green7 pisze:
Musisz uwzględnić dokładność kwotowań: jeden broker będzie miał np. +3 punkty swapowe a drugi +20. Ale to +20 jest mniejsze od +3 bo dokładność symbolu u drugiego brokera jest większa.
Rozumiem co masz na myśli. Wydaje mi się, że jest ok, tzn. porównywałem tą samą miarę.
green7 pisze: To czemu po prostu nie wziąć tych indywidualnych ?
Bo po prostu interesowali mnie instyt., a nie indywid. dlatego też wziąłem instyt.
green7 pisze: Tabele są ok, tylko trzeba rozumieć co przedstawiają i jak swapy w dukas działają.
Tzn. co przedstawiają? Jak byś pokrótce wyjaśnił byłbym wdzięczny.
green7 pisze: Jeden broker ma powiedzmy -10 long i +10 dla short. Drugi -2 dla long i +2 dla short. Suma dla każdego z broków jest identyczna. A który wg. Ciebie jest lepszy ?
Nie pisałem który jest lepszy, a który gorszy. Odpowiadając na Twoje pytanie, to ten drugi. A który według Ciebie jest lepszy, ten co ma -140, czy ten co ma 0? Tak, wiem, ten drugi może mieć +1000 i -1000

Zapewniam Cię, że takich wartości nie było, liczby były porównywalne. U niektórych po prostu było mniej dodatnich punktów swapowych, a więcej ujemnych i stąd takie wyniki, a nie inne.
green7 pisze: Super i fajnie, że Ci się chciało. Problem w tym, że opracowałeś się, ale nic konkretnego z tego nie płynie. Nie widzę jakie sensowne wnioski mogą płynąć z Twojej pracy, zwłaszcza, że popełniłeś w niej podstawowe błędy.
Dzięki

Jeszcze raz dziękuje za budujące uwagi. Z pewnością mogłem zrobić to lepiej, także nie kłócę się