Delikatnie i bez nerwów

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Re: Delikatnie i bez nerwów

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

ajć no posypałem jak zawsze wielkimi lotami. Ale systemik działał bez zarzutów. Jestem bardzo optymistycznie nastawiony do niego :). Przed idiotycznym zagraniam zrobiłem 300% w kilka dni z dd 50% a spokojnie mógłby być DD 30% nawet.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Proszę bardzo nie hejcić za grę teraz :) chociaż mi się należy. Za to uważam, że zrobiłem kawał dobrej ciężkiej pracy jeśli chodzi o to moje nowe podejście do PA i w miarę możliwości będę kombinował z podawaniem wejść na forum. Zalety były by takie:
Wejście nie musi być mega dokładne bo bardziej liczy się TP niż moment wejścia
Wejście nie może być duże, a profity lecą tak czy inaczej szybko jak było widać.
Nie chcę jedynie pokazywać zasad wejścia i wyjścia i nad tym muszę pomyśleć.
Gra musi być przynajmniej na 3-5 par. Nic znajdę znów wolną chwilę po pracy to spróbuje jakoś ogarnąć. Póki co cierpliwie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Pytanie techniczne: jak chcesz testować swoja strategie ?
Nie wszystkie platformy umożliwiają testy na kilku parach jednocześnie.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

To nie EA :) mam na myśli strategię wejść i wyjść :) testuje sprawdzalność wzorów i ryzyka na pozycje. Średnia strata na pozycji wynosiło około 5pkt średni zysk 20-30pkt. z 60 wejść prawie wszystkie na zysku tylko 3 na float ujemne po 50,80,100 pkt. Ogólnie pozycji nie zamykam póki nie stracę pewności, że będą wracać w niedługim czasie. Gra na kilku parach daje mi to, że w międzyczasie zarabiają inne lub zarabiają wahania. No zobaczymy jak to dalej pójdzie. Mnie strasznie podkusiło ładować sellke na NZDUSD :) oczywiście przegiąłem z lotem i pozamykało mi ogół pozycji i spieprzyło wyniki testu :). Ale jestem w miarę zadowolony i ponowie na pewno.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

+200 % a teraz - 98%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Ink. pisze:+200 % a teraz - 98%
Przecież pisze, że delikatnie i bez nerwów :)

Do Ciebie Tekron ~

Jesteś świadomy tego, że nawet jeżeli ten system ma jakikolwiek sens to stawianie wniosków po 2ch dniach testów nie ma NIC wspólnego z jego skutecznością ?
Pominąć należy tutaj fakt, że psychika nie pozwala Ci na grę manualnie chyba jednak..
Wszyscy popełniamy błędy ale Ty nie wyciągasz żadnych wniosków, po każdym MC zerujesz konto do końca otwierając odrazu tą samą pozycje all in i tak w kółko.
Mam nadzieje, że ogarniesz to co robisz źle i się nie poddasz jeżeli trading to Twoja pasja ;)
Powodzenia i mam nadzieję, że przepuszczona kasa to były jakieś wolne środki )

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ink ;D dzięki, przez to spojrzenie nawet tej straty nie czuje :D. Delikatnie i bez nerwów przesrałem sporo kasy :) nie ukrywam. Wolne środki nie znaczy, że przewalić je było fajnie :). Co do systemu to jest skuteczny :) na tylu porach i przy tym w jaki sposób ruch pokrywał się przy tym co miałem rozrysowane to nawet bardzo skuteczny. Jedyne co leży to money management u mnie. Pozycje wielkości niewspółmiernej do ryzyka. Trading lubię i w kosz go nie rzucam. Będę się starał ogarnąć błędy, co do przyczyny trafiłeś w dziesiątke, psychika, mechanizm trochę inny niż pewnie przypuszczasz ale chodzi o psychikę i ten pośpiech. W każdym razie dzięki za otuchę :). Podmienie konto Tekron ze stopki na nowe, postaram się trochę ryzyko ogarnąć, nie bardzo dużo ale trochę. I dalej wejścia systemem. Obecnie kupno USDCHF na jakieś 200 pkt postaram się złapać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

SL i TP ukryte
Otwarte 3 pozycje 0,3 lot.
BUY USD/CHF cena 0,9118
BUY EUR/USD cena 1,3549
BUY GBP/USD cena 1,6032
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Tak jak poprzednio Hedge na parze gdzie jestem pomiędzy poziomami czyli USDCHF. Hedge trzymam do okolic 0,9040 i tam szukam kupna później.
Muszę się bardziej przykładać do analizy bo założenia systemu są bardzo dobre, a mi zdarza się przegapiać sytuacje oczywiste.
Obrazek

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Jak możesz mówić że założenia systemu który zakłada eskpozycję na poziomie 1,2 lota przy 2000 zł depo są dobre ?
Pomijam w ogole fakt tego jaki mamy okres w USA i to, że MC może Cię dopaść po jednym twiccie lub zdaniu w czasie przerwy pomiędzy negocjacjami przy takiej ekspozycji.
Jestem w 99,99% zwolennikiem analizy technicznej ale daj sobie szansę chociaż, aktualnie znowu kręcisz kołem ruletki. Nawet jeżeli analiza jest dobra to ekspozycja jest kosmiczne wielka i to w normalnych realiach, wyjdzie o 17 Boehner powie, że przerywają negocjacje zostaniesz z niczym... on za 10 minut powie, że miał na myśli to, że idą na kawę i stąd przerwa, cena wróci a Ty założysz nowe konto.

Nie chce się wtrącać ale szkoda po prostu pieniędzy, niezależnie od tego jak łatwo lub ciężko Ci one przyszły )

ODPOWIEDZ