DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013
Moim zdanie to interwał H4 wygląda ciągle wzrostowo - jednakże obecnie jesteśmy już na oporze, a edek wyraźnie nie ma siły iść dalej. RSI wskazuje na wykupienie, zaryzykowałem pozycję krótką przy obraniu SL nieco powyżej tego kanału wzrostowego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
yeahman pisze:Moim zdanie to interwał H4 wygląda ciągle wzrostowo - jednakże obecnie jesteśmy już na oporze, a edek wyraźnie nie ma siły iść dalej. RSI wskazuje na wykupienie, zaryzykowałem pozycję krótką przy obraniu SL nieco powyżej tego kanału wzrostowego.
Troche trendu bocznego i RSI przestanie pokazywać wykupienie. Po prostu ten wskanik tak ma
- FxEntourage
- Gaduła
Na GBPUSD widzimy jak narysowala sie glowa z ramionami. Ciekawia mnie wasze komentarze jak to rozegracie ??? Otworzylem journal pod ,,Tradeseeker Price Action Strategy'' gdzie umiescilem pelna analize dzisiejszej sytuacji na rynku.
- atlanticos
- Maniak
a ja widzę na edku kanał wzrostowy i górną bandę w okolicach 3858-70 - tam też wypadałby retest wybitej w tamtym tygodniu TL wzrostowej - uważam że S dopiero po wyjściu dołem z zielonego kanału... 

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
mając na uwadze, że realizacja wybicia górą wymagałaby przełamania głównej linii bessy za bardziej prawdopodobny scenariusz przyjmuję wyjście z tego diamentu dołem...cajto pisze:Na kablu możliwy diament, szczegóły na screenie.
https://www.tradingview.com/x/ESAkND3W/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Zbyt duża, jak dla mnie, determinacja byków (D1/W1), ostatnie H1/H4 - zaczęli?
edek,
mamy wyjście z klina. Pokonajmy najpierw prostokąt i wtedy może rozpoczniemy rozmowę na temat S
mamy wyjście z klina. Pokonajmy najpierw prostokąt i wtedy może rozpoczniemy rozmowę na temat S
Ja powiem tak, wszyscy wokół trąbią o wspinaczce eur/usd, więc sam ten fakt już daje do myślenia czy aby rynek nie podąży w drugą stronę
- FxEntourage
- Gaduła
Co do EURUSD trend jest nadal wzrostowy, aczkolwiek przebicie poziomu 1.3830 bede obserwowal uwaznie. Pelna analizke pary wrzucilem pod moj journal ,,Tradeseeker Price Action Strategy''.
kabel,
int m5 - na tym interwale jesteśmy w punkcie 0. dopiero impuls spadkowy i utrzyamanie ceny na wysokości impulsu może stworzyć warunki do dalszych spadków
-- Dodano: 28 paź 2013, 10:36 --
Jak powiedział jeden z Kolegów kilkanaści dni temu - na edku będzie to powolna wymęczająca wspinaczka na północ.
int m5 - na tym interwale jesteśmy w punkcie 0. dopiero impuls spadkowy i utrzyamanie ceny na wysokości impulsu może stworzyć warunki do dalszych spadków
-- Dodano: 28 paź 2013, 10:36 --
U większości brokerów ponad 77% siedzi na krótko - prawdziwa gratka na wykńczenie psychy detalu.Marek. pisze:Ja powiem tak, wszyscy wokół trąbią o wspinaczce eur/usd, więc sam ten fakt już daje do myślenia czy aby rynek nie podąży w drugą stronę
Jak powiedział jeden z Kolegów kilkanaści dni temu - na edku będzie to powolna wymęczająca wspinaczka na północ.