Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Witam.
Mam plik z rozszerzeniem mq4, jednak brakuje mi pliku ex4, jak go stworzyć?
pozdrawiam
Mam plik z rozszerzeniem mq4, jednak brakuje mi pliku ex4, jak go stworzyć?
pozdrawiam
Do poprawnego funkcjonowania programu wystarczy Ci tylko ten plik. Nie musisz mieć drugiego z rozszerzeniem .ex4.
Jeśli jednak chciałbyś mieć takie rozszerzenie to wystarczy użyć pliku mq4 w MT4 i taki plik sam się pojawi.
Jeśli jednak chciałbyś mieć takie rozszerzenie to wystarczy użyć pliku mq4 w MT4 i taki plik sam się pojawi.
Solą życia jest kasa.
Wrzucam plik do odpowiedniego folderu "indicators", wyświetla mi sie on na platformie w folderze "wskaźniki własny", ale jak chce go właczyć nic sie nie dzieje, natomiast wszystkie pliki, które maja ta sama nazwe z rozszerzeniem ex4 włączają sie bez problemu.
jest na to jakas metoda?
jest na to jakas metoda?
Tak. Przekompilować plik.
Otwórz MetaEditor ( taki żółty romb ), otwórz w nim ten plik i kliknij w górnej listwie "kompiluj".
Po takiej operacji powinno wszystko być dobrze. Chyba, że przy kompilacji wyświetlą Ci się jakieś błędy na czerwono.
Otwórz MetaEditor ( taki żółty romb ), otwórz w nim ten plik i kliknij w górnej listwie "kompiluj".
Po takiej operacji powinno wszystko być dobrze. Chyba, że przy kompilacji wyświetlą Ci się jakieś błędy na czerwono.
Solą życia jest kasa.
Przede wszystkim sprawdź czy plik nie zawiera błędów (najprościej, to uruchomić w kompilatorze i wcisnąć guzik "kompiluj") Raport o błędach masz w oknie kompilatora. Jeśli nie ma błędów w kompilacji, to sprawdź komunikaty w zakładce "Strategie". Być może brakuje mu jakiś dodatkowych wskaźników. Lista ich tamże. W ostateczności, są takie wskaźniki, która zaczynają pokazywać coś dopiero po pewnym czasie, wtedy należy uzbroić się w cierpliwość.
skompilowałem ten plik, ale nadal jest bez zmian (żadnych błędów program nie wykrył). Po tej kompilacji mam zapisać ten plik pod jakas inna nazwa, pod ta sama? czy nic wiecej nie robic?
Zauważyłem ze wszystkie wskaźniki ktore mam bez tego ex4 nie chodza. moze cos z ta moja platforma jest nie tak?
Zauważyłem ze wszystkie wskaźniki ktore mam bez tego ex4 nie chodza. moze cos z ta moja platforma jest nie tak?
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
spróbuj uruchomić terminal i później kompilator z prawami administratora
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Nic nie musisz zapisywać.
Widocznie jest coś z tym wskaźnikiem, ale nie jest wina tego, że nie ma pliku .ex4
-- Dodano: sob 03-08-2013, 13:55 --
A może ten wskaźnik potrzebuje ticku , aby zaczął pracować. Teraz jest weekend, więc rynek jest zamknięty i tick dostaniesz dopiero jutro na otwarciu.
Widocznie jest coś z tym wskaźnikiem, ale nie jest wina tego, że nie ma pliku .ex4
-- Dodano: sob 03-08-2013, 13:55 --
A może ten wskaźnik potrzebuje ticku , aby zaczął pracować. Teraz jest weekend, więc rynek jest zamknięty i tick dostaniesz dopiero jutro na otwarciu.
Solą życia jest kasa.
A co to za wskaźnik, jeśli nie jest to ściśle tajne?
chyba to nie to, ze jest weekend. po właczeniu jakiegokolwiek wskaznika i wchodzac w liste wskazników tego co włączam nie ma, są wszystkie inne, ale nie te o który mi chodzi. Wskażnik wydaje sie ok, bo ściągełem od któregos z chłopaków z forum.
Wskaznik to "panca eagle breakout by luktom"
Wskaznik to "panca eagle breakout by luktom"