DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2013, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

cajto pisze:Zbyt duża, jak dla mnie, determinacja byków (D1/W1), ostatnie H1/H4 - zaczęli?
W mojej opinii to właśnie wyższe interwały wskazują bardziej na kierunek korekty :
D1 - potencjalny podwójny szczyt
https://www.tradingview.com/e/ocroQSlo/

W1 - spadająca gwiazda - nie wykluczone przejście do gwiazdy wieczornej, linia wzrostowa stanowczo za ostra
https://www.tradingview.com/x/jffHZCg5/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Rzeźnikowi także niezbędny jest impuls spadkowy inicjujący dalsze spadki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Ciapul - sugerujesz się kształtem W1 rozpoczętym raptem kilka godzin temu, zastanów się, to nie koncert życzeń :wink:

sonia123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonia123 »

usd/chf zbliża się na godzinowym do ważnych wsparć. Można polować na L jeśli nie przebije

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Poniedziałek niech będzie dniem wyrysowania knotów na świecach tygodniowych, we wtorek pomyślimy,

idę wydoić krowy i świnom osypki dorzucę do koryta

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Mozolne, wymęczjące ruchy dobiegają końca. Widać to doskonale na Kablu który najwyraźniej nie ma ochoty na dalsze wzrosty. To co Ciapul pokazywał może i nie ma odzwierciedlenia na W1 ale na D1 już ma a to potężny argument do spadków. Ja bym wnioskował za lekkim pójsciem na północ tak do 1.623 i dopiero jakaś korekta w formie realizacji RGR. Coś nam ostatnio te formy spadkowe i wskaźniki zawodzą ale czuję, że korekta będzie w tym tygodniu i to nie mała.

Awatar użytkownika
allure
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: allure »

Kusus pisze:Mozolne, wymęczjące ruchy dobiegają końca. Coś nam ostatnio te formy spadkowe i wskaźniki zawodzą ale czuję, że korekta będzie w tym tygodniu i to nie mała.
Obyś miał rację ... :)

lukadz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukadz »

yeahman pisze:Moim zdanie to interwał H4 wygląda ciągle wzrostowo - jednakże obecnie jesteśmy już na oporze, a edek wyraźnie nie ma siły iść dalej. RSI wskazuje na wykupienie, zaryzykowałem pozycję krótką przy obraniu SL nieco powyżej tego kanału wzrostowego.
jezeli otworzyles pozycje krotka na krotko to zarobisz.jednak ze eur/usd nie ma sily isc dalej w gore to akurat zaden prognostyk bo takze nie chce isc w dol.wiec tak samo dobrze moze wystrzlic ponownie w gore

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

cajto pisze:Ciapul - sugerujesz się kształtem W1 rozpoczętym raptem kilka godzin temu, zastanów się, to nie koncert życzeń :wink:
spadająca gwiazda to poprzedni tydzień, jakkolwiek by tego nie nazywać to pokazuje niezdecydowanie a nie przewagę popytu, co do gwiazdy wieczornej to napisałem wyraźnie "niewykluczone" a zrobiłem to dlatego, że z trzech warunków do utworzenia formacji mamy już dwa, dodatkowo patrząc na niższy interwał widzę potencjalną formację odwrócenia trendu, której realizacja pomoże w zaistnieniu tego "niewykluczonego"... w związku z tym nie widze tu koncertu życzeń a najlepiej poczekać do piątkowego wieczoru i wtedy sie zobaczy...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Bemowo1 pisze:
yeahman pisze:Moim zdanie to interwał H4 wygląda ciągle wzrostowo - jednakże obecnie jesteśmy już na oporze, a edek wyraźnie nie ma siły iść dalej. RSI wskazuje na wykupienie, zaryzykowałem pozycję krótką przy obraniu SL nieco powyżej tego kanału wzrostowego.

Troche trendu bocznego i RSI przestanie pokazywać wykupienie. Po prostu ten wskanik tak ma
Obecnie na H4 nie widzę trendu bocznego wiec RSI jak najbardziej można się sugerować.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 10:14 przez yeahman, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Zablokowany