Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

RGR Kabel M2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Super Mario występuje za 15 minut:
http://www.ecb.int/press/tvservices/web ... 01.en.html
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

Ogólnie nic nowego. Za to dużo szczegółów technicznych i przypomnienia tak niedawnej, a jednak już zapomnianej przez żurnalistów historii kryzysu i działań jakie ECB zrobił aby pomóc go zdusić. I tłumaczenia co znaczy co.

Nuda. Z nudów kupiłem trochę Edka choć nie udało mi się go złapać za 1.32 - dwa razy tam nurkował ale ja byłem zajęty.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

kamil52
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kamil52 »

Dużo ten kangur jeszcze może polecieć? Drugi miesiąc się czaję na długoterminowe L, ale przesłanek na wykresie nie widać.

259
Maniak
Maniak

kamil52 pisze:Dużo ten kangur jeszcze może polecieć? Drugi miesiąc się czaję na długoterminowe L, ale przesłanek na wykresie nie widać.
O długoterminowym L to na razie można zapomnieć. O ile długoterminowo to cokolwiek dłużej niż tydzień.
Nawet jeżeli RBA nie zetnie w przyszłym tygodniu stóp to nadal będzie oczekiwanie, że zrobi to we wrześniu.

kamil52
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kamil52 »

Czyli póki co pozostaje w średnim terminie gra na umocnienie dolara.

259
Maniak
Maniak

Tego nie powiedziałem :)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

kamil52 pisze:Dużo ten kangur jeszcze może polecieć? Drugi miesiąc się czaję na długoterminowe L, ale przesłanek na wykresie nie widać.
pare tyg temu popełniłem taką prognozę, ciekawe czy ktoś weryfikował? Jak widać wcale ciężko jest ocenić.. :564:
Mighty Baz pisze: 14 lip 2013, 11:26
Dzisiaj pokusiłem się o wykonanie dłuższej prognozy dla kilku par, niestety w przyszłym tygodniu jest sporo zdarzeń, które z pkt widzenia analizy fundamentalnej mogą sporo namieszać, więc nie traktujcie tych analiz śmiertelnie poważnie :D :D :D .
Zauważyłem, że ostatnio w tym wątku masa jest odniesień do newsów aniżeli samych prognoz, jeszcze tylko mike_05, czasem się pokusi o wykres z sugerowanym ruchem. Także, poniżej dane na najbliższy tydzień (może dla niektórych par dłużej), ale z przymrużeniem oka. :wink:

1. Euro/AUD
spadek 1,43 - wzrost 1,472 - spadek 1,288

2. AUD/NZD
wzrost 1,695 - spadek 1,437

3. NZD/USD
wzrost 0.7828 - spadek 0,567

4. USD/CAD
spadek 1,028 - wzrost 1,080

5. AUD/USD
wzrost 0,917 - spadek 0,693

6. złoto
spadek 1250 - wzrost 1370 - spadek 1137

7. euro/USD
wzrost 1366 - spadek 1,3150 - wzrost 1,350
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Ale buja. Prognozowanie kierunku edka to więcej niż lotto.
Wczoraj pokazywałem dwa (przeciwne) potencjalne kierunki z dużym odstępem od ceny aktualnej, żadne nie sprawdziło się, choć jeden w 60%. Dziś znów jakieś figurki malarze z kolorowymi kredkami próbują. Ogólnie świadczy o niezdecydowaniu rynku. Skoki +/- na długich szpilkach potwierdzają ten stan. Co prawda, nie jest tak bardzo nudno, coś można naskubać. Ten schemacik co wczoraj pokazałem, zrobił w dwa dni 13% konta, a przecież mam inne zajęcia i niektóre sytuacje przegapiłem. System set and forget w tym samym czasie zrobił tylko 7,7%, a on nie przegapia.

Prognoza na dziś:
buja.PNG

czyli krótko, albo początek dłuższej podróży. Niektórzy pobekują po wybiciu o 1,37, np dzisiejsze wskazania jakiegoś tam banku w reko, co dostałem od broka.
Mighty Baz pisze:jeszcze tylko mike_05, czasem się pokusi o wykres z sugerowanym ruchem.
:564:

edit
ale to niezdecydowanie jakoś dobrze mi się przekłada. Oprócz tego co wspomniałem, mój Mini Mario dostał odpału i wreszcie zaczął zarabiać gwałtownie zmieniając kierunek swojego trendu (coś 60% od wczoraj). Zachęcam do kopiowania.

http://www.mql5.com/en/signals/11595

ps.
a na godzinowym coś chyba konkretnego widać. Na 170 pipsów
h1.PNG
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Zablokowany