Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

dokladnie, wuza bardzo konsekwentnie realizuje swoj cel czyli wyciecie jak najwiekszej ilosci pipsow a przy okazji robienie sianka. Byla kilkudniowa przerwa a teraz czas na dalszy tradning, dziwie sie dlaczego wieje taka ironia z twojego postu. To jest konto konkursowe, wuza mial juz 100k teraz ma 60k gra bez ryzyka ( ryzykuje tylko potencjalnym zyskiem) gosciu ma skila wie co robi wiec po co mialby wylaczyc platforme z real kasa, grac na demo i marnowac czas. Do 21 listopada daleko, 100k moze peknac na lajcie. A takie alaadriano posty zachowajcie dla siebie nikczemnicy :evilbat: :564:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Ok dzisiaj też jeszcze na szybko, od jutra postaram się o porządne wpisy.

Usd/Jpn Long ~ średnia cena 97,6 ~
Buy limity poniżej 97,3 z większymi w okolicy 96,9

Mamy 4ty test wybitego trójkąta na dziennym wykresie, warto zaryzykować solidniejsze odbicie od tej TL ~

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Wuza pisze:Ok dzisiaj też jeszcze na szybko, od jutra postaram się o porządne wpisy.

Usd/Jpn Long ~ średnia cena 97,6 ~
Buy limity poniżej 97,3 z większymi w okolicy 96,9

Mamy 4ty test wybitego trójkąta na dziennym wykresie, warto zaryzykować solidniejsze odbicie od tej TL ~
Buy Limit z 97,3 zamknięty razem z wejściem z 97,5 ~

Nowy limit na 97,3 oraz 96,9 oba na L ~

Eur/Usd

Short - 1,3535 limity 2x i 4x większy odpowiednio na 1,3555 oraz 1,358 ~

Awatar użytkownika
trust512
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trust512 »

Wuza, Jaki poziom na EU będzie znaczył dla Ciebie zmianę nastawienia na L? ( Czy tak jak wszyscy mówią - 1.37? ) A i czy zbroisz się w oczekujące S'ki pod tym poziomem?
Co do UJ, trójkąt piękny ale nie uważasz, że brakuje nam impetu na L? już kolejny raz testujemy górne ograniczenie a i nawet z powrotem wracamy do zakresu. Czy poziom 97.0 ma dla Ciebie znaczenie na UJ? Ostatnie pytanie - kiedy twoje nastawienie na UJ zmieni się na S? ( To znaczy przy jakim poziomie )
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

trust512 pisze:Wuza, Jaki poziom na EU będzie znaczył dla Ciebie zmianę nastawienia na L? ( Czy tak jak wszyscy mówią - 1.37? ) A i czy zbroisz się w oczekujące S'ki pod tym poziomem?
Co do UJ, trójkąt piękny ale nie uważasz, że brakuje nam impetu na L? już kolejny raz testujemy górne ograniczenie a i nawet z powrotem wracamy do zakresu. Czy poziom 97.0 ma dla Ciebie znaczenie na UJ? Ostatnie pytanie - kiedy twoje nastawienie na UJ zmieni się na S? ( To znaczy przy jakim poziomie )

Na U/J kluczowe będzie 96,9 ~
Przed chwilą przetestowane.
Ogolnie U/J jest bardziej na S ale nie mam nigdy przekonania na Shorty na tej parze.

Eur/Usd tutaj trochę inaczej to wygląda, 1,356-7 powinno dać odbicie i jakąś korektę ale zobaczymy co się będzie działo.

benio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: benio »

witam :)

moglbys cos napisac na temat swoich starych systemow ? czy one były mniej dochodowe ,niż ten który teraz stosujesz ?
jest jakiś punkt zwrotny na twojej drodze - ewolucji ?,który sprawil,ze stales się tak skutecznym trejderem ?
z jakim kapitalem startowym zaczynales ?co możesz zasugerować poczatkujacym ?
dla mnie celem jest tylko 40 tys $ :) na swoje mieszkanie :) a Ty pokazales,ze marzenia mogą się spelniac :)
gratuluje gry
serdecznie pozdrawiam
Benio.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Czas zacząć tydzień ;)

Usd/Jpn Long 96,9 czyli wspomniany wcześniej poziom krytyczny dla dalszych wejść long.
Dzienny trend jest spadkowy więc to zagranie w przeciwnym kierunku ale z uwagi na siłę i znaczenie tego poziomu dla mnie warty wejścia.
Wstępne tp w okolicy 97,3-4 ~

@Benio Moje stare systemy były podobne do tego co stosuje większość, sztywny RR, sztywny sl itp. i to się po prostu w moim akurat przypadku nie sprawdzało, za często po obraniu dobrego kierunku i planu wycinał mnie sl niemal w punkt.
Ostatni miesiąc pokazał jak dużo nauki jeszcze przede mną więc do miana skutecznego tradera i spełnienia marzeń droga jeszcze bardzo daleka ;)
Narazie tak naprawdę udało mi się ( o ile nic nie zepsuje do grudnia ) tylko zwiększyć kapitał na dalszą grę i zapewnić sobie trochę dodatkowej kasy na nowe zabawki:)

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Wuza jak rozwiazales sprawe wycinania sl?Bo mam to samo.Bardzo czesto lapie dobry kierunek,ale przed ruchem w danym kierunku najpierw robia cofke i wycinaja mnie prawie w punkt,czasem idealnie w punkt.Grac bez sl sie boje a jak stawiam dluzszy sl to tez mnie siegna :/

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Piter80 pisze:Wuza jak rozwiazales sprawe wycinania sl?Bo mam to samo.Bardzo czesto lapie dobry kierunek,ale przed ruchem w danym kierunku najpierw robia cofke i wycinaja mnie prawie w punkt,czasem idealnie w punkt.Grac bez sl sie boje a jak stawiam dluzszy sl to tez mnie siegna :/
Wtrace swoje 2 grosze :p

Jesli sciaga Ci SL kiedy ustawiasz go szeroko to skad stwierdzenie ze bardzo czesto lapiesz dobry kierunek?

To raczej kwestia optymalnej egzekucji na ktora sklada sie wiele czynnikow, miedzy innymi SL. Jesli statystycznie kurs obraca sie na twoim SL (prawdopodobnie kladzie go tam wiekszy kolektyw graczy) to nic prostszego... tam szukaj wejscia :)

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

ruchy ceny przeważnie poruszają się od do linii S/D teraz kwestia jak dobrze jest je wyrysować dobrym wskaźnikiem jest adx głownie jego jedna linia. Na wsparciach czy oporach stop może być faktycznie załapany i nie ma co się dziwić. Lepiej jest wejść w rynek trochę później niż wchodzić w momencie przeciwnym do kierunku ruchu ceny. Spróbuj użyć fraktali i grać oczekująco skoro łapie ci stopy na niższym interwale czasowym

ODPOWIEDZ