Delikatnie i bez nerwów
Re: Delikatnie i bez nerwów
Pasowałby mi mocny ruch w górę na GBP USD, na EUR USD też przegapiłbym wejście. Nie zamykam sell bo później będę najprawdopodobniej sprzedawał, więc otwieram większy buy. NZDUSD tak jak AUDUSD lubią łazić i korekcić niezależnie od EURUSD i GBPUSD. Niech sobie siedzą tak jak siedzą bo sell i tak czeka. Na USD CAD jeśli się uda to krótka pozycja krótka. Na EJ spokojnie, może podciągnąć jeszcze trochę do góry by zrobić normalny szczyt, a później czekam na spadki.
Ten Long na EURUSD, który teraz zamknąłem będzie wracał niedługo, nie radzę wchodzić na dłuzej jeszcze..
Na GU ruch może mieć od 60-100 pkt max w górę, EU pewnie podobnie, ale będę na EU bardziej szukał sprzedaży, jak tylko się para wyczerpie z byka.
Na GU ruch może mieć od 60-100 pkt max w górę, EU pewnie podobnie, ale będę na EU bardziej szukał sprzedaży, jak tylko się para wyczerpie z byka.
http://www.youtube.com/watch?v=v6ciY8u04Kk Fajnie się ogląda nawet
ze względu na to jak psychika traderów reaguje i grupa bardzo zróżnicowana.
Kocham sprzedawane systemy, szkolenia, roboty itd
to jest po prostu cudowne jak bardzo człowiek człowiekowi wilkiem.
Logika sprzedam, nauczę cie za 20$ zarabiać 50 000$ miesięcznie
cud miód i orzeszki. Mógłbym sam tłuc 50 000$ miesięcznie i po roku mieć trawnik z dolarów ale, wolę się podzielić ze wszystkimi za grosze. 

Kocham sprzedawane systemy, szkolenia, roboty itd

Logika sprzedam, nauczę cie za 20$ zarabiać 50 000$ miesięcznie

Jest duże parcie w górę na parach EUR USD/ GBP USD i EUR JPY. EUR/USD ma dobry moment na korekte. GBP USD nie musi się śpieszyć z longiem i też ma powrót żeby zawrócić przed na chwilę w dół. To samo tyczy się EUR JPY. Nie będę ryzykował wychodzę z większości, zostawiam EUR na short i czekam na korektę.
http://img443.imageshack.us/img443/1377/ampy.png
Na GBP boję się korekty wcześniejszej od tego pinu wewnątrz. Dlatego trzymam się bardziej na short, ale tylko w krótkim czasie bo szukam powrotu na górkę koło zielonej strzałki. Ale żadnych nieziemskich wystrzałów. Tp na dole screenu jest z Sell limitu 0,2 u góry. Nie sprzedaje w tym momencie tak głęboko.
Na GBP boję się korekty wcześniejszej od tego pinu wewnątrz. Dlatego trzymam się bardziej na short, ale tylko w krótkim czasie bo szukam powrotu na górkę koło zielonej strzałki. Ale żadnych nieziemskich wystrzałów. Tp na dole screenu jest z Sell limitu 0,2 u góry. Nie sprzedaje w tym momencie tak głęboko.
http://img13.imageshack.us/img13/7573/dnie.png
A tutaj EUR/USD, które mi dało parcie na short w korekcie, oby wytrzymało, short nie będzie też trzymany długo, szukam korekty i wejścia long. Chce sprzedać wyżej.
A tutaj EUR/USD, które mi dało parcie na short w korekcie, oby wytrzymało, short nie będzie też trzymany długo, szukam korekty i wejścia long. Chce sprzedać wyżej.
w dzienniczku cisza przed burzą : ) każdy czeka na mój MC?
a tu póki co HAMMER TIME 

Otwarte pozycje trochę ciążą na tym "hammer time" więc tak naprawdę aż tak dużo się nie zmieniło. Wynik imponujący, nawet po odjęciu niezrealizowanej straty ale ekspozycja zaczyna się robić taka jak było to poprzednio więc do MC nie masz wcale tak daleko.Tekron pisze:w dzienniczku cisza przed burzą : ) każdy czeka na mój MC?a tu póki co HAMMER TIME
Kwestia zagrań tym razem, chce sprawdzić teorię. Co do ilości to masz racje, za dużo w grze, ale teraz już krótka piłeczka albo MC, który mi sporo zostawi albo outplay i będzie ładny zysk. Nie powiem, zależy mi na tym by konto wytrzymało i by się teoria wejść sprawdziła. Teraz tylko czekać cierpliwie. A wynik jeszcze nie jest imponujący
. Duży DD odpukać poniżej 50% nie złaził, przyrost spory ale jeszcze sporo w grze. Ja nie jakiś mentor co pokazuje wyniki bez floatu i mówi, że system działa. A to co zagrywam to zwykłe PA tylko takie moje PA.