Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

JAREK67 pisze:
Wuza pisze:Straty to normalna rzecz, to oczywista sprawa. Trochę zbyt poniosło mnie z wiarą w dobre NFP dzisiaj, rewizja poprzednich danych do ledwo ponad 100k to coś czego raczej nikt nie przewidywał.

Co do dalszej gry to nic się nie zmienia, chciałbym jednak zmniejszyć wielkość pozycji zamiast tylko o tym mówić.

Pozytywny aspekt to fakt, że w takim wypadku jak dzisiaj nie miałem problemu z zamknięciem pozycji ze sporą stratą, to mnie cieszy myśląc o przyszłości w tradingu.

Miłego weekendu i do zobaczenia w niedziele wieczorem :)

JAREK67 pisze:Wuza. Czy na pewno w umowie z brokerem DD masz liczony od kwoty początkowej? Tzn. od 10 k$.
@Wojtek1492. Na takie "dolegliwości" skuteczny jest Friends and Foes. Ja stosuję regularnie i chwalę sobie. ;)
Tak :) mam to na piśmie, to był jeden z warunków które chciałem dostać od nich na piśmie poza umową, dla wyjaśnienia.

Warunek z umowy mówi o spadku o 20% od kwoty początkowej + dodatkowo mam to potwierdzone korespondencją e-mailową i telefoniczną. Gdyby było inaczej to przy sytuacji z Usd/Jpn z przed miesiąca konto zostałoby zamknięte.
To znaczy, że max DD (liczony od szczytu equity) miałeś okresowo >20 % ? Nie zauważyłem.
Była sytuacja w której miałem niezrealizowanej straty przeszło 25 tyś ~

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Czyli rozumiem że dopuszczasz straty nawet do 20% w ciągu jednego dnia? Jak tak, to już więcej nie pytam.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

jasonbourne pisze:Czyli rozumiem że dopuszczasz straty nawet do 20% w ciągu jednego dnia? Jak tak, to już więcej nie pytam.
Od zera do bohatera i znowu do zera w 30 sekund ? :)

Jeżeli dopuszczam zysk rzędu 5-10% konta dziennie to muszę też w najgorszym możliwym wypadku dopuszczać takie obsunięcie. 780 % stopy zwrotu w ciągu nieco ponad 100 dni nie jest możliwe z ryzykiem które większość uznaje za normalne, daleko mi też od grania kiedykolwiek z dźwignią 1:500 i wejściami z 40 pipsami do MC.

Po zakończeniu okresu zarządzania kontem od AM, plan zakłada grę z dużo mniejszym ryzykiem, to jak "dużo" musiałem ryzykować było podyktowane też warunkiem o obrocie rzędu 300 lotów który był wymagany do spełnienia warunków potrzebnych do wypłaty wypracowanego zysku.
Skłaniam się do tego, żeby od poniedziałku przejść jednak na bezpieczniejszą grę, bliższą temu co planuję robić od grudnia już na prywatnym koncie.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Wuza zamyka dzien na duzy + wtedy cale forum: jestes wspanialy, kochamy Cie, naucz nas itd.
Wuza zamyka pozycje na - wtedy cale forum: co Ty robisz, to nie tak sie traduje, nagle kazd staje sie madry i zaczyna pouczac... ehhh ludzie ludzie smiac mi sie chce z was :lol: :lol:
jasonbourne pisze:[...] Jak tak, to już więcej nie pytam.

tak bedzie lepiej
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Jakieś straty zawsze się zdarzają, ale z tego co widzę to konto jest na mega plusie a to jest tylko korekta.

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Widze,ze zajales pozycje na umocnienie dolara.Moglbys napisac krotko o tej decyzji?Sam trzymam s na eurusd od prawie tyg i zastanawialem sie czy nie zamknac.
Bylbym wdzieczny za odp :)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Kimkolwiek pisze:Jezeli chodzi o fundamentalne spojrzenie, to wyglada na to ze akcja zbrojna w Syrii nie bedzie miala miejsca. Obama jak i cale usa nie chce nowej wojny. Teraz jest to sprawa honoru, bo usa ostrzegalo ze w przypadku ataku bronia chemiczna Syria poniesie konsekwence w postaci interwencjii zbrojnej, mimo tego atak nastowpil, bron chemiczna zostala uzyta ( w ogole nie ma pewnosci czy rzad Syrii jest za to odpowiedzialny rownie dobrze mogla by to byc sprawka Al-kaidy lub rebeliantow ktorzy tylko czekaja na atak ONZ) Obama wystapil o poparcie senatu w sprawie potencjalnego ataku jak wiemy w przypadku Libii prezydent usa sam podjal decyzje. Wydaje mi sie ze senat nie poprze ataku i dlatego Obama nie zdecyduje sie na atak zaslaniajac sie decyzja ow sematu. Posiedzienie sentau odbedzie sie 6 wrzesnia. Poki co mozna grac S'ki do piatku na parach dolarowych.
Stalo sie dokladnie jak przewidzialem, nie bedzie zadnej wojny

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

hej Wuza niezla wytrzymalosc.
jaka strate masz wkalkulowana w system? Czy poprostu trzymasz do opory?

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Wuza nie ma sztywnych zasad, jego decyzje sa tak zmienne jak rynek. Czasem zamyka pozycje ze strata -5 pipsow a czasem pozostawia otwarta ze strata -150

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

jak tak patrze to juz -10% ma prawie.Niby nie tak duzo,ale jak to przeliczyc na $ to juz bolesne :shock:

ODPOWIEDZ