Brokers Star

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Re: Brokers Star

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

dominik88 pisze:ha ha ha
ciekawe kiedy broker "szybszy niż błyskawica" zwinie żagle z kasą "trejderów" , a raczej łowców promocji :D
ale bo ten drugi, co jest MM i STP i ECNem w jednym z dźwignią 1:888 :D
jak się oszczędza na kosztach i wpłaca kasę do smiesznego broka to trzeba się liczyć z takimi akcjami, to samo armada na dzień dzisiejszy, ma takie same zabezpieczenia czyli pic na wodę, mimo ze mam tam konta, to regularne wypłaty a dwa większa kasa u innego broka. Co do tego jak mówisz MM i STP, ma przynajmniej regulacje UE a dwa jest już na rynku dosyć więc jest bardziej wiarygodny od takiej armady.

Sorki za OT

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

mir.mor pisze:prosze przekleilem na hostuje:
http://hostuje.net/file.php?id=0a1497f5 ... e65ddbec96

Bez watpienia dokument jest oficjalny i według niego występujący Michał Woźniak jest/był współwłaścicielem a nie pracownikiem i to zwolnonym jak on sam probuje sugerowac w mailach wysylanych do klientow. Glowna wspolwlascicielka (wieksozsc udzialow) jest byla Dominika Pajor - jest nawet adres zameldowania - jak ktos z Warszawy mozna zapytac owa Pania co o sprawie sadzi.
Mniemam, że wspomniana Pani niewiele Ci powie ....
Zdaje się, że jest ona (miasto i wiek się zgadza) również prezesem firmy ProGOLD Sp. z o.o:
http://krs.wyborcza.biz/firma/szczegoly ... cia-413857

A ta firma (mająca inwestować w metale szlachetne) z kolei figuruje na liście ostrzeżeń knf:
http://bip.knf.gov.pl/?l=/Urzad_Komisji ... index.html

ciekawe ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Ładne kwiatki, czyżby drugi Amber ?

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Microbi pisze:Ładne kwiatki, czyżby drugi Amber ?
Niestety ale na ten moment wszystko na to wskazuje...

edit:
Chociaż teraz widze ze na ich oficjalnej stronie jest informacja o tych problemach o ktorych juz wiemy, ale po historii z AG wyglada to jak gra na zwloke.

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Zdecydowanie nie ta skala...

Żal mi osób, które uwierzyły w sformułowania typu :
Akhh pisze:
Mają lepsze regulacje niż w Polsce, smutna prawda.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Skala jasne, ale jeśli wał to też w postaci ładnego opakowania.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

mikolaj2 pisze: Żal mi osób, które uwierzyły w sformułowania typu :
Akhh pisze:
To pokazuje że trzeba ważyć słowa i nie wychodzić przed szereg, tym bardziej jeśli firmuje się coś własnym nazwiskiem.
Taki jest los IB i mogło trafić na każdego. Aczkolwiek trzeba uważać z zachwalaniem bo kasa to nie wszystko a reputacje odzyskać jest potem ciężko.
Zawsze ktoś się potem znajdzie kto wypomni w stylu - "....ten nowy broker jest tak samo dobry jak zachwalany wcześniej przez ciebie BS?"
Ja mam tylko jedną radę na przyszłość dla Akhh jeśli chce działać w tej branży. Wycofaj się z programów afiliacyjnych opcji binarnych.
To jest pole minowe pełne przekrętów. Wiem że obiecują gruszki na wierzbie ale nic nie jest za darmo.
Już lepiej samemu zostać brokerem opcji i kręcić wały niż za kogoś świecić oczami, czasem nawet tylko za obietnicę dużych prowizji.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2013, 14:08 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

mikolaj2 pisze:
Zdecydowanie nie ta skala...

Żal mi osób, które uwierzyły w sformułowania typu :
Akhh pisze:
Sorry, ale co to ma do rzeczy.

Nawet jak masz najlepszą regulację i audyt co tydzień to w trakcie tygodnia może coś wyskoczyć - złe zarządzanie ryzykiem, nieuczciwy pracownik etc. etc.

Co do Opcji Binarnych to staram się wybierać uważnie tylko dużych graczy.
Chociaż porównując np. do rynku Forex jeszcze kilka lat temu jest dużo lepiej. Taki FXCM np. największy broker świata oprócz Japonii też dawał poślizgi, manipulował przy feedzie etc. Tak samo jak np. Oanda co sam doświadczyłem razem z grupą ludzi w 2008 roku, którzy weszli w robota GAT (który zarobił i tak).

Pewne rzeczy są nie do przewidzenia. Poza tym ja nigdy nie promuję konkretnego brokera mówiąc ten jest super ekstra. Po to jest duża oferta brokerów i ich porównanie żeby każdy mógł sobie wybrać to co mu odpowiada. To obiektywne porównanie nie promowanie.

Jak pojawiają się głosy o problemach, przekrętach u jakiegoś brokera ten od razu znika z oferty. Tak też było z Brokers Star po informacjach o problemach ze spreadmi etc. Tak też było z kilkoma innymi brokerami - dostaję sygnały o oszukiwaniu - najpierw staram się wszystko wyjaśnić - jeśli się nie udaje broker znika ze strony.

Natomiast nie da się wszystkiego przewidzieć i można działać jak najrzetelniej i też się natknąć na taką sytuację.
Ja już pisałem - od Brokers Star nie wziąłem nawet złotówki, a sam mam u nich środki.

Chcesz pewnego brokera idziesz np. do BRE, nie interesuje Cię regulacja idziesz do innego, interesują Cię wysokie bonusu idziesz do jakiegoś cypryjskiego MM.

Ja nie chcę już mówić, że IB, ludzi promujących BS czy mających go w ofercie było kilkudziesięciu. Jakoś tylko ja się przejąłem i poruszam wszystkie kontakty żeby czegoś się dowiedzieć.

-- czw 12-09-2013, 16:01 --

Mam informację od jednego z byłych pracowników BS, że całkowite zaległości wynoszą 40k USD.

W sumie depozytów było niecałe 150k USD.

Według osoby, które przekazała mi te informacje BS ma zabezpieczenie na większość depozytów.

Sprawą zainteresował się także Bank Narodowy Bułgarii, czyli ich licencjodawca ponieważ wpłynęły skargi o niewypłacanie depozytów. BS ma podobno czas na załatwienie sprawy we własnym zakresie na razie. Ile czasu? narazie nie otrzymałem takich informacji.

Chciałbym podkreślić, że informacje te otrzymałem od osób powiązanych z BS lub też kiedyś pracujących w BS, więc nie mogę ręczyć, że te osoby też nie są wprowadzone w błąd.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
K.Czereśniak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: K.Czereśniak »

40k USD? Co ty (ONI) pie********.

To ja i osoby ze mną powiązane mieliśmy u nich tyle. A widać, że inni na forum też tam mieli depozyty. A co z ludźmi którzy wpłacili w międzyczasie i kasa utknęła w "powietrzu". Nawet na koncie nie zaksięgowali skur********.

Akhh Twój ostatni informator się spalił. Okazał się współwłaścicielem z udziałami większymi niż sam Prezes. Czemu oni sami tutaj nie napiszą wprost tylko Tobie karzą ?? Michał W. już usunął swój profil jak wstawiłem do niego linka na forum. Teraz rzeczywiście jego konto nazywa się Michał W. (http://www.goldenline.pl/1226244/). Czyli jednak czytają to forum i mogliby coś oficjalnie napisać. Chyba, że wolą posłużyć się Tobą...

Więc przestań ich ciągle bronić, bo sam sobie szkodzisz i :569:
A takie usprawiedliwianie ich, że
Akhh pisze:Podobno przejęcie przez jakiś duży podmiot się udało - jeśli to prawda to teoretycznie przynajmniej środki na kontach powinny być bezpieczne.
Akhh pisze:Generalnie rozwijają się i czasami rozwój ich chyba przerasta, ale idą w stronę jak najlepszej realizacji zleceń, czyli w dobrą.
Akhh pisze:Mają lepsze regulacje niż w Polsce.
Akhh pisze:na tą chwilę informacja jest taka, że wypłacą depozyty.
Akhh pisze:Jeśli to przekręt to jeszcze powiedzmy można było w jakiś sposób to przewidzieć, jeśli to wina kogoś dalej w łańcuchu
Akhh pisze: Trudno przewidzieć tego typu rzeczy, a jeśli to nastąpiło jeszcze z winy dostawcy technologii - bo takie rzeczy już są niemożliwe do przewidzenia.
Akhh pisze: Co do regulacji i licencji to temat rzeka.
Można po tym sądzić, że próbujesz ich bronić. Nie wiem, jaki masz w tym cel.
Twoje wypowiedzi są generalnie takie same same. Najpierw przytakujesz przedmówcy, że być może są BE, ale później wstawiasz zdanie ich usprawiedliwiające !!

Akhh pisze: Jeśli będzie coś wiadomo kto organizuje pozew i jak etc. dajcie mi znać ogłoszę to też na stronie żeby więcej ludzi się zebrało.
Trzymam Cie za słowo Akhh. Napisz na stronie, że pozew organizuje Krzysztof Czereśniak i szukamy jak najwięcej ludzi którzy czują się oszukani przez Brokers Star. Kontakt na odzyskajkasezbrokersstar@gmail.com .Pozew i zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa złoży prawnik nas reprezentujący.

Akhh pokaż, że jesteś z nami, nie z nimi.

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Akhh pisze:
mikolaj2 pisze: Żal mi osób, które uwierzyły w sformułowania typu :
Akhh pisze:
Sorry, ale co to ma do rzeczy.
Ano to, że część osób uwierzyła w Twoje słowa - osoby, która cieszy się / cieszyła się zaufaniem na forum - i wpłaciła realne pieniądze do Brokers Star w myśl zasady - skoro sam Akhh poleca to znaczy, że broker solidny i sprawdzony :-(
Akhh pisze: Nawet jak masz najlepszą regulację i audyt co tydzień to w trakcie tygodnia może coś wyskoczyć - złe zarządzanie ryzykiem, nieuczciwy pracownik etc. etc.
Poważna firma / instytucja jest przygotowana na takie ewentualności, zresztą nie kojarzę, aby podmioty związane z rynkiem forex w Polsce (będące pod kontrolą KNF) przywłaszczyły środki klientów :-(
Akhh pisze: Jak pojawiają się głosy o problemach, przekrętach u jakiegoś brokera ten od razu znika z oferty. Tak też było z Brokers Star po informacjach o problemach ze spreadmi etc.
Do wczoraj oferta była na stronie :-(
Akhh pisze: Natomiast nie da się wszystkiego przewidzieć i można działać jak najrzetelniej i też się natknąć na taką sytuację.
Zgoda, jednakże w przypadku BS wystarczył rzut oka na siedzibę, aby nabrać podejrzeń.
Akhh pisze:
Ja nie chcę już mówić, że IB, ludzi promujących BS czy mających go w ofercie było kilkudziesięciu. Jakoś tylko ja się przejąłem i poruszam wszystkie kontakty żeby czegoś się dowiedzieć.
Ilu z nich jest / było na navi?

Aby było jasne - nie jestem oraz nie byłem ich klientem. Każdy jest samodzielnie odpowiedzialny za podejmowane decyzje - szkoda tylko, że Comparic firmował tego brokera :-(

ODPOWIEDZ