DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2013, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

o, wiem,
jak armada uruchomi w tym roku indeksy sapine i daxa to będę grał na uj i sapince
w zeszłym roku obiecali wprowadzić więcej walorów

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

agnes pisze:
psxor pisze:Ja też rzadko czytam i bardzo rzadko sie tutaj wypowiadam, bo jak sie sugerowałem to dużo mniej zarabiałem, dzisiaj też się zasugerowałem czyimś postem ap ropo Kabla, mialem eSke od 1.6190 i zamknalem na 1.6160 bo ktos napisal, to co koniec korekty i lecimy do góry. Mój błąd bo miałem założenie tp1 na 1.6140, tp2 1.6120 :X
No właśnie takie sugestie bywają zgubne, staram się unikać tego jak ognia. Samodzielna analiza, nauka, praktyka a informacje z działu najlepiej traktować wybiórczo jako pewne ogólne wskazówki. Nie ukrywam, że poznając poglądy innych można się również wiele nauczyć. Poznajemy punkt widzenia innych, konfrontujemy ze swoim a potem wyciągamy wnioski ;)

zarobil to zarobil ja pisalem obserwacja 16160 jak przejda to 16140 i tutaj walka a pozniej wiadome

a klepane te opory i wspracia sa na juz chwile czasu :)

-- Dodano: pn 28-10-2013, 20:01 --
pr7emo pisze:o, wiem,
jak armada uruchomi w tym roku indeksy sapine i daxa to będę grał na uj i sapince
w WBK tez obiecaywali i rok remu ze w tym bedzie :)

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Boczek ja się ogólnie z Tobą zgadzam , sam kiedyś używałem argumentu że niech się nauczą, ale akurat jakiś czas temu dość przypadkowo miałem okazję szkolić dwójkę rozpoczynających przygodę z fx, i przeraziło mnie to jak oni byli gotowi do zawierania pozycji jak tylko powiedziałem- tu powinno odbić ZANIM zdążyłem dokończyć zdanie (powinno odbić pod warunkiem że stanie się x a cena przebije y np:D)
ŚMIERĆ w oczach...i tak sobie pomyślałem że może jednak lepiej takiej ostrej nauki nie ryzykować dla czytelników forum że ileś wtopią się nauczą bo dużo z nich się nie nauczy :roll:

CO DO KABLA m5 żeby było merytorycznie bardziej... i tego jak Bemowo mówił o spadku...

na załączonym wykresie widać że kabel jechał jako drezyna w dół na m5 przełamując kolejne "możliwe punkty wyprzedania" i walcował próby longów:D

potem odbił nieco do góry, MACD walnął w zero i znów w dół.
ODbicie które miało miejsce teraz było -
1 cena niżej
2 macd wyżej
3 rsi konsolowe na tym samym poziomie

aż się prosiło o l kę, no po prostu nie dało się żeby choć trochę nie urosło tutaj,=.
a teraz ruch podobny pełzający do tego spadkowego tylko up...nie mam pojęcia czy zasięg podobny czy już się kończy ale warto zwracać uwagę na detale:D

AA BOCZEK!!! Muszę Ci podziękować bo kiedyś mnie namawiałeś do Brenta, skusiłem się specjalnie w noble markets sobie założyłem rachunek pod to i wspominam Twoje słowa- "Brent jak już ruszy to idzie" :mrgreen: miałeś rację i naprawdę na tym się fajnie zarabia jak człowiek ma trochę cierpliwości :564:

-- Dodano: 28 paź 2013, 19:03 --
pr7emo pisze:o, wiem,
taaaa mam nadzieje się kiedyś na to doczekać 8) szczególnie dax bym od nich oczekiwał.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

laktor pisze:AA BOCZEK!!! Muszę Ci podziękować bo kiedyś mnie namawiałeś do Brenta, skusiłem się specjalnie w noble markets sobie założyłem rachunek pod to i wspominam Twoje słowa- "Brent jak już ruszy to idzie" :mrgreen: miałeś rację i naprawdę na tym się fajnie zarabia jak człowiek ma trochę cierpliwości :564:.
nie ma za co :564: szkoda ze teraz trace na tej S :(
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Dobra odpuszczam tego dolara bo do środy to chyba i tak nic ciekawego sięnie wydaży. Zastanawiam się natomiast nad euro do liry na sell - swap jest fajny :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

KAbel to dzika bestyja

niby 12 pipsa nie duzo a za razem duzo ;) co do powrotu nad 16160

jestem za wersja 16030 lecz jak w/w do poki nie przejda 16100

na D1 niby 2 szczyt

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

BOCZEK pisze:
laktor pisze:AA BOCZEK!!! Muszę Ci podziękować bo kiedyś mnie namawiałeś do Brenta, skusiłem się specjalnie w noble markets sobie założyłem rachunek pod to i wspominam Twoje słowa- "Brent jak już ruszy to idzie" :mrgreen: miałeś rację i naprawdę na tym się fajnie zarabia jak człowiek ma trochę cierpliwości :564:.
nie ma za co :564: szkoda ze teraz trace na tej S :(
wydaję mi się że już daleko Brent nie zaleci (jak teraz odbije w dół to już powinien złazić), ale pozycji tam nie mam, a kabel rośnie :mrgreen:

przebił punkty wykupienia, powinien robić nowy szczyt, ciekawe co postanowi :twisted: :twisted: :twisted:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 19:18 przez laktor, łącznie zmieniany 1 raz.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

@laktor,

nową zmianę wprowadzą prędzej czy później, może właśnie indeksy

ps. platformy coś ostatnio ubogie w kolejne funkcjonalności
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 19:18 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Kiwi reaguje na KAbla jak widac na m5

kangur stoi w miejscu - CHINY :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123 pisze:Kiwi reaguje na KAbla jak widac na m5

kangur stoi w miejscu - CHINY :)
czym Japonia grzeje, jeżeli wyłączyli elektrownie atomowe?
węgiel powinien piąć się w górę
na zdjęciach nocnych Ziemi to właśnie Tokio jest najbardziej rozświetlone

Zablokowany