanowiły topu, stąd tl starą traktuję za aktualną - na pewno nowa będzie mieszała, ponieważ po takim impulsie małe szanse są na to aby kurs zwalił się 500 pips przez kilka dni.
na kablu tak jak pisałem na h1 może sie pojawic podójne dno, dla mnie dobra opcja na L z mały SL, rynek być może jest już po korekcie wzrostów tych z m5 z poczatku dnia
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p625892
innymi słowa jest szansa na utrzymanie sie trendu wzrostowego z D1 na kablu
edycja Ink.

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p625892
innymi słowa jest szansa na utrzymanie sie trendu wzrostowego z D1 na kablu
edycja Ink.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
dokładnieyeahman pisze:Oj przydałby się tu moderator który wypieprzyłby wszystkie posty które nie zawierają załączniki z wykresem i opisem widzianego przez autora scenariusza!!!