teraz wszyscy zdziwieni sie zastranawiaja czy to już trzbe walić Ski czy dalej pomopować zeby spadać potem z wysokiego koniawichura pisze:Jak tam panowie i panie jakich danych sie dziś spodziewacie?
DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013
-
entropia
Czyli jak rozumiem, zarabiamy na rynku popełniając błędy, powodującym odchyleniem od średniej?Kusus pisze:System X - zarabiasz ponieważ ma skuteczność < 50% - powiedzmy 45 % a Twoja sumaryczna skuteczność np. 68 % wynika z tego, że popełniasz 68 % - 50 % skuteczności systemu. To znaczy, że masz około 15 % błędnych decyzji które powodują u Ciebie zyski ;]
Nie można określić skuteczności systemu (chyba, że jest czysto mechaniczny), ponieważ istotnym elementem jest tutaj doświadczenie. Dwie te samy osoby mogą jedną strategią albo zyskiwać albo tracić.Kusus pisze: A skuteczność systemów jest różna bo są zależne od wielu czynników matematyczno - psychologicznych czyli tzw. progu skuteczności (łatwości).
Dodam, że również sprawdzałem dawno temu podobne tezy, jakie tutaj stawiasz. Rynku nie da się modelować matematycznie na większą skalę dlatego wywód matematyczny nie ma najmniejszego sensu. Poważnym błędem, jaki popełniasz w rozumowaniu jest traktowaniu prawdopodobieństwa wygranej jako czysto losowej. W rzeczywistości jest to bardziej skomplikowane, bo wygrana nie zależy tylko od wybrania kierunku ale także od czasu, ustawienia zleceń (SL, TP), spreadu, poślizgu i wielu innych. Jeśli chcesz mi udowadniać coś na podstawie rachunku prawdopodobieństwa, to musisz te czynniki również brać pod uwagę.
nie powinien dolar się umocnić ???
Sell z rana oddany 
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Na Kablu chłopaki się dzisiaj nie pier***lą widze
W LT weszli jak w masło ;] A raczej przyśpieszoną LT....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ujek dawaj w dół nogę trendu wzrostowego...
U J 98 15 - 20 cel by byl ??? tylko ze SP500 co am zrobi na tym poniedzialkowym plytkim rynku
zobaczymy czy już po korekcie ?
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
MA200 na 1 h nie bedzie latwo na UJ