DayTrading: Środa 30.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 paź 2013, 00:00

Wzrost
21
50%
Bez zmian
5
12%
Spadek
16
38%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 30.10.2013

Nieprzeczytany post autor: nielegalny »

Witam

Ja gram dalej swoje - "cienka czerwona linia". Trzeci i czwarty test dały w końcu korekty - wczorajsza trochę mnie zaskoczyła. Teraz obserwuję drugi poziom - niższą linię i liczę na test niebieskiego prostokąta.

http://www.mql5.com/en/charts/957969/eu ... da-markets

Awatar użytkownika
TomeK_Fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomeK_Fx »

Jakby Entropia i Ciapula siedzieli w tym samym biurze to pewnie by już monitory latały :D

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Ciapul pisze:
atlanticos pisze:trend chyba widać aż za bardzo...
widać trend, ale też widać podwójny szczyt,
piszecie o kablu?
widac i to dużo, ze jest walka o utrzymanie trendu.. proponuje zejść do m5... tam bedzie rozstrzygniecie, d1 bedzie to widać za pare dni :mrgreen: :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2013, 11:36 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

entropia

Nieprzeczytany post autor: entropia »

xPabloo pisze:Entropia wez poczytaj troche zanim zaczniesz wumyslac jakies nowe rzeczy - po pierwsze istnieje zjawisko negacji formacji po drugie skoro lubisz sie czepiac to czep sie swojego RGRa na minutowym bo takie cos jest bardzo bardzo watpliwe czyba ze odwraca ci TREND na m1 o 10 pispow...
Mój wykres był ironią :)

Co do negacji: jeżeli np. RGR się nam utworzył, cena przebiła linię szyi i zaraz wróciła, to o czym to świadczy? O tym, że takiej formacji nigdy tam nie było, bo zadaniem formacji (podobno) jest ukazywanie pewnego stanu rynku. Dobrym przykładem jest np. trójkąt wzrostowy, który może świadczyć o akumulacji. Jeśli cena wybiła się i wróciła zaraz oznacza to tylko, że tam akumulacji nie było a zatem cała formacja jest tylko iluzją.

Kod: Zaznacz cały

Jakby Entropia i Ciapula siedzieli w tym samym biurze to pewnie by już monitory latały  :D
Gwałtowną młodość mam już za sobą :)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

TomeK_Fx pisze:Jakby Entropia i Ciapula siedzieli w tym samym biurze to pewnie by już monitory latały :D
szkoda monitora...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
xPabloo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xPabloo »

Jesli przebilo linie szyi i zawrocilo oznacza to ze rgr sie nie zrealizowal albo prawe ramie jest bardziej rozbudowane niz myslales, albo wyjatkowo rgr ten jest forma konsolidacji, a moze po prostu nie byl to idealny rgr (takie tylko w ksiazkach). Ale na 100% nie oznacza to ze go tam nie bylo... To tak jak bys powiedzial ze Tusk nigdy nie obiecywal ze nie podniesie podatku - obiecywal ale zanegowal swoje poprzednie stanowisko w tej sprawie...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Ciapul pisze:
atlanticos pisze:trend chyba widać aż za bardzo...
widać trend, ale też widać podwójny szczyt, zwłaszcza na tym ze wstęgami... na D1 też a jakby tego było mało to W1 jest na najlepszej drodze co by widoczną już spadającą gwiazdę w gwiazdę wieczorną przeobrazić ( ale to sie dopiero w piątek okaże ) więc sygnałów do zmiany trendu trochę się już zdążyło nazbierać
zgadzam się że sygnały się zaczynają pojawiać ale mnie brakuje dwóch najważniejszych w moim odczuciu... wybicia TL którą pokazałem i przebicia zółtej wstęgi... :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Ciapul pisze:
TomeK_Fx pisze:Jakby Entropia i Ciapula siedzieli w tym samym biurze to pewnie by już monitory latały :D
szkoda monitora...
w sumie jak by zaczeli w sibie rzucac, to biuro z punku widzenia tremodynamiki zwiększyło by swoją ENTROPIĘ
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

a gdyby wyszli poza biuro mielibyśmy układ
x = biuro + poza biurem
x = rozpierducha.
Money flow.
"pips to the people"

entropia

Nieprzeczytany post autor: entropia »

BOCZEK pisze: w sumie jak by zaczeli w sibie rzucac, to biuro z punku widzenia tremodynamiki zwiększyło by swoją ENTROPIĘ
Z punktu widzenia termodynamiki to nawet każdy post na tym forum zwiększa entropie (nie tylko mój:P).

Zablokowany