Delikatnie i bez nerwów

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Re: Delikatnie i bez nerwów

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Nie wiem kto to jest ten Boner :) i czy USA ma okres :), ale wiem że ekspozycje mam na 0,6 lot przy balance 2130, co daje jakieś 900 zł na 50pkt czyli około 50% depo, a musiałbym mieć pecha by SL przeskoczyło na 2ch parach. Pary na hedge wyłączam SS bo najczęściej wynika to z mojego niedopatrzenia przy otwieraniu pozycji, jeśli nie widzę opcji naprawy zamykam strate, jeśli widzę opcję naprawy blokuje straty do momentu odbicia i czekam na naprawę.
:) a konto nowe pewnie w przyszłym tygodniu, ale mam nadzieje, że nie z powodu MC. Co do wtrącania to się nie wtrącasz i bardzo dobrze, że zwracasz na takie rzeczy uwagę. Pieniążki łatwo nigdy nie przychodzą, przynajmniej u mnie i też uważam, że szkoda by je było stracić, bo i tak już sporo straciłem w krótkim czasie. Chciałbym też się utrzymać na DD max 30%.
Obrazek

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

BUY USD/CHF cena 0,9118
BUY EUR/USD cena 1,3549

to twoje pozycje ktore sam podales, a teraz z forexbilet

5min correlation

EURUSD USDCHF
EURUSD 100 -97.3 EURUSD
USDCHF -97.3 100 USDCHF

hourly correlation
EURUSD USDCHF
EURUSD 100 -98.3 EURUSD
USDCHF -98.3 100 USDCHF

daily correlation
EURUSD USDCHF
EURUSD 100 -97.8 EURUSD
USDCHF -97.8 100 USDCH

nie bierz tego za wymadrzanie, ale jednoczesnie , zajmujesz taka sama pozycje, na tak silnie, przeciwnie skorelowanych parach, przeciez to bez sensu, rownie dobrze mozesz jednoczesnie kupic i sprzedac eu i zahedzowac? widze ze robisz to caly czas w tym dzienniku, mozesz to troche wyjasnic?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Niedługo później zahedgowałem usdchf. W tym systemie, który sobie założyłem chodzi o jednoczesne szukanie celu na górze i na dole i poruszanie się logiczne między nimi.
Otworzyłem jako pierwsze USDCHF long, po czym przeszedłem do kolejnego wykresu i zobaczyłem, że wcześniej mogę urwać zysk z EUR USD i GBPUSD, a USDCHF ma miejsce jeszcze na ruch odwrotny niż bym chciał. Więc logicznym wyjściem było zrobienie hedge a na miejscu TP tego hedge czyli dolnego celu w tym wypadku mam oczekujący BUY już. Czekam więc sobie cierpliwie aż EUR i GBP dokończą swoje i liczę na głębokie ruchy, może przed końcem tygodnia jeśli się uda. Jedyne czego pilnuje to fakt czy dobrze wyznaczę TP, czy nie zebrać zysku wcześniej niż założyłem. Ale muszę ufać też swojej strategii, żeby mieć do niej przekonanie później. Widzę też, że aktualizacje robi mi co 20min myfx, muszę zmienić chyba na to EA co robi co 1min aktualizacje.

W tym momencie to czy EUR i GBP jeszcze spadną uzasadniam tym, że USDCHF ma jeszcze sporo miejsca i cel w górze. A podobało by mi się gdyby wcześniej zanurkowało po dolny tam gdzie mam oczekujące.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

W tym momencie zamknąłem lekki zysk z USDCHF BUY i jestem już tylko w SELL, bo spodziewam się odwrócenia na EU i GU, co daje też większe prawdopodobieństwo końca ruchu w górę na USDCHF. DD już prawie 50%, no ale wejścia na dużych lotach.
Plus jest taki, że jeśli popłynę to będę wiedział, że system mi się przywidział i nie jest sprawny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Powiem też, że mnie to troszkę fascynuje teraz. Bo normalnie grałbym kontrę praktycznie tego co właśnie zagrywam, opierając się na analizie technicznej w moim wykonaniu, a nie dawno zauważyłem kilka zależności i po prostu krwawym sposobem grając kontre nawet samemu sobie chce się utwierdzić w przekonaniu czy to co zobaczyłem ma sens czy sobie dać spokój. A najłatwiej się karać po kieszeni, żeby więcej nie kusiło.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Zostawiam niech sobie tam rozwiąże moją zagadkę za mnie. Zmykam na urodziny do siostry :). Owocnego dnia życzę :)
Obrazek

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Brak samokontroli = wyzerowanie 3 kont!

Dziękuję za ten dziennik, to pozwala mi zobaczyć siebie - jakiś czas temu.

Dlaczego kupiłeś dolara na wszystkich parach? Przecież tam nic nie było, nawet oporu na h1?
Czekałem cały dzień od rana na sprzedaż, w tym tygodniu mogę skończyć swój traiding.

Jakie masz cele odnoście forexu? Emocje?

Z odpowiednim systemem to można wygrywać nawet w ruletkę, to jest gra prawdopodobieństwa, jeżeli tego się nie zrozumie to nie ma po co grać.

P.S. sam wyzerowałem kilka kont , ale zawsze się czegoś nauczyłem. A Ty?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Spore ruchy dziś, dziennik praktycznie wybity. Brak samokontroli dokładnie.
Wracając do założeń strategii to jest ciekawie, bo gdyby nie wielkości pozycji jest ona dalej sprawna. Poczekam co będzie dalej czy odbicia ułożą się tak jak myślę.
P.S. niepotrzebna próba odegrania na NZDUSD maxem konta, czysta głupota z mojej strony kolejny raz.
Próbuje dalej.
Czy się czegoś nauczyłem przy zerowaniu kont. Tak, ale mimo wszystko dalej wiele wyzerowałem. Co do krytyki to na prawdę przyjmuje ze spuszczoną głową bo wiem, że spieprzyłem sprawę wiele razy już. Dziennik prowadzę dalej bo warto jest prowadzić dziennik, może nie tylko ja się uczę na błędach dzięki temu.
Obrazek

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Stary, nie urodziles sie wczoraj i co nie co wiesz o FX. graj od LT do LT.... od wsparcia do oporu i tyle... koniec kropka, wiem, ze trzeba sie troche wysilic w celu narysowania kilku kresek ale to dziala i na prawde nie trzeba kombinowac... pare lat temu tez tak kombinowalem i wiadomo jak to sie konczylo... daj se siana i olej tego calego MYFXBOOKA co by sobie presjii nie robic a zamiast tego po prostu bądz uczciwy sam ze sobą i podawaj wyniki w journalu. Zwykle podsumowanie + screen z wynikami/wykresem wystarczy. Szkoda floty bo do niczego dobrego to nie prowadzi, musisz po prostu sie do tego przyłożyć bez kombinowania jesli chcesz zarabiac systematycznie.

tzw hedging to lipa dla obiboków, uwierz mi, tez to przerabialem i nic dobrego z tego nie ma. moze z jakąś astronomiczną suma 100tys (srednia krajowa) - 1 mln zł (dobra płaca miesieczna) ma to jakis sens by sie z tego utrzymywac bo wtedy faktycznie sie da i mozna sie byczyć bo w koncu i tak wyjdzie na nasze gdy waluta wpadnie w trend, a z drugiej strony to tak jak by grac na slepo. Tym rynkiem rządzi konsekwencja i statystyka.

pozdro

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Hmm ja mam po prostu wrażenie że Tekron siedzi w forexie dla emocji :) .Od 200% zysku w dzień do bankructwa itd. w kółko.
I nie wiem jakie ty Tekron wyciągasz wnioski z każdego wyzerowania konta,skoro zakładasz zaraz kolejne konto i wchodzisz jedną pozycją w taki lewar że po chwili znowu konto idzie w cholorę,po czym mówisz ze twoja głupota itd.
Zadaj sobie pytanie po co otwierasz pozycję.Żeby zarobić czy też po to żeby poczuć dreszczyk emocji? Tylko odpowiedz sobie szczerze.

ODPOWIEDZ