Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
paki
Gaduła
Gaduła

Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów

Nieprzeczytany post autor: paki »

Biertago pisze: W tej aplikacji na androida jest możliwość działania EA?
Mówimy o MT4 na Androida? Tam EA nie działają. Jedyna opcja to wykupienie VPS-a. Żeby nie robić reklamy: niektórzy brokerzy udostępniają VPSy od 20$ miesięcznie. Ja korzystam z pewnej polskiej firmy, płacę nieco ponad 100 zł za w miarę "wypasione" parametry, a ceny ztcp zaczynają się od 50 zł.

KrzysztofJezyna
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrzysztofJezyna »

Nie probowalem odpalac ea na android, wiem ze sa aplikacje mt4 na tablety. A jak skonfigurowac serwer na vps, probuje wlasnie zamowic ale nie wiem za bardzo co robie.

1. Po co mi subdomena?
2.Co to jest hostname?
3.co to jest NS1, NS2?
4. Co to jest hasło root adminn?
5. Co to jest bulletproof?

Dziekuje z gory za odpowiedz.

paki
Gaduła
Gaduła

MT4 na urządzenia mobilne nie obsługuje EA. Co do reszty pytań, hm... po co Ci to wszystko? :D Łopatologicznie z autopsji: bierzesz VPS opartego na Windowsie, logujesz się na nim poprzez pulpit zdalny (w Windowsie: podłączanie pulpitu zdalnego, na Linuxa i Androida są także programy do obsługi pulpitów zdalnych) instalujesz platformę, odpalasz EA i śmiga.

KrzysztofJezyna
Stały bywalec
Stały bywalec

Musze niestety w te pola wpisac cos przy zamowieniu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

paki
Gaduła
Gaduła

VPS służą też do stawiania stron internetowych, parametry, o które Cię proszą, właśnie na to wskazują. Mam nadzieję, że nie zostanę pojechany za robienie reklamy pewnej firmie: wyszukaj sobie exone.pl. Korzystam z ich usług i ogólnie nie mam powodów do narzekania. Na ich stronie jest zakładka "Test VPS". Zarejestruj się i zamów sobie testowego VPSa opartego na Windzie (koszt bodajże niecałe 12 zł). Mailem powinieneś dostać adres IP do logowania i hasło (logowanie do VPSa przez pulpit zdalny). Dalej jak już pisałem: ściągasz platformę i można inwestować.

KrzysztofJezyna
Stały bywalec
Stały bywalec

paki pisze:VPS służą też do stawiania stron internetowych, parametry, o które Cię proszą, właśnie na to wskazują. Mam nadzieję, że nie zostanę pojechany za robienie reklamy pewnej firmie: wyszukaj sobie exone.pl. Korzystam z ich usług i ogólnie nie mam powodów do narzekania. Na ich stronie jest zakładka "Test VPS". Zarejestruj się i zamów sobie testowego VPSa opartego na Windzie (koszt bodajże niecałe 12 zł). Mailem powinieneś dostać adres IP do logowania i hasło (logowanie do VPSa przez pulpit zdalny). Dalej jak już pisałem: ściągasz platformę i można inwestować.

super. dzieki :564: ze mnie poprawadziles za reke, jak dziecko: Za raczke i do baru :D Pozdrawiam

paki
Gaduła
Gaduła

Jakby testy były pomyślne i postanowiłbyś kontynuować współpracę, to najtańszy VPS kosztuje 38 zł brutto miesięcznie, ale jego parametry nie powalają, dlatego polecałbym zapłacić ciut więcej za lepszy "sprzęt" (szczególnie jeśli zamierzasz skalpować).

KrzysztofJezyna
Stały bywalec
Stały bywalec

paki pisze:Jakby testy były pomyślne i postanowiłbyś kontynuować współpracę, to najtańszy VPS kosztuje 38 zł brutto miesięcznie, ale jego parametry nie powalają, dlatego polecałbym zapłacić ciut więcej za lepszy "sprzęt" (szczególnie jeśli zamierzasz skalpować).

w danym momencie chce odpalic 2*MT4 z ea dzialajacymi od m15 wzwyz wiec mysle ze wystarczy ta wersja za 38pln ;)

paki
Gaduła
Gaduła

To nie powinno być problemu ;)

KrzysztofJezyna
Stały bywalec
Stały bywalec

to dzieli mnie tylko krok. Mam juz dane do vps i wiem jak uruchomic pulpit zdalny z xp home, ale co mam gdzie wpisac zeby dzialalo? Pozdrawiam

ODPOWIEDZ