DayTrading: Środa 30.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 paź 2013, 00:00

Wzrost
21
50%
Bez zmian
5
12%
Spadek
16
38%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 30.10.2013

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Nowy123 pisze:tak ze zgodnie z analogiami dzis dystrybucja i odwro pownien nastapic po jakim jeszcze wyskoku HT pod fed

KANGARO doszedl ladnie do 9457 SMA 200 na h4 :) i odbitka
czyli co? plan już został napisany? :D i riplejek po raz... trzeci? :lol: :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

yeahman pisze:Krinvest - to było ironiczne jak zauważył kolega kusus.
no to spoko :D

ale
yeahman pisze: A dane z USA w ostatnim czasie przeważały kiepskie chodzi o sprzedaż nieruchomości z -1,6% do -5,6% następnie sprzedaż detaliczna z 0,2% do -0,1% wskaźnik cen produkcyjnych 0,3% do -0,1% Zaufanie konsumentów CB z 80,2 na 71,2...

jak Indeks ZK z CB to dla Ciebie "ważne kiepskie dane" to hmmm

yeahman pisze: I przestań wygadywać herezje i wynajdywać dziwne założenia.
yeahman pisze: Prawda jest taka że kurs nie zachowuje się racjonalnie czyli zgodnie z otoczeniem ekonomicznym.
yeahman pisze:Kurs zachowuje się pod założenia FOMC które już od kilku dni znają grubi miliarderzy i znajomi Bena a o których Ty nie masz szans mieć nawet świadomości.
I mi mówisz o herezjach i dziwnych założeniach ? :D :564:

PKP Cargo zgodnie z przerwidywaniami 80,60. kolejne darmowe pieniążki na debiutach naszych :564: :564: :564:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

mnie na edku najbliżej do takiego scenariusza... wydaje się że utworzyliśmy kanał korekcyjny... po przetestowaniu wsparcia w okolicach 3680-3700 i dolnej bandy widziałbym powrót i nowe szczyty po wcześniejszym wyjściu górą z kanału ale jak zawsze to rynek rządzi i weryfikuje założenia :564: :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

entropia pisze:Zanegowana formacja to jej po prostu brak, tak wynika z logiki :) Zatem rysujesz coś, co nigdy nie istniało.
Czytaj ze zrozumieniem - formacja zrealizowala swoj zasieg a nie zostala zanegowana potrafisz to rozróźnić ???

Poza tym to co ja rysuje to moja sprawa, bo dotyczy moich, realnych pieniędzy więc jak ci sie cos nie podoba to nie czytaj i juz...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

entropia pisze:
Ciapul pisze: Jak sie nie znasz, to siedź cicho, ewentualnie poczytaj, o ile oczywiscie potrafisz, cos bardziej ambitnego niz porady dla dawców kapitału. W tym przypadku sprawdź kiedy formacja zostaje zanegowana. I tak dla twojej informacji zasieg wynikający z formacji został już zrealizowany wiec nie wiem po co do niej wracać.
Zanegowana formacja to jej po prostu brak, tak wynika z logiki :) Zatem rysujesz coś, co nigdy nie istniało.
Zakładamy tu wszyscy, że forex to gra losowa więc nikt nie ma racji ani nie jest w błędzie - przedstawiamy swój punkt widzenia najbardziej prawdopodobny naszym pierwotnym założeniom.

I przestać powtarzać się w kółko bo się zapętliłeś jak mucha w kiblu i ciągle to samo piszesz jakbyś wczoraj pierwszy raz wykres na oczy zobaczył. Są tematy dla początkujących i tematy o AT - poczytaj i wróć do działu DT dzieląc się z nami punktem widzenia rynku a nie jakimiś pierdołami pisząc to samo w kółko. Jak dla mnie sprawa nadaje się do OT i do Moda.

Ok - mój wczorajszy punkt widzenia Edka nadal aktualny - jedyne co to może się nieco wydłużyć w czasie - zgodnie z zasadami tworzenia formacji RGR.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

g/u h1 zrealizuje zasieg podwójnego dna - cel 6079
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

a ja powiem że przed spadkiem powinniśmy wyrównać szczyt na Edku
w ślad za Daxem, któremu należałaby się realizacja zysków
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

molmomas pisze:a ja powiem że przed spadkiem powinniśmy wyrównać szczyt na Edku
w ślad za Daxem, któremu należałaby się realizacja zysków
no to wtedy polecim podwójnym szczytem - tak jak g/u D1...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pedro pisze:
Nowy123 pisze:tak ze zgodnie z analogiami dzis dystrybucja i odwro pownien nastapic po jakim jeszcze wyskoku HT pod fed

KANGARO doszedl ladnie do 9457 SMA 200 na h4 :) i odbitka
czyli co? plan już został napisany? :D i riplejek po raz... trzeci? :lol: :lol:
jak pisalem wczoraj gramy pod oslabienie USD pod FED :) czyli L i czekamy na FED a na swingu mam nadzieje w gore jesli powiedza ze dodruk bez zmian realizacja zyskow :) taki plan na dzis :)

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Kusus pisze:
Ok - mój wczorajszy punkt widzenia Edka nadal aktualny - jedyne co to może się nieco wydłużyć w czasie - zgodnie z zasadami tworzenia formacji RGR.
Ciapul pisze:
Zwiastun pisze:Też gram pod to. Zobaczymy. Właśnie odwróciłem. Ale pewnie się sparzę. Ostatnio zawsze na odwrót ;-)
Moim zdaniem za wczesnie, przy symetrycznym układzie szczyt prawego ramienia wypada mi w ok. 3780

https://www.tradingview.com/x/s6wZ8DrN/

Cczłowiek ledwo po 3 godzinach snu szuka powiewu optymizmu i zaś zawsze sie znajda dwie takie cholery/... :D :564: :564: :564:

Zablokowany