czy poza rayzeel,jest tu jeszcze ktoś normalny?.
O ,czym Wy w ogóle piszecie?,czy Wy czytacie to o czym piszcie?.
Krótko,jeżeli ktoś ma możliwość podpatrzenia normalnego i prawdziwego rynku czy poprzez Blomberga,czy ma konto realne,
niech sobie odpowie tylko na jedno pytanie dlaczego na prawdziwym rynku // piszę o najpłynniejszych walutach,inedxach czy najpłynniejszych akcjach// nie ma poślizgów i luk cenowych podczas gdy u pozostałych są w tym samym czasie poślizgi i luki na 3-5-20 i więcej pipsów.// nie pisząc już o tym że można tam tysiące lotów wrzucić,gdy tymczasem u brokerów nie regulowanych to powyżej 1 lota mogą być nie miłe zagrywki..,ponieważ to dla niego jak klient zarabia to jest za dużo....///
o,czym my w ogóle rozmawiamy?.
Pozdrawiam
HFT- handel wysokich częstotliwości - pytania
Re: HFT- handel wysokich częstotliwości - pytania
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Wszystkie cienie to HFT/Bledne zlecenia na kompletnie różnych rynkachzz pisze: niech sobie odpowie tylko na jedno pytanie dlaczego na prawdziwym rynku // piszę o najpłynniejszych walutach,inedxach czy najpłynniejszych akcjach// nie ma poślizgów i luk cenowych podczas gdy u pozostałych są w tym samym czasie poślizgi i luki na 3-5-20
http://stooq.pl/q/?s=mfa.us&c=5m&t=c&a=lg&b=0
http://stooq.pl/q/?s=^shc
Każdy z tych rynków jest ultra płynny i ma luki i poślizgi oraz pełno błędów co więcej nie masz zielonego pojęcia ile i jakie są oferty (USA).Bo nie ma tego twojego ,,prawdziwego rynku''-są tylko zdecentralizowane ,,butiki'' oferujące te same walory.Poza tym co to jest ,,płynny'' rynek ?W shanghai'u dano złe zlecenie kupna po cenei rynkowej na przeszło miliard dolarów (prawdziwy miliard a nie jakieś loty z depo 100 dolarów) i co,to jest niepłynny rynek ?
Poślizgi są często właśnie SKUTKIEM HFT-po prostu widząc jakąś sytuację wycofują wszystkie zlecenia (jak np w sławetnym ,,dużym'' flash crashu)albo natychmiast realizują widząc jakąś ofertę przez co dla przeciętnego gracza poślizg... jest 2x większy niż byłby bez HFT.
Camaro69,Szacun również dla Ciebie.
Wytłumacz mi jednak ,dlaczego jak zrobię dobrą analizę,na prawdziwym rynku nie mam poślizgu,a w tym samym czasie na imitacji prawdziwego rynku /// czyli broker MM// mam rekwoty,lub na rynku ECN mam w tym samym czasie poślizgi?.
Pozdrawiam
Wytłumacz mi jednak ,dlaczego jak zrobię dobrą analizę,na prawdziwym rynku nie mam poślizgu,a w tym samym czasie na imitacji prawdziwego rynku /// czyli broker MM// mam rekwoty,lub na rynku ECN mam w tym samym czasie poślizgi?.
Pozdrawiam
Na prawdziwym rynku nie masz poślizgu, bo ciężko mówić o poślizgu na rynku, do którego nie ma się dostępu, nieprawdaż zz?
Dokładnie,Pablo,o to chodzi,i próba odpowiedzi co robić.Pablo90 pisze:Na prawdziwym rynku nie masz poślizgu, bo ciężko mówić o poślizgu na rynku, do którego nie ma się dostępu, nieprawdaż zz?
Pozdrawiam
Po co coś robić? Mi tam dobrze u brokerów, w porównaniu do tego co było kilka lat temu dziś są nieporównywalnie lepsze warunki do handlu. Nie oszukujmy się zz jeśli nie potrafisz zarabiać u brokerów i płaczesz z powodu < 1 pips prowizji na głównych parach to chyba najwyższy czas zmienić hobby. I nie pomoże Ci tu ani dostęp do interbanku ani HFT. Przykro mi ktoś musiał Ci to uświadomić XD
No właśnie o czym ? ZZ potrafisz wskazać KONKRETNY symbol, dzień godzinę, minutę gdzie "u pozostałych" miałeś poślizg a na mitycznym prawdziwym rynku nie ?zz pisze: niech sobie odpowie tylko na jedno pytanie dlaczego na prawdziwym rynku // piszę o najpłynniejszych walutach,inedxach czy najpłynniejszych akcjach// nie ma poślizgów i luk cenowych podczas gdy u pozostałych są w tym samym czasie poślizgi i luki na 3-5-20 i więcej pipsów.//
o,czym my w ogóle rozmawiamy?.
Możesz wrzucić np. jakieś screeny to pokazujące - czy może tylko słyszałeś, że tego poślizgu gdzieś tam nie było ?
dzięki Camaro69,chciałbym abyś dał te poślizgi na rynku E/$ ,DAX, SP-500Camaro69 pisze:Wszystkie cienie to HFT/Bledne zlecenia na kompletnie różnych rynkachzz pisze: niech sobie odpowie tylko na jedno pytanie dlaczego na prawdziwym rynku // piszę o najpłynniejszych walutach,inedxach czy najpłynniejszych akcjach// nie ma poślizgów i luk cenowych podczas gdy u pozostałych są w tym samym czasie poślizgi i luki na 3-5-20
http://stooq.pl/q/?s=mfa.us&c=5m&t=c&a=lg&b=0
http://stooq.pl/q/?s=^shc
Każdy z tych rynków jest ultra płynny i ma luki i poślizgi oraz pełno błędów co więcej nie masz zielonego pojęcia ile i jakie są oferty (USA).Bo nie ma tego twojego ,,prawdziwego rynku''-są tylko zdecentralizowane ,,butiki'' oferujące te same walory.Poza tym co to jest ,,płynny'' rynek ?W shanghai'u dano złe zlecenie kupna po cenei rynkowej na przeszło miliard dolarów (prawdziwy miliard a nie jakieś loty z depo 100 dolarów) i co,to jest niepłynny rynek ?
Poślizgi są często właśnie SKUTKIEM HFT-po prostu widząc jakąś sytuację wycofują wszystkie zlecenia (jak np w sławetnym ,,dużym'' flash crashu)albo natychmiast realizują widząc jakąś ofertę przez co dla przeciętnego gracza poślizg... jest 2x większy niż byłby bez HFT.
Co do Shanghaju,to jest właśnie piękne,to pokazuje czym jest i jak ważny jest płynny rynek,wrzucają 1-7 mld $ przez pomyłkę i nic się nie dzieje,wyobraż sobie teraz co by było jakby te 1-7 mld $ poszło do brokera co ma np. 50 tyś Euro kapitału własnego.
Co do butików ,napisałem co trzeba zrobić aby znaleść się w prawdziwym arkuszu zleceń,a nie u ,,butikowca,,
Miałem krótką przygodę z i podgląd pod prawdziwy rynek,w sytuacji gdy nic się nie działo ,nie było poślizgu,a u innego brokera ECN były poślizgi na 2-3 pip,rozmawiałem z doświadczonymi traderami twierdzili to samo,że na CME nie było poślizgu np. SP-500 a u innych brokerów były w tym czasie poślizgi.
Jeżeli coś wiecie w tym temacie to piszcie.
Pozdrawiam
Ja rozmawiałem z papieżem i mówił że wszędzie są poślizgi.
Jeżeli nie pojawią się tu konkrety - screen z poślizgami + drugi z tej samej sytuacji bez, tak jak prosił pablo i green - temat zamykam. Od dawna nie ma tu nic nowego, tylko zz leje wodę i swoje wymysły NIGDY nie poparte żadnymi dowodami.
Jeżeli nie pojawią się tu konkrety - screen z poślizgami + drugi z tej samej sytuacji bez, tak jak prosił pablo i green - temat zamykam. Od dawna nie ma tu nic nowego, tylko zz leje wodę i swoje wymysły NIGDY nie poparte żadnymi dowodami.
To zanim temat zostanie zamknięty chciałbym jeszcze zadać pytanie które mnie gryzie.
Zauważyłem że wygłaszane tu poglądy są bardzo intensywne w sensie "dlaczego tego nie rozumiesz skoro mam racje"
Nie chciałbym nikogo kwestionować tylko chodzi mi o dotarcie do wiedzy która mnie interesuje.
Czy ktoś z was dysponuje komputerem który jest bezpośrednio podłączony do giełdy tak jak to opisywali w programie ?
Albo był podłączony albo zna kogoś takiego.
Zawsze mnie zastanawiały rozbieżności w kursach od różnych brokerów i słyszałem takie sformułowanie że kurs jest dostarczany od "dostawcy płynności".
Zastanawiam się czy da radę tak zrobić żeby w miarę zwiększających się dochodów eliminować kolejnych pośredników z tego procesu i rozumiem że ostatecznie znalazłbym się w sytuacji gdzie za odpowiednią opłatą mój komputer byłby podłączony do giełdy i widziałbym oferty poszczególnych uczestników rynku.
Takie informacje można by dodatkowo wykorzystać.
Zastanawiam się czy jest to kwestia ceny czy są ograniczenia prawne żeby wszyscy mieli równe szanse.
Jak się dowiedziałem o HFT i że mogą to robić prywatne osoby to mam wrażenie że nie ma ograniczeń prawnych.
I ciekawi mnie też czy można stworzyć komercyjną giełdę czy tylko Państwa mają takie prawo.
Pozdrawiam.
EDIT:
Gdyby się okazało że tylko Państwa mogą mieć giełdę to można kupić Od Rosji kilka kilometrów kwadratowych i utworzyć nowe państwo Szuflandia
Zauważyłem że wygłaszane tu poglądy są bardzo intensywne w sensie "dlaczego tego nie rozumiesz skoro mam racje"
Nie chciałbym nikogo kwestionować tylko chodzi mi o dotarcie do wiedzy która mnie interesuje.
Czy ktoś z was dysponuje komputerem który jest bezpośrednio podłączony do giełdy tak jak to opisywali w programie ?
Albo był podłączony albo zna kogoś takiego.
Zawsze mnie zastanawiały rozbieżności w kursach od różnych brokerów i słyszałem takie sformułowanie że kurs jest dostarczany od "dostawcy płynności".
Zastanawiam się czy da radę tak zrobić żeby w miarę zwiększających się dochodów eliminować kolejnych pośredników z tego procesu i rozumiem że ostatecznie znalazłbym się w sytuacji gdzie za odpowiednią opłatą mój komputer byłby podłączony do giełdy i widziałbym oferty poszczególnych uczestników rynku.
Takie informacje można by dodatkowo wykorzystać.
Zastanawiam się czy jest to kwestia ceny czy są ograniczenia prawne żeby wszyscy mieli równe szanse.
Jak się dowiedziałem o HFT i że mogą to robić prywatne osoby to mam wrażenie że nie ma ograniczeń prawnych.
I ciekawi mnie też czy można stworzyć komercyjną giełdę czy tylko Państwa mają takie prawo.
Pozdrawiam.
EDIT:
Gdyby się okazało że tylko Państwa mogą mieć giełdę to można kupić Od Rosji kilka kilometrów kwadratowych i utworzyć nowe państwo Szuflandia