DayTrading: Czwartek 19.09.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 wrz 2013, 00:00

Wzrost
20
36%
Bez zmian
7
13%
Spadek
28
51%

Liczba głosów: 55

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 19.09.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

19.09. Waszyngton (PAP/Bloomberg) - Liczba osób ubiegających się po raz pierwszy o zasiłek dla bezrobotnych w ubiegłym tygodniu w USA wzrosła o 15 tys. wobec poprzedniego tygodnia i wyniosła 309 tys. - poinformował Departament Pracy USA.

Ekonomiści z Wall Street spodziewali się, że liczba nowych bezrobotnych wyniesie 330 tys.

Liczba bezrobotnych kontynuujących pobieranie zasiłku wyniosła 2,787 mln w tygodniu, który skończył się 7 września - podał Departament Pracy. Tutaj analitycy spodziewali się 2,900 mln osób. (PAP)

fdu/ ana/ :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Nie wiecie co powiedział dziś Kuroda.
Bo patrząc po wykresie ujka to chyba że potrafią szybciej i mocniej szmacić swoja walutę. :lol:

ciekawe jak skończą dzienna ale na razie wygląda ładnie prowzrostowo :lol:

i jeszcze to

"Amerykanie nie naprawili komputerów. Liczba bezrobotnych wciąż wątpliwa

W minionym tygodniu liczba osób ubiegających się o zasiłek dla bezrobotnych wyniosła w USA 309 tys. wobec oczekiwanych 330 tys. Dane wciąż budzą kontrowersje, ze względu na wciąż niedokończone wdrożenie nowego systemu komputerowego."

ot szulernia
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

ss80
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ss80 »

atlanticos pisze:a ja mam nieodparte wrażenie że na parach z dolarem zapowiadają się bardzo ciekawe (niedźwiedzie) świece tygodniowe...
Nie tylko Ty masz takie wrażenie. Mój nochal mi podpowiada że za wysoko co niektóre waluty wyskoczyły. Czekam teraz na dojście do oporów i zobaczymy co się stanie.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Ladny ktos kapital cisnie w dolara. Nie zdziwilbym sie gdyby kolejna swieca tygodniowa pokryla ostatnie dwie wzrostowe. W ch*j sztucznie mi to wyglada. Jutro jak sie carno zrobinw 3 wiedzmy to sie wszyscy posramy ze smiechu :-)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

atlanticos pisze:a ja mam nieodparte wrażenie że na parach z dolarem zapowiadają się bardzo ciekawe (niedźwiedzie) świece tygodniowe...
Jak przekręcą te wzrosty to wtedy dopiero wkurzą tych co poczyścili depa :) ale na to jeszcze kilka dni trzeba cierpliwie poczekać. Tak wiele czytam dziś o dalszych wzrostach w różnych analizach, że cel jakim było przekręcenie rynków na wzrosty przed ewentualnymi spadkami wczoraj osiągnęli... Ciekawe ile Bernanke za to dostał :) ale to bardzo luźne przemyślenia... jak pisałem czekam na świece tygodniowe i potwierdzenia poprzez wybicia TL na kiwi, edku, kangurze, kablu... wszędzie sytuacja jest podobna.
Drukuja, drukuja i bedą drukować
Dopiero wzrost inflacji umocni dolara
Stad, konsolidacja lub wzrosty
Istotne beda interesy duzych instytucji finansowych ktore bronione bedą nad poziomem 1.35 i pod 1.30 - mediana ok 1.33 odchylenia obstawiam max 400 pips

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

na eurpln swieczka dzienna juz wyglada przyzwoicie... o tygodniowej nie wspomne gdyby na podobnym lub wyzszym poziomie miala sie domknac :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Głupol »

Kurde jakie dobre dane ..... niezłą szopke wczoraj zrobili dziady ....

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Benek odchodzi to musi sobie "odprawę" wypracować przez ostatnie kilka miesięcy :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Zloto wziete po 1360 zobaczymy czy pejsy podciagna :D

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Głupol »

:564: ....ale dobrze pisałeś " o lepkich rączkach " przeciez taka władze jaka ma w jednym slowie aż kusi , aby wykorzystać ..... zadano mu pytanie " Jak szef FED może sie tak pomylić ... na przestrzeni kilku miesiecy , co do prognoz" .... po co w czerwcu sygnalizował .... coś dokladnie innego

-- Dodano: 19 wrz 2013, 16:23 --

wiecie co mnie dziwi jako "głupola" .... pewnie dlatego ,że nie mam doświadczenia , ale czemu teraz gdzie otwarły się wrota do 1,37 baaa 1,41 jak chciałby kostecki , czemu nie ma zdecydowanego skoku na kase , czemu nie kwapia sie , praktycznie czekałem dzis na reakcje , albo kontynuacje jazdy , albo na kontrreakcje, na wczorajsza przesadzoną reakcje rynku , ... cisza przed burzą i ruszamy , czy to niezdecydowanie , ma jakaś sugestię ?przy tak wydawałoby sie .... jednoznacznej sytuacji na rynku ...

Zablokowany