DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2013, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

odbitka KAngaru od oporow

wiec jednak z 8350 trzeb bedzie poczekac
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Bemowo1 pisze:
Kusus pisze:
To siebie katujesz a nie nas ;] Nie znam nikogo kto by posługiwał się tym wskaźnikiem i zarabiał na czymkolwiek co ma funkcję czasu na osi X.
Jak ktoś jest ćwoku, to nie pomoże Ichimoku

to było nieładne :roll:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

jen-yy pisze:
Bemowo1 pisze:
Kusus pisze:
To siebie katujesz a nie nas ;] Nie znam nikogo kto by posługiwał się tym wskaźnikiem i zarabiał na czymkolwiek co ma funkcję czasu na osi X.

Dlaczego?, czy ja napisałem, że stosujący ichimoku jest ćwokiem. W stwierdzeniu chodzi mi o to, że jeżeli ktoś jest jełopem, to mu żaden system nie pomoże.

Chodziło mi także o rym AA,AB

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

Jak ktoś jest ćwoku, to nie pomoże Ichimoku[/quote]

to było nieładne :roll:[/quote]

Dlaczego?, czy ja napisałem, że stosujący ichimoku jest ćwokiem. W stwierdzeniu chodzi mi o to, że jeżeli ktoś jest jełopem, to mu żaden system nie pomoże.

Chodziło mi także o rym AA,AB[/quote]
na Fx-sie nudy to na forum brudy
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Bemowo1 pisze:
jen-yy pisze:
Bemowo1 pisze:

Chodziło mi także o rym AA,AB

Dobrze Bemowo.
To teraz jako absolwent uczelni technicznej o dość ścisłym kierunku specjalizujący się w ścisłej dziedzinie hobbystycznie i zawodowo zadam Ci jedno, proste pytanie.

W jaki sposób masz pewność, że coś co sugeruje kierunek na podstawie średnich ważonych z czasookresu zamkniętego może mieć trafność na poziomie większym niż 50%? (a zatem jak znajdujesz analogię do tego, że wskaźnik ten jest współmierny do czyjejś inteligencji?)

Jeśli znajdziesz logiczną odpowiedź na to pytanie to przyjmuję tego ćwoka do siebie i przelewam Ci całe moje Depo na Twoje konto.

Jeśli natomiast nie znajdziesz to z kolei Ty przymujesz tego ćwoka na klatę ponieważ grasz czymś na czym nie da się zarabiać w żaden matematycznie logiczny sposób nie licząc szczęścia ;]
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 11:19 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Mam jeszcze jeden rym i podkreślam, że do nikogo go nie kieruję. Chodzi mi o przekaz artystyczny.

Uważaj ćwoku, bo dostaniesz amoku
za krytykowanie stosujących Ichimoku.

amoku - ćwoku (rym)

-- Dodano: 28 paź 2013, 12:21 --
Kusus pisze:
Dobrze Bemowo.
To teraz jako absolwent uczelni technicznej o dość ścisłym kierunku specjalizujący się w ścisłej dziedzinie hobbystycznie i zawodowo zadam Ci jedno, proste pytanie.

W jaki sposób masz pewność, że coś co sugeruje kierunek na podstawie średnich ważonych z czasookresu zamkniętego może mieć trafność na poziomie większym niż 50%? (a zatem jak znajdujesz analogię do tego, że wskaźnik ten jest współmierny do czyjejś inteligencji?)

Jeśli znajdziesz logiczną odpowiedź na to pytanie to przyjmuję tego ćwoka do siebie i przelewam Ci całe moje Depo na Twoje konto.
Zachęcam do zapoznania się ze zjawiskami ermanometrycznymi, nie mam czasu na prowadzenie wykładu za darmo

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dobra bujac na pierwsze opory na KIWI a tam trzeba pomyslec o cofce pod S
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

uwazaj na kiwi
bo sie mozesz zdziwic

patrze na edka na 15m interwale
i czuje ze topie sie w kanale
waska konsola,
dla kieszeni trejdera spora niedola
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 11:31 przez sureshot, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Bemowo1 pisze:rym AA,AB
rym aa , ab ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

odpuście sobie i tak od razu widac , ze do porozumienia nie dojdziecie :D

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Bemowo1 pisze:Mam jeszcze jeden rym i podkreślam, że do nikogo go nie kieruję. Chodzi mi o przekaz artystyczny.

Uważaj ćwoku, bo dostaniesz amoku
za krytykowanie stosujących Ichimoku.

amoku - ćwoku (rym)

-- Dodano: 28 paź 2013, 12:21 --
Kusus pisze:
Dobrze Bemowo.

Zachęcam do zapoznania się ze zjawiskami ermanometrycznymi, nie mam czasu na prowadzenie wykładu za darmo
Właśnie sam się pojechałeś ;] Dziękuje ;]

A ja zachęcam, zanim zaczniesz ludziom wciskać kit bez jakichkolwiek podstaw matematycznych, przeczytanie na wikipedii czym jest gra losowa a potem dopiero branie się za ermanometrie i w ogóle forex nie mówiąc już o tym, że konsoludujesz skuteczność z jakąkolwiek inteligencją co nie ma najmniejszego sensu ponieważ ona nie jest wyznacznikiem wygrywania bądź przegrywania na forexie z racji bycia właśnie grą o wielu zmiennych (losową)

System naszej edukacji powinien zacząć się od zlikwidowania akademii ekonomicznych i przeniesieniu tych kierunków na uczelnie techniczne. Może jakby wtedy byłoby lepiej w naszym kraju...
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 11:33 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany