DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2013, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Bemowo1 pisze:
laktor pisze:trzeba mieć cojones :p :564:
Nie tylko cochones, ale także dobry system!

Ale nie martw się o mnie Kolego! Myślę mózgiem a nie stolcem
Wszystko fajnie tyle że od momentu publikacji Twojej wypowiedzi o S poszło 11 pipsów do góry(plus jakieś 10 wcześniej) dla Ciebie to ruch niezauważalny, dla niektórych nowych którzy tu zaglądają i walą za duże pozycje to już powód do stresu i zamykania pozycji, weź czasem podkreśl że Twoje prognozy znaczą- za rok...za dwa...pójdzie właśnie tam bo nie wszyscy łapią ruchy o parę figur :P ja zresztą l ke zamknąłem i ona kończy mój dzisiejszy trading, kabel dalej idzie do góry jak to piszę...z lekkim zatwardzeniem więc może zaraz spadnie a może...nie. A ten kto walnął s ke na podstawie Twojego postu już zdążył załamany zamknąć pozycję :twisted:
Ja wiem że Ty bojowy człek ale to że Ty zarabiasz na 20-30% skuteczności nie znaczy że każdy tak może 8)
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

laktor pisze:
Bemowo1 pisze:
laktor pisze:trzeba mieć cojones :p :564:

Wszystko fajnie tyle że od momentu publikacji Twojej wypowiedzi o S poszło 11 pipsów do góry(plus jakieś 10 wcześniej) dla Ciebie to ruch niezauważalny, dla niektórych nowych którzy tu zaglądają i walą za duże pozycje to już powód do stresu i zamykania pozycji, weź czasem podkreśl że Twoje prognozy znaczą- za rok...za dwa...pójdzie właśnie tam bo nie wszyscy łapią ruchy o parę figur :P ja zresztą l ke zamknąłem i ona kończy mój dzisiejszy trading, kabel dalej idzie do góry jak to piszę...z lekkim zatwardzeniem więc może zaraz spadnie a może...nie. A ten kto walnął s ke na podstawie Twojego postu już zdążył załamany zamknąć pozycję :twisted:
Ja wiem że Ty bojowy człek ale to że Ty zarabiasz na 20-30% skuteczności nie znaczy że każdy tak może 8)
Moja wypowiedź nie była syganłem a stwierdzeniem w jakiej pozycji znajduje się obecnie kabel - wskazałem przedział do którego kabel może dążyć - i mogą to być dobre miejsca do otworzenia pozycji krótkiej.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ujek chce w dół, dawaj dziada :twisted:

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

podajcie opory i wsparcia na ujku

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Bemowo1 pisze:

Ja wiem że Ty bojowy człek ale to że Ty zarabiasz na 20-30% skuteczności nie znaczy że każdy tak może

Moja wypowiedź nie była syganłem a stwierdzeniem w jakiej pozycji znajduje się obecnie kabel - wskazałem przedział do którego kabel może dążyć - i mogą to być dobre miejsca do otworzenia pozycji krótkiej.
ja to wiem, wie to jeszcze pewnie pare, parenaście osób, co z resztą? Ja się ostatnio martwię na poważnie że takie gadanie S albo L w przedziale tu i tu prowadzi do tego że ktoś wali pozycję a potem nie daje rady.
Serio, możemy się droczyć ale nie uważasz że to groźne? Więcej zagląda tu amatorów niż tych którzy z tego żyją, ja z kolei jak coś tu powieszę przed czasem to akurat przy moim systemie połowa ruchu może się odbyć kiedy będę wciskał enter, co też łatwo może doprowadzić do straty dla kogoś kto się zasugeruje, więc zaprzestałem wieszania przed faktem, chyba że akurat jest ruch który można opisać na tyle żeby nikt czytający nie miał wątpliwości o jakich zakresach i w jakim mniej więcej czasie się mówi.
ale ok ok już odpuszczam , w końcu każdy czyta na własną odpowiedzialność.
Swoją droga nadal jesteś pewien esek na Kiwi na ten tydzień? bo ja coraz mniej :mrgreen: ale pozycji nie mam stąd pytanie :shock:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

laktor pisze:
Bemowo1 pisze:

Ja wiem że Ty bojowy człek ale to że Ty zarabiasz na 20-30% skuteczności nie znaczy że każdy tak może

ja to wiem, wie to jeszcze pewnie pare, parenaście osób, co z resztą? Ja się ostatnio martwię na poważnie że takie gadanie S albo L w przedziale tu i tu prowadzi do tego że ktoś wali pozycję a potem nie daje rady.
Serio, możemy się droczyć ale nie uważasz że to groźne? Więcej zagląda tu amatorów niż tych którzy z tego żyją, ja z kolei jak coś tu powieszę przed czasem to akurat przy moim systemie połowa ruchu może się odbyć kiedy będę wciskał enter, co też łatwo może doprowadzić do straty dla kogoś kto się zasugeruje, więc zaprzestałem wieszania przed faktem, chyba że akurat jest ruch który można opisać na tyle żeby nikt czytający nie miał wątpliwości o jakich zakresach i w jakim mniej więcej czasie się mówi.
ale ok ok już odpuszczam , w końcu każdy czyta na własną odpowiedzialność.
Swoją droga nadal jesteś pewien esek na Kiwi na ten tydzień? bo ja coraz mniej :mrgreen: ale pozycji nie mam stąd pytanie :shock:
masz racje ja tak na początku błędy robiłem ale już dawno zmądrzałem :p

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

laktor pisze:ja to wiem, wie to jeszcze pewnie pare, parenaście osób, co z resztą? Ja się ostatnio martwię na poważnie że takie gadanie S albo L w przedziale tu i tu prowadzi do tego że ktoś wali pozycję a potem nie daje rady.
Nie, bo najlepiej podać wszytko na tacy, zeby nowy wiedział ze treaz zarobi 20pipek na L potem 40 na S.
Wchodzisz tu na własną odpowiedzlaność, ja ty onz on czy inni .... człek taki wejdzie w rynek, raz drugi piaty ,straci to się nauczy zeby nie grać pod cudze analizy, jak nie pojmie tego to nie bedzie umiał zagrać.

Poza tym w regulaminie pisze to to nie jest dział z sygnałami, wiem pisze też zeby nie pisać ze dałęk S, ale jak robisz analizę to suma sumarum na końcu wychodzi to L czy S. Sam DT traktuję jako swoistą bazę do wymiany uwag opinii na temat sesji.
Co w taki razie napisze na Rogalu czy goldmanach którzy dają też kiepskie wizje....?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

bo widzisz BOCZEK ty w stopce masz napisane co nieco inni piszą że: moim zdaniem, albo tak uważam, macie prawo się nie zgadzać, rynek zweryfikuje i tak dalej. A niektórzy po prostu piszą 200 pipsów do zarobienia na edku albo 70 na brencie i to dla nowych jest bardzo mylne - przynajmniej dla mnie było na początku inwestowania

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

a dało zarobić na brencie?

-- Dodano: pn 28-10-2013, 19:36 --

ale żeby nie było, też tak robiłem na początku, grałem pod co co inni piszą, jak traciłem to zaczynałem się zastanawiać, czemu dałem dupy, dla czego miały by spaść,
do tej pory czasami mi się zdąża pod kogoś zagrać, np, dziś zagrałem S na UJ bo premo, pisał, oczywiście wcześniej się rozeznałem, i dałem to S, jednak w miarę rozwojuu sytuacji, przekalibrowałem sie w L
Pamiętam jak kiedyś zeuss napisał, ze o 15.30 bedzie mega lampa do góry, dużo nie było do stracenia, wszedłem w Ciemno, bez SL, zesuss miał racje, wystrzeliło 120 pipek w jego kierunku...
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

BOCZEK pisze:do tej pory czasami mi się zdąża pod kogoś zagrać, np, dziś zagrałem S na UJ bo premo, pisał, oczywiście wcześniej się rozeznałem, i dałem to S, jednak w miarę rozwojuu sytuacji, przekalibrowałem sie w L
i tak masz to z drugiej ręki bo ja sugerowałem się kolegą z FB :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany