mikolaj2 pisze:Microbi pisze:Ładne kwiatki, czyżby drugi Amber ?
Zdecydowanie nie ta skala...
Żal mi osób, które uwierzyły w sformułowania typu :
Akhh pisze:
Mają lepsze regulacje niż w Polsce, smutna prawda.
Sorry, ale co to ma do rzeczy.
Nawet jak masz najlepszą regulację i audyt co tydzień to w trakcie tygodnia może coś wyskoczyć - złe zarządzanie ryzykiem, nieuczciwy pracownik etc. etc.
Co do Opcji Binarnych to staram się wybierać uważnie tylko dużych graczy.
Chociaż porównując np. do rynku Forex jeszcze kilka lat temu jest dużo lepiej. Taki FXCM np. największy broker świata oprócz Japonii też dawał poślizgi, manipulował przy feedzie etc. Tak samo jak np. Oanda co sam doświadczyłem razem z grupą ludzi w 2008 roku, którzy weszli w robota GAT (który zarobił i tak).
Pewne rzeczy są nie do przewidzenia. Poza tym ja nigdy nie promuję konkretnego brokera mówiąc ten jest super ekstra. Po to jest duża oferta brokerów i ich porównanie żeby każdy mógł sobie wybrać to co mu odpowiada. To obiektywne porównanie nie promowanie.
Jak pojawiają się głosy o problemach, przekrętach u jakiegoś brokera ten od razu znika z oferty. Tak też było z Brokers Star po informacjach o problemach ze spreadmi etc. Tak też było z kilkoma innymi brokerami - dostaję sygnały o oszukiwaniu - najpierw staram się wszystko wyjaśnić - jeśli się nie udaje broker znika ze strony.
Natomiast nie da się wszystkiego przewidzieć i można działać jak najrzetelniej i też się natknąć na taką sytuację.
Ja już pisałem - od Brokers Star nie wziąłem nawet złotówki, a sam mam u nich środki.
Chcesz pewnego brokera idziesz np. do BRE, nie interesuje Cię regulacja idziesz do innego, interesują Cię wysokie bonusu idziesz do jakiegoś cypryjskiego MM.
Ja nie chcę już mówić, że IB, ludzi promujących BS czy mających go w ofercie było kilkudziesięciu. Jakoś tylko ja się przejąłem i poruszam wszystkie kontakty żeby czegoś się dowiedzieć.
-- czw 12-09-2013, 16:01 --
Mam informację od jednego z byłych pracowników BS, że całkowite zaległości wynoszą 40k USD.
W sumie depozytów było niecałe 150k USD.
Według osoby, które przekazała mi te informacje BS ma zabezpieczenie na większość depozytów.
Sprawą zainteresował się także Bank Narodowy Bułgarii, czyli ich licencjodawca ponieważ wpłynęły skargi o niewypłacanie depozytów. BS ma podobno czas na załatwienie sprawy we własnym zakresie na razie. Ile czasu? narazie nie otrzymałem takich informacji.
Chciałbym podkreślić, że informacje te otrzymałem od osób powiązanych z BS lub też kiedyś pracujących w BS, więc nie mogę ręczyć, że te osoby też nie są wprowadzone w błąd.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów