BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Panie Andrzeju, próbowałem się z Panem kontaktować, ale niestety pod zdefiniowanym u nas w systemie numerem telefonu nikt nie odpowiada. Stąd napiszę tu, chociaż uważam że w przypadku tej sprawy to ostatnie właściwych miejsc i pisanie zamiast rozmowy chyba spowodowało że mamy tak naprawdę nieporozumienie a nie problem.
Niezależnie od tego co Pan sądzi o naszym mechanizmie pobierania opłat, on działa tak jak działa i uważamy że jego logika jest przemyślana i ma sens. Dodam tylko, że dlatego wymagamy świadomego włączenia pakietu, jak również złożenia elektronicznej dyspozycji wyłączenia, bo my też na bazie miesięcznej rozliczamy się z dostawcami z opłat licencyjnych. Jeśli 10,000 Klientów w danym miesiącu deklaruje że korzysta, to płacimy za 10,000 licencji w danym miesiącu. Jeśli na koniec miesiąca jeden z nich nie ma środków aby zapłacić za zamówiony pakiet, to jest to strata biura.
Nawet jeśli Pan uważa że ten mechanizm nie ma sensu, te dwie opłaty zostały już naliczone. I właśnie w trosce o nasze przyszłe relacje z Klientami już na samym początku zaproponowaliśmy przecież zwrot tych opłat, pod warunkiem przeniesienia do nas obrotów - nie ważne czy na FX, czy na GPW. W przypadku FX napisałem wyraźnie że po zrealizowaniu zadeklarowanego obrotu, zwrócimy kwotę na rachunek. W przypadku GPW, rozliczylibyśmy tą opłatę w prowizji. Tak czy inaczej Pan te środki odzyska. Napisałem jak otworzyć konto (każde otwiera się tak samo). Jeśli są tu nadal jakieś wątpliwości, proszę o telefon do nas, pomożemy.
Nie rozumiem, czego brakuje aby zamknąć sprawę?
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

daromanchester pisze:
otóż zgodnie z regulaminem wyłudzili Panowie prawie 600zł opłat za nie korzystanie z serwisu w pakiecie zielonym Max.
:wall: :wall: :wall:
Jak można zgodnie z regulaminem coś wyłudzić?
Albo się zgodziliśmy świadomie na regulamin albo się jest ...[autocenzura]
Tak samo jest z każdym bankiem w PL czy za granicą gdy mamy na początku z konto zero opłat i potem pobierają nam opłatę.
I g.... kogo obchodzi czy był w szpitalu czy nie umiał czytać.
Mają nam nie pobierać opłat bo tak!!! a jak nie to napiszemy na nich posta na forum filatelistycznym jacy są do bani!!!
Jak ja nie cierpię takich frustratów którzy za swoje błędy katują innych w internecie... za jakie grzechy!?!?!?
Zgadzam się całkowicie. Może i Bossa nie jest dla mnie partnerem ale Regulaminy należy czytać. I myślę, że Pan Sebastian wcale nie musi proponować Ci żadnych rozwiązań. Andrzej, dałeś ciała i tyle.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

s_zadora pisze:Panie Andrzeju, próbowałem się z Panem kontaktować, ale niestety pod zdefiniowanym u nas w systemie numerem telefonu nikt nie odpowiada. Stąd napiszę tu, chociaż uważam że w przypadku tej sprawy to ostatnie właściwych miejsc i pisanie zamiast rozmowy chyba spowodowało że mamy tak naprawdę nieporozumienie a nie problem.
Niezależnie od tego co Pan sądzi o naszym mechanizmie pobierania opłat, on działa tak jak działa i uważamy że jego logika jest przemyślana i ma sens. Dodam tylko, że dlatego wymagamy świadomego włączenia pakietu, jak również złożenia elektronicznej dyspozycji wyłączenia, bo my też na bazie miesięcznej rozliczamy się z dostawcami z opłat licencyjnych. Jeśli 10,000 Klientów w danym miesiącu deklaruje że korzysta, to płacimy za 10,000 licencji w danym miesiącu. Jeśli na koniec miesiąca jeden z nich nie ma środków aby zapłacić za zamówiony pakiet, to jest to strata biura.
Nawet jeśli Pan uważa że ten mechanizm nie ma sensu, te dwie opłaty zostały już naliczone. I właśnie w trosce o nasze przyszłe relacje z Klientami już na samym początku zaproponowaliśmy przecież zwrot tych opłat, pod warunkiem przeniesienia do nas obrotów - nie ważne czy na FX, czy na GPW. W przypadku FX napisałem wyraźnie że po zrealizowaniu zadeklarowanego obrotu, zwrócimy kwotę na rachunek. W przypadku GPW, rozliczylibyśmy tą opłatę w prowizji. Tak czy inaczej Pan te środki odzyska. Napisałem jak otworzyć konto (każde otwiera się tak samo). Jeśli są tu nadal jakieś wątpliwości, proszę o telefon do nas, pomożemy.
Nie rozumiem, czego brakuje aby zamknąć sprawę?
Proszę Szanownego Pana.
Sam sobie Pan zaprzecza bo jeśli piszę Pan:
"jeśli na koniec miesiąca jeden z nich nie ma środków aby zapłacić za zamówiony pakiet, to jest to strata biura"
to dlaczego powiększacie sobie tą stratę w następnym miesiącu??? Logiczne jest , że skoro macie stratę w tym miesiącu to nie powinniście dopuścić do straty w następnym-- a Wy to robicie.Dziwne trochę nieprawdaż?

-- jeżeli się Pan tak uważnie przyjrzał tej konkretnej sytuacji to po co mi Pan wskazuje link do otwarcia rachunku??
Przecież widzi Pan , że mam otwarte rachunki zarówno GPW jak i Forex.
Tak się Pan uważnie przyjrzał!
Numer kontaktowy zarówno, który podałem przy zgłoszeniu jak i widniejący u Was w systemie jest ok.
Z racji wykonywanego zawodu jestem dostępny pod nim non stop.Jeśli dzwoni Pan z numeru zastrzeżonego to niestety nie mam jak oddzwonić. Proszę spróbować zadzwonić z normalnego numeru.
Dlaczego Wasi pracownicy nie odpisują na maile?

Pisze Pan:
"W przypadku FX napisałem wyraźnie że po zrealizowaniu zadeklarowanego obrotu, zwrócimy kwotę na rachunek.."

tak a gdzie tak niby Pan napisał? Jaki to niby miałby być ten zadeklarowany obrót????
Oczekuje info w tej sprawie albo na priv albo telefonicznie.
Nie wspominam o odpowiedzi na maila od Waszego pracownika-- bo norma jest , że nie odpowiadacie.

-- czw 26-09-2013, 10:29 --
Ink. pisze:Andrzej prawie wszędzie jest tak iż jeśli coś jest płatne i ma m-c darmowy a kolejne są płatne to dezaktywacja/wyłączenie następuje dopiero po 2 nieopłaconych okresach, ( telefon, telewizja, wszystko ),

Drugie pytanie czy sam świadomie aktywowałeś sobie ten pakiet czy zrobił to broker automatycznie? jeśli sam to zrobiłeś bez czytania regulaminu sam sobie jesteś winien i tyle
Otóż kolega tu się myli.
Nietrafne jest porównanie tej opłaty za pakiet do opłat za internet czy telefon.
Te opłaty są za usługi postpaid-- zawsze płatne z dołu bo przychodzi FV.Poza tym włączone są świadomie przez użytkownika a nie w formie testu na 1 miesiąc.
Gdyby Ci ktoś dał na próbę starter telefoniczny za free na miesiąc--ot tak do testu a pózniej naliczał opłaty bo zapomniałeś wyłaczyć-- to jest ok czy nie.

Na dzień dzisiejszy żaden znany mi Broker-- czy to będzie Alior, BZWBK, Raiifeisen , BPH nie dopuści do takiej sytuacji, że masz na koncie zero i przedłuzaja Ci pakiety doprowadzając do debetu. Dlatego piszę, że prawie wszyscy tak nie postepują jak Bossa.Raz , że nie wpędzają klienta, który może nie pamięta w debet a dwa , że sami nie są stratni.

Dlatego cały czas piszę , że uważam praktyki stosowane przez Bossa jako nieuczciwe nie mające nic wspólnego z dobrymi zasadami.Nie pisze jednak , że są nielegalne.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Panie Andrzeju, tylko dwie ostatnie sprawy - niestety nie mogę nawet sugerować publicznie że ma Pan lub nie ma Pan u nas rachunku. To są drobne szczegóły związane ze specyfiką pracy w naszej branży o których Klienci mogą nie wiedzieć, ale ich nie przestrzeganie rodzi poważne konsekwencje.
Po drugie nic nie wiem o żadnym nie odpowiedzianym zgłoszeniu od naszego Klienta. Pana sprawę znam dobrze i o ile zapytania były kierowane na właściwy adres, dostał Pan odpowiedzi, zarówno od pracownika naszego Wydziału Obsługi Klienta, ode mnie mailowo i publicznie na forum - bo tak jak widzę koniecznie Pan chciał. We wszystkich pisaliśmy o tej samej propozycji. Mam nadzieję że Pan ją przyjmie, zapytamy o to już telefonicznie.
Proszę wybaczyć, ale nie chcę wracać już do tej sprawy publicznie na forum.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

s_zadora pisze:Panie Andrzeju, tylko dwie ostatnie sprawy - niestety nie mogę nawet sugerować publicznie że ma Pan lub nie ma Pan u nas rachunku. To są drobne szczegóły związane ze specyfiką pracy w naszej branży o których Klienci mogą nie wiedzieć, ale ich nie przestrzeganie rodzi poważne konsekwencje.
Po drugie nic nie wiem o żadnym nie odpowiedzianym zgłoszeniu od naszego Klienta. Pana sprawę znam dobrze i o ile zapytania były kierowane na właściwy adres, dostał Pan odpowiedzi, zarówno od pracownika naszego Wydziału Obsługi Klienta, ode mnie mailowo i publicznie na forum - bo tak jak widzę koniecznie Pan chciał. We wszystkich pisaliśmy o tej samej propozycji. Mam nadzieję że Pan ją przyjmie, zapytamy o to już telefonicznie.
Proszę wybaczyć, ale nie chcę wracać już do tej sprawy publicznie na forum.
wysyłam Panu na priv wykaz maili z datami na które nie uzyskałem odpowiedzi.
Oczekuje także odpowiedzi na priv lub tel. jaki to niby ma być zadeklarowany obrót-- konktetny rząd wielkości.

-- czw 26-09-2013, 11:02 --

Kończąc ten wątek dodam tylko 2 istotne informacje o czym chyba pracownicy Bossa nie wiedzą:

1. Na dzień dzisiejszy nie ma mozliwości przeniesienia rachunku brokerskiego od jakiegokolwiek broka do innego.
Owszem można transferować papiery ale rachunku się nie da przenieść.Przenieść to można rachunek bankowy.
Panowie z Bossa -- wstyd.

2. Rachunku FX ani instrumentów na nim zdeponowanych w ogóle nie da się przenieść.

Pozdrawiam wszystkich inwestorów i jeszcze raz zwracam uwagę, że moje posty dotyczące Bossa miały na celu pokazanie praktyk jakie stosuje ten Brok a które dalekie są od dobrych zasad rządzących u przyjaznego inwestorom Broka.

Oczywiście nie ma tu mowy o działaniu niezgodnym z prawem.

Wszystko jest zgodne z prawem i z regulaminem a szczególnie z punktami publikowanymi małą czcionką z gwiazdkami.

Podejście do Biznesu oraz do inwestorów, z których żyje dany Brok przedstawiłem na podstawie własnych doświadczeń.

trav
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trav »

Z rok temu miałem podobną sytuacje z pakietem notowań ale zrobiłem przelew i o sprawie zapomniałem. Gdybym wtedy wiedział, że jest możliwość negocjacji tych opłat np. w obrocie na forexie to skorzystałbym. :D

Szkoda, że w tym roku nie ma konkursu. Widocznie brokerom się już to nie opłaca.
Czy spadamy, czy rośniemy to jesteśmy zarobieni.

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

Kiedyś już pytałem i nikt mi nie odpowiedział, to spróbuję jeszcze raz.
Jaka może być przyczyna że nie mogę otworzyć demo, realny działa normalnie?

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

Co masz na myśli, pisząc: " nie mogę otworzyć demo" ?
Z poziomu www czy z MT4 ?
Przed chwilą testowo otworzyłem kolejne demo z MT4 i działa.
Może masz starą wersję MT4 ? Może masz nieaktualny serwer demo w MT4 ?

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

rem pisze:Co masz na myśli, pisząc: " nie mogę otworzyć demo" ?
Z poziomu www czy z MT4 ?
Przed chwilą testowo otworzyłem kolejne demo z MT4 i działa.
Może masz starą wersję MT4 ? Może masz nieaktualny serwer demo w MT4 ?
Z MT4, werja 4.00 Build 509
Co to znaczy nieaktualny serwer demo?
Nie wykrywa w ogóle serwera przy zakładaniu demo.

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

mzyska pisze: Co to znaczy nieaktualny serwer demo?
Nie wykrywa w ogóle serwera przy zakładaniu demo.
Wypakuj załączony plik: BossaFX-Demo.srv
do podkatalogu: \config (znajdziesz go wewnątrz zainstalowanego u Ciebie MT4 )
Serwer demo powinien się pojawić na liście.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ