DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013
o, wiem,
jak armada uruchomi w tym roku indeksy sapine i daxa to będę grał na uj i sapince
w zeszłym roku obiecali wprowadzić więcej walorów
jak armada uruchomi w tym roku indeksy sapine i daxa to będę grał na uj i sapince
agnes pisze:No właśnie takie sugestie bywają zgubne, staram się unikać tego jak ognia. Samodzielna analiza, nauka, praktyka a informacje z działu najlepiej traktować wybiórczo jako pewne ogólne wskazówki. Nie ukrywam, że poznając poglądy innych można się również wiele nauczyć. Poznajemy punkt widzenia innych, konfrontujemy ze swoim a potem wyciągamy wnioskipsxor pisze:Ja też rzadko czytam i bardzo rzadko sie tutaj wypowiadam, bo jak sie sugerowałem to dużo mniej zarabiałem, dzisiaj też się zasugerowałem czyimś postem ap ropo Kabla, mialem eSke od 1.6190 i zamknalem na 1.6160 bo ktos napisal, to co koniec korekty i lecimy do góry. Mój błąd bo miałem założenie tp1 na 1.6140, tp2 1.6120 :X
zarobil to zarobil ja pisalem obserwacja 16160 jak przejda to 16140 i tutaj walka a pozniej wiadome
a klepane te opory i wspracia sa na juz chwile czasu

-- Dodano: pn 28-10-2013, 20:01 --
w WBK tez obiecaywali i rok remu ze w tym bedziepr7emo pisze:o, wiem,

Boczek ja się ogólnie z Tobą zgadzam , sam kiedyś używałem argumentu że niech się nauczą, ale akurat jakiś czas temu dość przypadkowo miałem okazję szkolić dwójkę rozpoczynających przygodę z fx, i przeraziło mnie to jak oni byli gotowi do zawierania pozycji jak tylko powiedziałem- tu powinno odbić ZANIM zdążyłem dokończyć zdanie (powinno odbić pod warunkiem że stanie się x a cena przebije y np:D)
ŚMIERĆ w oczach...i tak sobie pomyślałem że może jednak lepiej takiej ostrej nauki nie ryzykować dla czytelników forum że ileś wtopią się nauczą bo dużo z nich się nie nauczy
CO DO KABLA m5 żeby było merytorycznie bardziej... i tego jak Bemowo mówił o spadku...
na załączonym wykresie widać że kabel jechał jako drezyna w dół na m5 przełamując kolejne "możliwe punkty wyprzedania" i walcował próby longów:D
potem odbił nieco do góry, MACD walnął w zero i znów w dół.
ODbicie które miało miejsce teraz było -
1 cena niżej
2 macd wyżej
3 rsi konsolowe na tym samym poziomie
aż się prosiło o l kę, no po prostu nie dało się żeby choć trochę nie urosło tutaj,=.
a teraz ruch podobny pełzający do tego spadkowego tylko up...nie mam pojęcia czy zasięg podobny czy już się kończy ale warto zwracać uwagę na detale:D
AA BOCZEK!!! Muszę Ci podziękować bo kiedyś mnie namawiałeś do Brenta, skusiłem się specjalnie w noble markets sobie założyłem rachunek pod to i wspominam Twoje słowa- "Brent jak już ruszy to idzie"
miałeś rację i naprawdę na tym się fajnie zarabia jak człowiek ma trochę cierpliwości 
-- Dodano: 28 paź 2013, 19:03 --
szczególnie dax bym od nich oczekiwał.
ŚMIERĆ w oczach...i tak sobie pomyślałem że może jednak lepiej takiej ostrej nauki nie ryzykować dla czytelników forum że ileś wtopią się nauczą bo dużo z nich się nie nauczy

CO DO KABLA m5 żeby było merytorycznie bardziej... i tego jak Bemowo mówił o spadku...
na załączonym wykresie widać że kabel jechał jako drezyna w dół na m5 przełamując kolejne "możliwe punkty wyprzedania" i walcował próby longów:D
potem odbił nieco do góry, MACD walnął w zero i znów w dół.
ODbicie które miało miejsce teraz było -
1 cena niżej
2 macd wyżej
3 rsi konsolowe na tym samym poziomie
aż się prosiło o l kę, no po prostu nie dało się żeby choć trochę nie urosło tutaj,=.
a teraz ruch podobny pełzający do tego spadkowego tylko up...nie mam pojęcia czy zasięg podobny czy już się kończy ale warto zwracać uwagę na detale:D
AA BOCZEK!!! Muszę Ci podziękować bo kiedyś mnie namawiałeś do Brenta, skusiłem się specjalnie w noble markets sobie założyłem rachunek pod to i wspominam Twoje słowa- "Brent jak już ruszy to idzie"

-- Dodano: 28 paź 2013, 19:03 --
taaaa mam nadzieje się kiedyś na to doczekaćpr7emo pisze:o, wiem,

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
nie ma za colaktor pisze:AA BOCZEK!!! Muszę Ci podziękować bo kiedyś mnie namawiałeś do Brenta, skusiłem się specjalnie w noble markets sobie założyłem rachunek pod to i wspominam Twoje słowa- "Brent jak już ruszy to idzie"miałeś rację i naprawdę na tym się fajnie zarabia jak człowiek ma trochę cierpliwości
.

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Dobra odpuszczam tego dolara bo do środy to chyba i tak nic ciekawego sięnie wydaży. Zastanawiam się natomiast nad euro do liry na sell - swap jest fajny 

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
KAbel to dzika bestyja
niby 12 pipsa nie duzo a za razem duzo
co do powrotu nad 16160
jestem za wersja 16030 lecz jak w/w do poki nie przejda 16100
na D1 niby 2 szczyt
niby 12 pipsa nie duzo a za razem duzo

jestem za wersja 16030 lecz jak w/w do poki nie przejda 16100
na D1 niby 2 szczyt
wydaję mi się że już daleko Brent nie zaleci (jak teraz odbije w dół to już powinien złazić), ale pozycji tam nie mam, a kabel rośnieBOCZEK pisze:nie ma za colaktor pisze:AA BOCZEK!!! Muszę Ci podziękować bo kiedyś mnie namawiałeś do Brenta, skusiłem się specjalnie w noble markets sobie założyłem rachunek pod to i wspominam Twoje słowa- "Brent jak już ruszy to idzie"miałeś rację i naprawdę na tym się fajnie zarabia jak człowiek ma trochę cierpliwości
.
szkoda ze teraz trace na tej S

przebił punkty wykupienia, powinien robić nowy szczyt, ciekawe co postanowi

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 19:18 przez laktor, łącznie zmieniany 1 raz.
Aut viam inveniam aut faciam
@laktor,
nową zmianę wprowadzą prędzej czy później, może właśnie indeksy
ps. platformy coś ostatnio ubogie w kolejne funkcjonalności
nową zmianę wprowadzą prędzej czy później, może właśnie indeksy
ps. platformy coś ostatnio ubogie w kolejne funkcjonalności
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 19:18 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiwi reaguje na KAbla jak widac na m5
kangur stoi w miejscu - CHINY

czym Japonia grzeje, jeżeli wyłączyli elektrownie atomowe?Nowy123 pisze:Kiwi reaguje na KAbla jak widac na m5
węgiel powinien piąć się w górę
na zdjęciach nocnych Ziemi to właśnie Tokio jest najbardziej rozświetlone