DayTrading: Środa 30.10.2013
- nielegalny
- Stały bywalec
Re: DayTrading: Środa 30.10.2013
Witam
Ja gram dalej swoje - "cienka czerwona linia". Trzeci i czwarty test dały w końcu korekty - wczorajsza trochę mnie zaskoczyła. Teraz obserwuję drugi poziom - niższą linię i liczę na test niebieskiego prostokąta.
http://www.mql5.com/en/charts/957969/eu ... da-markets
Ja gram dalej swoje - "cienka czerwona linia". Trzeci i czwarty test dały w końcu korekty - wczorajsza trochę mnie zaskoczyła. Teraz obserwuję drugi poziom - niższą linię i liczę na test niebieskiego prostokąta.
http://www.mql5.com/en/charts/957969/eu ... da-markets
Jakby Entropia i Ciapula siedzieli w tym samym biurze to pewnie by już monitory latały 

piszecie o kablu?Ciapul pisze:widać trend, ale też widać podwójny szczyt,atlanticos pisze:trend chyba widać aż za bardzo...
widac i to dużo, ze jest walka o utrzymanie trendu.. proponuje zejść do m5... tam bedzie rozstrzygniecie, d1 bedzie to widać za pare dni

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2013, 11:36 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Mój wykres był ironiąxPabloo pisze:Entropia wez poczytaj troche zanim zaczniesz wumyslac jakies nowe rzeczy - po pierwsze istnieje zjawisko negacji formacji po drugie skoro lubisz sie czepiac to czep sie swojego RGRa na minutowym bo takie cos jest bardzo bardzo watpliwe czyba ze odwraca ci TREND na m1 o 10 pispow...

Co do negacji: jeżeli np. RGR się nam utworzył, cena przebiła linię szyi i zaraz wróciła, to o czym to świadczy? O tym, że takiej formacji nigdy tam nie było, bo zadaniem formacji (podobno) jest ukazywanie pewnego stanu rynku. Dobrym przykładem jest np. trójkąt wzrostowy, który może świadczyć o akumulacji. Jeśli cena wybiła się i wróciła zaraz oznacza to tylko, że tam akumulacji nie było a zatem cała formacja jest tylko iluzją.
Kod: Zaznacz cały
Jakby Entropia i Ciapula siedzieli w tym samym biurze to pewnie by już monitory latały :D

szkoda monitora...TomeK_Fx pisze:Jakby Entropia i Ciapula siedzieli w tym samym biurze to pewnie by już monitory latały
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Jesli przebilo linie szyi i zawrocilo oznacza to ze rgr sie nie zrealizowal albo prawe ramie jest bardziej rozbudowane niz myslales, albo wyjatkowo rgr ten jest forma konsolidacji, a moze po prostu nie byl to idealny rgr (takie tylko w ksiazkach). Ale na 100% nie oznacza to ze go tam nie bylo... To tak jak bys powiedzial ze Tusk nigdy nie obiecywal ze nie podniesie podatku - obiecywal ale zanegowal swoje poprzednie stanowisko w tej sprawie...
- atlanticos
- Maniak
zgadzam się że sygnały się zaczynają pojawiać ale mnie brakuje dwóch najważniejszych w moim odczuciu... wybicia TL którą pokazałem i przebicia zółtej wstęgi...Ciapul pisze:widać trend, ale też widać podwójny szczyt, zwłaszcza na tym ze wstęgami... na D1 też a jakby tego było mało to W1 jest na najlepszej drodze co by widoczną już spadającą gwiazdę w gwiazdę wieczorną przeobrazić ( ale to sie dopiero w piątek okaże ) więc sygnałów do zmiany trendu trochę się już zdążyło nazbieraćatlanticos pisze:trend chyba widać aż za bardzo...

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
w sumie jak by zaczeli w sibie rzucac, to biuro z punku widzenia tremodynamiki zwiększyło by swoją ENTROPIĘCiapul pisze:szkoda monitora...TomeK_Fx pisze:Jakby Entropia i Ciapula siedzieli w tym samym biurze to pewnie by już monitory latały
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
a gdyby wyszli poza biuro mielibyśmy układ
x = biuro + poza biurem
x = rozpierducha.
x = biuro + poza biurem
x = rozpierducha.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
Z punktu widzenia termodynamiki to nawet każdy post na tym forum zwiększa entropie (nie tylko mój:P).BOCZEK pisze: w sumie jak by zaczeli w sibie rzucac, to biuro z punku widzenia tremodynamiki zwiększyło by swoją ENTROPIĘ