BO & FBO
Re: BO & FBO
ładnie wszedłeś, ja jeszcze trzymam zobaczę co zrobią, na czuja wchodziłeś czy miałeś jakieś potwierdzenie widzę że w połowie tej dużej świecy wchodziłeś, ważne że wąski SL 

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Wchodziłem na podstawie tych 3 pinów(zaznaczonych w kwadracie) z których żaden nie zamknął się nad piątkowymi maksymami i po publikacji ostatniego PMI o 10.30.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cześć Wszystkim.
Jakże się cieszę, że odżył mój ulubiony temat z tego forum.
Zawsze mnie ciągnęło do tego stylu, zl, bo, fbo. Fakt, poukładanie tego w sensowny system z zasadami jest dość trudne. Mi się jeszcze nie udało ale widzę, że Wam nieźle wychodzi.
Teraz gram dość prosto. Faza testów. Kierunek daje mi osma na daily i potem szukam świec momentum na h4 grając ich zl. A na ich ZL często się robi FBO. Z racji pracy nie schodzę na niższe tf niż h4 i gram z oczekiwaczy.
Fajne połączenie, które też chcę testować to fbo z wyższych TF (np. z H4) i potem szukanie momentum z h1 w stronę zgodną z fbo. Wtedy mamy podwójne potwierdzenie: fbo z wyższego TF i momentum oraz jego korektę z niższego TF.
Chciałem podpowiedzieć też, że fajnym potwierdzeniem dla fbo może być vsa i setup zwany WyckoffSpring. Generalnie wydaję mi się, że vsa może mieć wiele zastosowań przy graniu fałszywek. Dla tych, którzy znają rosyjski polecam stronę http://vsatrader.ru/
pozdro!
Jakże się cieszę, że odżył mój ulubiony temat z tego forum.
Zawsze mnie ciągnęło do tego stylu, zl, bo, fbo. Fakt, poukładanie tego w sensowny system z zasadami jest dość trudne. Mi się jeszcze nie udało ale widzę, że Wam nieźle wychodzi.
Teraz gram dość prosto. Faza testów. Kierunek daje mi osma na daily i potem szukam świec momentum na h4 grając ich zl. A na ich ZL często się robi FBO. Z racji pracy nie schodzę na niższe tf niż h4 i gram z oczekiwaczy.
Fajne połączenie, które też chcę testować to fbo z wyższych TF (np. z H4) i potem szukanie momentum z h1 w stronę zgodną z fbo. Wtedy mamy podwójne potwierdzenie: fbo z wyższego TF i momentum oraz jego korektę z niższego TF.
Chciałem podpowiedzieć też, że fajnym potwierdzeniem dla fbo może być vsa i setup zwany WyckoffSpring. Generalnie wydaję mi się, że vsa może mieć wiele zastosowań przy graniu fałszywek. Dla tych, którzy znają rosyjski polecam stronę http://vsatrader.ru/
pozdro!
Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec.
Witam,
Powiem Wam, że czytałem ten journal od samego jego powstania, ale jakoś nie utożsamiałem z tą "strategią" czy "systemem" lub nawet "metodą" jak kto woli to nazywać. Jednak ostatnio zauważyłem, że tak naprawdę gram właśnie na BO i FBO
Myślałem o tym jako o grze na SR, LT i podwójne dna/szczyty(M/W skrót, żeby było łatwiej) a tak naprawdę to jest właśnie gra na bo i fbo. Co prawda gram trochę inaczej niż większość tutaj wypowiadających się, bo z tego co wiem to Wy gracie z większym SL'em i raczej z wyższych interwałów, ja za to staram się dograć wejście z h4/h1 + m5 i ostateczny moment wejścia na m1. Uważam za to, że idealnym połączeniem jest RN (okrągłe poziomy) + SR z wyższego tf'a - jako te miejsca, w których szukamy setupy (żeby nie grać w powietrzu) dopracowane na m5/m1 właśnie M/W, w którym tak naprawdę ten drugi szczyt jest FBO. Widziałem X setupów, gdzie cena PRAWIE zrobiła fbo, poszła już w dobrą stronę po czym kilku świecowy ruch na m5 wybijał szczyt/dołek (robiąc FBO) i dopiero z odpowiednią siłą szedł w dobrym kierunku. Najważniejsze moim zdaniem to nie grać "w powietrzu". Po prostu wyszukać z wyższego interwału - oczywiście to jest pojęcie względne dla mnie wyższy interwał to h4/h1 - jakieś miejsce i tam dopiero szukać FBO. Często cena robi coś pięknego a mianowicie FBO na h1/h4 z NAŁOŻONYM fbo na m5 a czasem nawet jeszcze z fbo z m1. Wtedy mamy możliwość wejść z sl'em rzędu 5-10 pipsów w ruch 40-100pipsowy. Nie mówię, że ja tak koszę, ale poświęcając odpowiednią ilość czasu temu "podejściu" można osiągnąć niewiarygodne rezultaty.
Na screenach moje wejście podobne do Digital Smoke'a. Moje jest zdecydowanie spóźnione, bo dopiero wtedy usiadłem do komputera, jednak jak widać da się złapać ruch nawet jak już trochę odejdzie z małym sl'em (był 8.3p).
Trochę się rozpisałem, ale może komuś się przyda, a ja wyniosłem bardzo dużo z tego journala, więc też bym chciał się trochę przyczynić do jego rozwoju
Pozdrawiam, Midas
Powiem Wam, że czytałem ten journal od samego jego powstania, ale jakoś nie utożsamiałem z tą "strategią" czy "systemem" lub nawet "metodą" jak kto woli to nazywać. Jednak ostatnio zauważyłem, że tak naprawdę gram właśnie na BO i FBO

Na screenach moje wejście podobne do Digital Smoke'a. Moje jest zdecydowanie spóźnione, bo dopiero wtedy usiadłem do komputera, jednak jak widać da się złapać ruch nawet jak już trochę odejdzie z małym sl'em (był 8.3p).
Trochę się rozpisałem, ale może komuś się przyda, a ja wyniosłem bardzo dużo z tego journala, więc też bym chciał się trochę przyczynić do jego rozwoju

Pozdrawiam, Midas
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Ciekawa sytuacja na NZDUSD czekam na potwierdzenie.

Edit: BRAK!
Edit2: Coś jednak kombinują. Mam L na ED, które przestawiłem na BE.

Edit: BRAK!
Edit2: Coś jednak kombinują. Mam L na ED, które przestawiłem na BE.
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Przekombinowałem z edkiem, za daleko TP. Powinno być tam gdzie czerwona linia.

Dobre wejścia - naprawdę dobrze Ci idzie.. oby tak dalej 

- DigitalSmoke
- Pasjonat
Jeszcze dużo pracy przedemną w tym temacie, zobaczymy jak to będzie wyglądało w dłuzszym terminie i w różnych warunkach rynkowych. Jeśli mam zostać przy DT to muszę ograniczyć ilość par bo to wprowadza tylko niepotrzebne zamieszanie.
ja przestawiam moje wcozrajsz i przedwczorajsze zagrania na usd/jpy, staram się ostatnio jak zobaczę że robią to co chcę to poprawiać na minikorektach po zauważonym FBO, jak narazie się sprawdza.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Fajnie ci to wyszło, gratulacje, też wczoraj chciałem to grać, ale chwila zawachania i ... polecieli bezemnie. Zdecydowanie muszę ograniczyć liczbę obserwowanych instrumnetów.